Bouvet

Apróhirdetések felsőfokon

Jó reggelt,

 

úgy tűnik, ma már nem elég felrakni egy apróhirdetést, leírni az eladni szánt dolog paramétereit. Ide is begyűrűzött a kőkemény és profi marketing. Kezdődött azzal tavaly, amikor egy leleményes unatkozó muki felrakott egy döglött legyet az egyik legnagyobb hirdető oldalra. Ezt később megpróbálták többen is lekoppintani, fantáziahiányos és néhol megbotránkoztató posztokkal, amelyekben használt alsóneműt vagy épp megrágott csontot próbáltak fellőni, de a kuriózum miatt az alap példa a döglött légy lett. 

Szintén tavaly találkoztam először nagyon kreatív gépjármű hirdetésekkel. Úgy kínálják a trottyos huszonnégy éves Ford Excortokat, mintha gyémántból lennének kirakva és az ember akkor is rájuk kattint, ha esze ágában sincs autót venni. 

Amit mutatóban hoztam, az egy Citroen Xsara hirdetése, annyira bugyuta és annyira szuper! (A szerző az eredeti reklámban csupa nagy betűket használt, így nem ordibálok, csak nem módosítottam rajta. A helyesírást sem meóztam le.)

 

VANNAK AZOK A TIPP-TOPP KIS CSAJOK, AKIKÉRT KÉT UJJADAT IS ODAADNÁD, PERSZE CSAKIS AKKOR, HA VÉGRE FELTALÁLNÁK A FOTOCELLÁS SÖRÖSDOBOZOKAT, ÉS AKIK VALAMI MEGMAGYARÁZHATATLAN OKNÁL FOGVA ILYEN DUMB ÉS DUMBER FAZONOKKAL BÚJNAK ÁGYBA. A TOTÁLIS DÖBBENET PERSZE AKKOR JÖN, MIKOR KIDERÜL, HOGY DUMBERNEK MÉG EGY DONALDOS RÁGÓRA SE FUTJA, AZ ANYJA NYÍRJA MINDEN MÁSODIK HÉTEN A HAJÁT, ÉS XS-ES ÓVSZERT VESZ. SZÓVAL TUDOD, HOGY LÉTEZNEK AZOK A TOPLISTÁS CICABABÁK, AKIK NEM JASON STATHAM TESTÉBŐL, BRAD PITT POFIJÁBÓL MEG JAMIE FOXX ÁRBÓCÁBÓL ÁLLÍTJÁK ÖSSZE AZ IDEÁLIS FÉRFIT, HANEM A BALÁZS SHOW EGYKORI SZEREPLŐIBŐL. NA, AZ ÚJ XSARÁD PONT OLYAN, MINT EZEK A PASIK. NEM TÚL SZÉP, MÉGIS MÁGNESKÉNT VONZZA A JÓ CSAJOKAT. RÁADÁSUL EZ A SZUPER KIS JÁRGÁNY LEGALÁBB OLYAN HÁLÁS, MINT AZOK, AKIKET FÜLDUGÓVAL LEPNEK MEG EGY ZÁMBÓ KRISZTIÁN KONCERTEN. KLÍMÁVAL, MINDEN LÉNYEGES EXTRÁVAL, KB. 5 LITERT FOGYASZTÓ HDI MOTORRAL, ÉS HITELRE IS.

 

A múlt héten lőttem ezt a hirdetést, itt egy tűzoltó autót árul a költő, vagy mégsem?

 

hird1

 

 

Tegnapi vadászat eredménye egy magánházra hívja fel a figyelmet. Elképesztő és humoros a megfogalmazás:

 

Van egy jó nagy házunk, amit eladnánk Neked. Azért pont neked, mivel szükséged van erre a házra, és nincs is Tőled messze, maximum 4,5 órányira autóval, amennyiben Magyarország területén vagy éppen.

Egészen pontosan hol is? Táton. Hát, ez lehet, hogy így elsőre nem sokat mondott. Annyit érdemes így elöljáróban tudni, hogy a neve 3 betűből áll, ebből 2 azonos (az első és az utolsó), így könnyen megjegyezhető (Ez egy átbulizott éjszaka után kifejezetten előny), és sokkal gyorsabban le lehet írni, mint azt, hogy Jászfelsőszentgyörgy, és egykori fővárosunktól nem egészen 10 km-re található. Szép. Tényleg. A többit google segítségével magad is meg tudod nézni.

