Bouvet

Müller Péter karácsonyi levele azokról, akik nem lehetnek velünk

Beléd is hasít a fájdalom karácsonynak idején, hogy mennyire hiányzik valaki? Akinek valaha ismerted a nevetését, a szófordulatait, a kedvenc süteményét, a kéztartását, a hangját? Nekem az édesapám: soha nem enyhülő hiány az, hogy nincs már itt a fizikai valójában. 

Hogy valahol van-e ő? A lelke? Köztünk van-e? Látja-e, érzi-e, hogy most rá gondolok? Kérdések, amelyeket soha nem tudok meg. Csak hinni akarom, hogy igen. 

Az oly sokszor idézett kedvenc írómat, Müller Pétert idézem – íme az ő karácsonyi üzenete:

“Kedvesem! Közöttünk vannak! Csak ez az ostoba, mai, beszűkült “racionális” kor hiszi, hogy a halállal minden megszűnik. Nem igaz! A lélek végtelen úton jár, s a halállal nem hal meg. Él, csak nem abban a komor érzékvilágban, ahol még te élsz. „Halhatatlan szerelem” – erről szól a könyvem, és erről szól az élet is. Hogy az igazi szeretet nem múlik el soha!

Az arcunk megváltozik, a világunk megváltozik, csak a szeretet nem, mert az örök. Gondolj a Hellinger-terápia ma már tudományosan elfogadott módszerére. Azon alapszik, hogy a szeretet finom, de eltéphetetlen szálaival össze vagyunk kötve. És ez karácsonykor különösen érezhető. Egyrészt, mert te érzékenyebb vagy és nyitottabb, másrészt pedig a szellemi világ is közelebb jön a Földhöz, mert bevonzza az alulról ritkán felsugárzó szeretet.

Karácsonykor még az egyszerű emberek is megpillanthatják az angyalokat, mint a pásztorok a Bibliában, mert olyan közel jönnek ehhez a szenvedésekkel és félelmekkel teli Földünkhöz.

Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel. Ez a levél a szívednek szól. Az eszed nem tudja, és nem is akarja megérteni.

Egyszer egy évben láss a szíveddel, s akkor megérint a bizonyosság – bármilyen átváltozás történt is, és bármilyen messzire ment is az, akit szeretsz, mégis veled van. A rádió adóvevőnél sem számít a távolság, ha jó a vétel. Akit örökre elvesztettnek hittél – ott él veled.”

Kapcsolódó bejegyzés: Müller Péter legszebb idézetei IDE kattintva érhető el

 

image004

 

Forrás: life.hu

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gősi Vali says:

    Müller Péter könyveiben rejlő üzenetek élni segítenek. Köszönet értük!
    Áldott, boldog karácsonyt neki, és mindannyiunknak, akiknek hiányzik valaki a szerettei közül, és azoknak is, akiknek nem.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!