Bouvet

7 indok, miért jó, ha van egy macskád

Magányos vagy?

Vegyél magadhoz egy macskát! Elképesztően jó érzés velük beszélgetni: meghallgatnak, nem dumálnak vissza és nincsenek a tiédtől gyökeresen ellentétes politikai nézeteik. Ha még kicsi a macskád, máris felpattanhatsz az önsajnálatból, mert napjában háromszor fogod eljátszani a már-megint-hová-bújt-a-macska nevű játékot, amelyet élvezni fogsz, hidd el. És nincs annál szívmelengetőbb, mint hazaérkezni oda, ahol várnak.

Beteg vagy?

Vegyél magadhoz egy macskát! Bármilyen akut bajod van, a macska gyógyító ereje bizonyított tény. Magas vérnyomásra, szívproblémákra hatásos pirula a dorombolása, minden egyéb esetben pedig az a tény, hogy esetleg percekig bámulsz vigyorogva egy alvó macskát, mert olyan cuki, már gyógyít. 

Stresszes vagy?

Vegyél magadhoz egy macskát! Hiába vagy merev ideges, nem teheted meg, hogy átléped, ha ő épp veled szeretne játszani, vagy hozzád szeretné magát dörgölni. És nem hagyhatod ki, hogy csillapítsd az adott időszakokban rá törő, nagyon kínzó éhségét. Ezek a feladatok mind lelassítanak, lenyugtatnak, kizökkentenek abból az agyi pörgésből, amely amúgy nem hagyna nyugton.

Rossz alvó vagy?

Vegyél magadhoz egy macskát! Nálunk a cicák éjszakára ki vannak zárva a hálószobából, de az egyik mindig a fiammal, a másik mindig a lányommal alszik, zömmel a lábuknál vagy a hasuknál összegömbölyödve. Ha néhanapján napközben úgy érzem, muszáj ledőlnöm egy picit, ha odaugrál mellém valamelyik macska, az egyenletes dorombolása, szuszogása és a vércuki nyújtózkodása miatt öt percen belül úgy alszom, mint akit fejbekólintottak.

Hiperaktív gyerekeid vannak?

Vegyél magadhoz egy macskát! Ha nincs időd egy újságcikket sem elolvasni, vagy megfőzni az ebédet, esetleg nyugiban meginni a kávédat, mert mindenütt a gyerekeid nyüzsögnek, hol éhesek, hol játszanának, hol nyaggatnak a szűnni nem akaró kérdéseikkel, szerezz be nekik egy macskát! Amíg te vasalsz, mosogatsz, vagy tusolsz, ők óriási örömmel fognak kúszni-mászni a menekülő állat után, együtt bújnak be az ágy alá, rájössz, hogy ott sem ártana porszívózni, mert együtt másznak ki onnan és kánonban tüsszögnek. 

Szomorú vagy?

Vegyél magadhoz egy macskát! Neki te leszel a világ közepe, a minden, az alfa, meg az omega. Neki te vagy a család. Ha rossz a kedved, ő hatványozottan érzi azt és akár úgy, hogy bőszen dorombolni kezd, akár úgy, hogy odahozza eléd az egyik papírgalacsint a szemetesből, hogy játsszatok már végre, de el fogja feledtetni veled az éppen aktuális bánatodat.

Pontatlan, szétszórt vagy?

Vegyél magadhoz egy macskát! Hidd el, onnantól kezdve te pontosan tudni fogod mikor van reggel hat óra vagy este hat óra. Élő vekkert nyersz vele, mert reggel hatkor reggelizni óhajt majd (és nem negyed hétkor, szóval felejtsd el a Szundit), majd este hatkor vacsorázni szeretne. Ha délután fél ötkor szoktál hazaérni általában, akkor ne állíts be délben, mert le leszel szarva és hülyének leszel nézve. Rend a lelke mindennek. Hétvégén is. Nem, hétvégén is hatkor van a reggeli!

Szóval: macskára fel!

Aki pedig most szeretne nevetni a képen látható cirmosmacska történetein, IDE kattintson és mazsolázzon!

2015-07-15 10.56.57

Képen: bal oldalt Kifli, jobb oldalt Műzli

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kovács Margit says:

    A CICÁK MINDENEK FELETT…NEKEM IS VAN 2 “!!!!!

  2. Ugye, milyen tündérborsók? A blog facebook oldalára nemsokára feltöltök egy mai képet, azon is ritka helyesek 🙂

  3. Zsuzsanna Ilyenolyan says:

    Két kis tündér.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!