A ház nagy. Nagyon. Még annál is nagyobb. Eleve ott kezdődik, hogy 2 szintes, tehát legalább kétszer akkora, mint amekkorának kinéz. Apám lakik benne jelenleg, és van a lakásnak olyan pontja, ahol 1 éve nem járt! Így már azért gondolom, jobban elképzelhető, hogy mekkora. Számokkal nem traktállak, minden helyiség pont akkora, amekkora kell. Ha kisebb lenne, üres helyek lennének a lakásban, ha valamelyik nagyobb lenne, akkor az meg kilógna a falon. Azt hiszem, egyetérthetünk abban, hogy egyik sem kívánatos egy ház esetében.

Mondom a lényeget: A ház nagy, és van hozzá bitang nagy kert. Kb. 3000 fős koncertet lehet itt rendezni. De leginkább egy élővilágból vett példával tudom szemléltetni a méreteit. Az köztudomású, hogy a bengáli tigris ordítása 2,5 km-re is elhallatszik. Ha van egy bengáli tigrised, célszerű a kert végébe tenni. (Ha nincs, egy kis utánajárással biztosan lehet kölcsönözni.) Szóval, ha bent ülsz a TV előtt, már csak pianoban üvölt a tigris, ha egy kicsit felhangosítod a TV-t, már nem is hallod.

Többen kérdezték, hogy milyen a ház elosztása? Amilyennek szeretnéd! Megveszed, és oda teszed a falakat, ahova akarod. Egy alapos felújítás úgyis ráfér, ha hosszú távra tervezel. (A falakat érdemes még a felújítás előtt arrébb tenni.) Ha spórolni akarsz a fűtésszámlán, akkor egy szigetelés sem árt meg, jelenleg nem nevezhető A+ energiahatékonyságúnak. Persze, ha a tigrist költözteted a lakásba, ő viszonylag minimális fűtéssel is elvan, ekkor még a felújítást is elhanyagolhatod, tény ugyanis, hogy a tigrisek általában néhány hónap alatt lelakják a kecót.  Sok ablaka is van, ami egyrészről jó, mert viszonylag későn kell villanyt kapcsolni, viszont az ablakpucolást nem lehet fél óra alatt letudni. Ja, az alapterületen belül van egy üzlethelyiség. Ez akkora, mint egy nagyobb garzonlakás, és ráadásul külön bejáratú, külön kis előkerttel, így a tigris akár ide is jöhet. Aztán mi van még? Gazdasági épületek! Elméletileg garázs és műhely, de én már nem állnék be egy drágább autóval, ki tudja… Jelenleg műhely és tároló funkciója van, erre tökéletesen megfelel! A kert felé vannak még különböző ólak meg fészerek, lyukak és egyéb felépítmények, de ezekhez baromira nem értek, de jól hangzik, hogy van ilyen is. A tervezői zsenialitást szimbolizálja viszont, hogy az udvarban van egy szerelőakna is, így az olajcserét akár otthon is el tudod végezni, nem kis összegeket megspórolva ezzel!

Összefoglalva nézzük a település előnyeit:
– Közel van mindenhez,
– Gyorsan le lehet írni a nevét,
– Könnyen meg is lehet jegyezni,
– Szép.

Hátrányai:
– Nincs, maximum szubjektív alapon.

A ház előnyei:
– Tágas,
– Nincsenek benne üres helyek, és egyik helyiség sem lóg ki a ház falán kívülre,
– kb. 3000 fős baráti társaság is elfér a kertben,
– A tigrisüvöltés sem zavaró a kert végéből,
– Szabadon variálható elosztású,
– Tigris a lakásban is elfér, akár külön bejáratú lakrész is kialakítható neki,
– Számos gazdasági épület
– Szerelőakna!

Hátrányai:
– Lehet rá költeni egy kis pénzt
– Sokáig tart ablakot pucolni.

Az árból tetszőleges mértékben és tetszőleges irányba lehet alkudni, de előfordulhat, hogy ez esetben én is módosítom az alapárat, mert nem fair, hogy ha csak a vevő alkudozhat. Mondhatni, hogy majdnem azonnal költözhető, csak az a kérésem, hogy miközben pakoltok be, az apámat majd engedjétek ki.

 

apród

 

fotók forrása: apród, facebook, egyéb forrás: csonticar.hu

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!