Bouvet

Hasít az interneten ez a magyar vonatkozású kisfilm

Látszat és valóság – ezt a címet kapta Elena Rogova és Zsenya Pavlenko kisfilmje, amely mindössze négy percben eléd tárja a mai világ legszomorúbb lelki állapotát. Azt az állapotot, mennyire nem tudunk örülni semminek, magába fordult, morcos képpel rohangáló emberekkel van tele a város. Pedig ha megállna az ember, észrevehetné a fák susogását, a madarakat, az utcán játszó gyerekeket, vagy a kiskutyát, aki farkát csóválva örül. Mert ő tud örülni.

Megmutatja, mennyire képesek vagyunk még ezt a hangulatunkat is mások által befolyásolttá tenni akkor, amikor energiavámpírokkal vesszük körbe magunkat. 

És a film nézése közben arcul csak bennünket a felismerés: a videóban látható kisfiú és a kiskutya még őszinte, boldog öntudatban élnek, nem fertőzte meg a lelküket a fásultság és igen, ők még képesek mindennek örülni. Mikor csúszik meg az ember ennyire vajon? 

A filmet Budapesten készítette az orosz rendezőnő, a képsorokon a Parlament, a Lánchíd és a Margit-híd is tisztán kivehető, de nem csak ez az egyetlen magyar vonatkozása, hiszen a zenéjét a Have-Rock Hangstúdió szerezte.

https://www.youtube.com/watch?v=Tyn9B1KOJCQ

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!