Bouvet

Karácsonyfa mizéria: hová a túróba vele?

Segítsetek nekem, törjük együtt a fejünket: hová a túróba tegyük a karácsonyfánkat idén? Mondom, mi a pálya: van egy Férj, két gyerek, két macska és én. Aztán van három szoba, meg a szokásos egyebek. 

A fő gondot a két macska okozza, mert immár sem Férj, sem a két gyerek nincs abban az életkorban, hogy előszeretettel ugrálnának rá a fára, vagy elborogatnák azt, szóval bizony, ezt a feketelevest most a macskákra zúdítom. 

Igen, ti vagytok a bűnösök, ne is nézzetek rám ennyire ártatlan képpel:

műzli1

műzli2

Naszóval. Van egy nappali, ami nem zárható, nem is csukható, mert nem jó rajta a zár, de amúgy sem szoktuk csukni. Úgyhogy a nappali, mint olyan, kiesik a szórásból, ugyanezen indokkal a Viki szobája is. Ez utóbbit nagy, kétszárnyú ajtó védi, amit képtelenség rendesen becsukni. 

Maradnak tehát a következő helyiségek: a konyha. Ezt a család azonnal elvetette, mint ötlet, pedig nekem felcsillant a szemem, hogy egész ünnepek alatt fel leszek mentve a főzés alól, ha már egyszer ott áll a fa a konyhában. Az meg sem fordult a fejemben, hogy a reggel, még csukott szemmel kiöntött kávém sem lesz egy fájdalommentes móka, ha nekigyalogolok a tűleveleknek. A konyhát tehát állati hamar leszavazta a család, pedig én még szívesen lobbiztam volna érte.

Ekkor jött a mentőötlet: fürdőszoba? Milyen lenne már: a kád mellett illatozó és fénylő karácsonyfa, tele gömbökkel, meg izzófüzérrel. Még mielőtt ezt is leócsárolta volna az én kis családom, feldobtam a királyságot: mennyire menő volna fürdés közepette szaloncukrot majszolni a fáról EGYIDŐBEN? He? Na? 

De nem, nekik ez sem tetszett, azt mondták, majd bekészítenek nekem egy tálnyi szaloncukrot az ünnepek idejére. 

A fenti elgondolásból kifolyólag, a fa pont beférne a vécébe, de csak akkor, ha előtte onnan a vécét magát kivesszük. 

Marad a mi hálószobánk, amely pont akkora, hogy egy ágy, egy szekrénysor és Férj makettes-számítógépes szentélye férnek el benne. A “rakjuk a fát a ruhásszekrénybe!” felkiáltásomat unott ábrázattal fogadta a família, az embernek tényleg nem kellenek ellenségek, ha van családja. 

Marad hát Férj számítógépes asztala (takarítsuk le a számítógépasztalt, menjen arra a fa – de akkor hogyan számítógépezek – hát nem fogsz – de akarok – de nem – de csak kibírod két hétig – de nem) és a makettes asztala (takarítsuk le a makettasztalt – de akkor hogyan makettezek – hát nem fogsz – de akarok – de nem – de csak kibírod két hétig – de nem). 

Mentőötlet Feleségtől Férjnek: 

  • rakjuk ki a fenyőfát az erkélyre – akkor meg minek – de tök hangulatos lenne – és kint énekelgessünk? – úgysem szoktunk énekelni – de ez hülyeség – de nem
  • rakjuk ki a számítógépet az erkélyre – beférne a fa – számtech asztalra – igen, komolyan mondom – nem, nem viccelek – csak nem fagy meg – nincs olyan hideg – karácsonykor sem lesz – jó, okés, hülye ötlet
  • rakjuk ki a makettasztalt az erkélyre – beférne a fa – makettes asztal helyére – igen, komolyan mondom –  nem, nem viccelek – ha maketteznél, elférsz az erkélyen – nem fogsz megfagyni – nincs olyan hideg – karácsonykor sem lesz – nem is annyira hülye ötlet – rögtön megszárad a festék – nem, de tényleg nem jó ötlet?

Agyam nincs, egyszerűen tényleg. Segítsetek, mert:

műzli

 

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kriszta És László Stefán says:

    szia! nekünk is van két macskánk,és nálunk is problémás volt a karácsonyfa helye,de aztán tavaly jött az ötlet:lógassuk le a fát a plafonról,bizony így is tettünk.pici műfenyőnk van amit egy fémrúd végére kötöztünk a másik végét pedig felcsavaroztuk a szekrény tetejére és így a fa fejjel lefelé lóg a nappaliban,a cicák meg csak vágyakozva nézik.sajnos a képet nem találom,de idén is így lesz majd lefotózom.üdv:kriszta


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!