Bouvet

Amikor az ember legjobb barátja nem egy másik ember

Tinilány voltam, amikor a házunk lépcsőházába be volt dobálva egy alig pár hetes kis cirmos macska. Anyámmal végigrongyoltunk az egész házon, hátha “valaki csak véletlenül elveszítette”. Így került hozzánk Kis Pilu, Tizenegy évvel később halt meg, rákban.

Elképesztő űrt hagyott. Pilu szobacica lett, lévén a negyedik emeleten laktunk. De inkább családtag lett elsősorban. Főleg anyám számára, mert miközben Pilu felnőtt macska lett, én is kireppentem, férjhez mentem. Pilu a nászutunk után halt meg, még megvárt bennünket.

Anyám azóta sem hajlandó még egy macskát a lakásába venni, én pedig az elmúlt években tiltakoztam kézzel lábbal az ellen, hogy ismét legyen cicánk. Tavaly óta családtag Kifli, akit én néha még mindig Pilunak nevezek óhatatlanul is. Kifli most egy éves, kislány cica és ő is családtag.

Jut eszembe, még mindig nem intéztem el, hogy őutána is kapjak családi pótlékot. Nincs köztetek valaki az illetékes (t)okmányirodai osztályról?

Íme pár fotó, amiktől picit olvad a szív és amelyek arra mutatnak példát: milyen az, amikor az ember legjobb barátja nem egy másik ember. Hanem egy állat, akiért “felelős vagy, hisz megszelidítetted.

 

– Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelidítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra.

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg (részlet)

“A feleségem azt mondta a gyereknek, hogy a cica beteg. A kislány csak ennyit válaszolt: Rendben, anya, akkor majd én olvasok neki.”

állat1

állat2

állat3

Ennek a férfinek három kutyusa van, mind 10 évnél idősebb.

állat4

Egy egyetem tiszteletbeli diplomát adott egy kutyának, aki gazdája minden egyes tanóráját végig ült.

állat5

A képen látható férfi egy tengerész, aki négy picuri nyuszit talált, akik kétségbeesve lézengtek halott anyjuk teste mellett. Hazavitte, felerősítette a nyulakat és utána ismét szabadon engedte őket az erdőben. Ezen a képen látszik, ahogy eteti az egyik csöppséget.

állat6

Kínában állatvédők 8000 dollárt fizettek azért, hogy megmentsenek és menhelyre vigyenek olyan kutyusokat, akik már egy teherautón úton voltak a vágóhídra.

állat7

állat8

Ezt a kis rókát, Croppert hat éve mentette meg a gazdája, aki azóta is ápolja őt, mert a róka nem képes visszatérni a vad világba. Ő a modern “Kis herceg”, aki megszelidítette a rókát.

állat9

állat10

állat12

állat13

állat14

fotók: diply.com

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!