Bouvet

Hurrá, hó – avagy kapd be a havazást!

Jó reggelt,

 

Bulvárt olvasni jó dolog, nála csak egy murisabb van: az online cikkek alatti hozzászólások. Bár a facebook mémek, cikkajánlók se semmik. A magyar ember tulajdonsága, hogy minden piszlicsáré híren olyan szinten tud név nélkül – vagy éppen abszolút beazonosíthatóan, névvel – összeveszni, hogy az valami elképesztő.

Már megszokott, hogy ha az egyik ismerősöm felrak egy fotót a facebookra, miszerint “A rezsicsökkentés megbukott”, az alatta álló poszt képén az harsog “Az év eredménye a rezsicsökkentés”. A politikai egymásnak feszülés nem újkeletű, bár a facebook ebben olyan, mint egy bokszring: felnagyítja és előtérbe hozza a nézeteket.

De hasonló vérre menő csaták folynak kerékpárosok vs autósok témában (szegény gyalogosok szapulása már hab a tortán), vagy a kevésbé híres inkább hírhedt celebtyúkok megítélésében (“ez egy ócska riherongy” kontra “ő egy istennő). Izgi téma az, ahogyan a közalkalmazottakról megjelenő cikkek alatt a vállalkozói szféra vitázik, vica versa.

Ebben az országban akkor is pattanásig feszül az ingerültség, ha egy hír arról számol be, hogy valamelyik állatkertben gorillabébi született, mert egészen fix, hogy az ötödik hozzászólásban már előkerül a “Magyarország jobban teljesít” szöveg, avagy a kisebbség emlegetése, illetve a devizahitelesek kálváriája. Rekord gyorsasággal jut idáig az eszmecsere, legutóbb egy csehországi kismama ötös ikreinél már a harmadik hozzászóló benyögdécselte, hogy ez nem is hír, bezzeg a banki illetékek mennyivel fontosabb téma.

Most pedig itt a hó. A hó, amely hideg, latyakos, csúszik és …….. hideg, ellenben azonnal felhevült témát ad az internetes zombiknak. Mert amint megjelenik egy cikk egy édibédi szánkózó kisfiú képével, máris elindul a lavina: no nem a szánkózás miatt a hóbuckán, hanem a hozzászólásokban. És onnantól mindenki idióta, aki ebben az időben kimerészkedik. Meg “utálom a hideget”, meg “fűteni kell, brr”, meg “hol vannak a hókotrók?”.

 

hópihe

 

Máris elő van készítve a terep a nótorius nyekergők számára. Felmegyek a közösségi portálon a kezdőoldalamra és huszonhét sirám van rögvest a fő hírek között. A “minusz 12,2 fok volt ma” információtól kezdve a szimpla “Bakker, esik a hó”-n át a “Mi utcánkban nincs eldúrva az út”-ig minden. Lelki szemeim előtt gyermekkorom tornaórás játéka jön elő, amikor a terem két oldalán álltuk és ordibáltuk egymásnak: Adj király, katonát! – Nem adok!

Mert a nyekergőkre rögtön reposztolnak az ujjongók a bicskanyitogató “Hurrá, havazik”-kal. És ez így megy már napok óta.

Ritka muris. Közben persze polgárháborús helyzet van a szomszéd Ukrajnában, itthon elindult a választási kampány és a Való világban több a dugás, mint amit Kovi valaha megrendezett, de ez kit izgat, amikor nettó kettő és fél napja esik a hó!

Jómagam nyárimádó vagyok és igen, megkaptam már én is, hogy “Kőtözzé’ akkó’ Afrikába, bammeg”, de sajnos az alábbi ténnyel én sem tudok vitába szállni:

télen szokott

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Daiana Vereb says:

    elnézést, a röhögéstől még a betűket is összekevertem – röhögtem akart lenni az a rüühügtem.

  2. Daiana Vereb says:

    Totális vagy! Jaaaajjjjm agyonra rüühügtem magam!
    A posztolással és a havazással kapcsolatban pont igy szoktam én is mondani Romániáról. 😛


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!