Bouvet

Kövér a feleségem, nem szeretem már – mit tegyek?

Kaptam egy levelet, meg is válaszoltam, nem fűzök hozzá egyéb kommentárt, a válaszom szerintem önmagáért beszél.

Kedves Bouvet!

A blogoddal akkor találkoztam, amikor véleményezted Bochkor Gábor szavait. (a címre kattintva láthatod az írást, új ablakban megnyílik – a szerk.) 

Már jó pár nap eltelt, a botrány is hamar elült, én viszont azóta is ezen a témán gondolkodom. Igazából szenvedek, pedig tudom, egy szavam sem lehetne.

32 éves vagyok, nyolc éve feleségül vettem a világ legszebb, legkívánatosabb nőjét. Madarat lehetett velem fogatni. A gyerekek szép sorban jöttek, a nagy most hatéves, a középső három lesz, a kicsi még alig féléves. A feleségem egy kávézó-pizzéria tulajdonosa, hála ég, az üzlet megy úgy is, ha ő gyakran van otthon a gyerekekkel és túl tudott lendülni a pénzügyi válságokon is, ami az egész világon végigsöpört. Egy kisebb városban élünk, talán sikerének a titka az is, hogy itt az ő üzlete az egyetlen, ahol pizzát lehet frissen enni, vagy rendelni. Kávézó van több, de azok inkább kocsmák.

A feleségem 35 éves, de a korkülönbség soha nem volt észrevehető. 

A ház, ahol élünk már akkor az ő tulajdona volt, amikor mi összejöttünk 2006. májusában. Amikor feleségül vettem, sokan rosszmájúan jegyezték meg, hogy beleházasodtam a jóba, de ezt én sem akkor, sem azóta nem tartottam igaznak. Én is sokat dolgoztam és dolgozom, kőműves, szobafestő, burkoló és amolyan mindenes vagyok. 

Ennyit rólam és most jöjjön az, ami miatt tulajdonképpen úgy éreztem, írnom kell neked. 

A feleségem a megismerkedésünkkor úgy nézett ki, mint egy topmodell. A haverok mondogatták is, hogy irigykednek rám. Darázsvékony dereka volt, kellemes mellei, formás feneke. Ő volt az a nő, aki után mindenki megfordult és még a nők is féltékenyen méregették. Ő volt az a nő, akire bármilyen ruha úgy illett, mintha ráöntötték volna.

Az első terhessége után magán felejtett tíz kiló felesleg pedig határozottan jól állt neki. Kicsit gömbölyűbb volt, új ruhatárat vett, kicsit másképp kezdett öltözködni – én úgy mondanám, olyan “asszonyos” lett.

A második és a harmadik terhességénél viszont komplikációk merültek fel, a feleségemnek sokat kellett feküdnie, ellustult, eltunyult, a legnagyobb gyerekünkre is rengetegszer nekem kellett figyelnem, én vittem az óvodába, én mentem vele játszótérre, bevásárolni. Iszonyatosan elhízott. 

Ma a helyzet úgy néz ki, hogy itt élek egy csodás házban, ami a feleségemé, van három klassz gyerekem és egy – amúgy csinosan öltözködő – brutális bálna, aki a feleségem. Akire rossz ránézni, mert nem tudok másra gondolni, mint arra a csodálatos nőre, aki valaha volt. Folyton azt kérdezem, ez kicsoda? És ne haragudjon meg a világ, de nem fogok elnézést kérni azért, mert a farkam nem miatta áll fel, hanem mondjuk a szomszéd lányára, aki feleakkora, mint a feleségem. 

Ez egy patthelyzet. Ha elhagyom őt és beadom a válást, én leszek az utolsó szar szemét, ráadásul mindent elveszítek, amim ma van. Ha viszont vele maradok, mi értelme van az életemnek tovább? 

Tényleg úgy néz ki a nejem, mint Monica volt a Jóbarátokban mutatva, amikor kövér volt.

Üdv,

S. 

Íme a válaszom:

Kedves S.,

hagyd el őt! Most. Mindenképp. Menj, csomagolj és lépj! 

Nem azért, mert te szerencsétlen, mennyire szenvedhetsz a kövér feleséged mellett, hanem azért, mert ő egész biztosan többet érdemel, mint te. Őmiatta szedd csak szépen a sátorfádat, mert a nő, aki megalapította a saját (és a te!!) és a gyerekei egzisztenciáját, letett egy csomót a karrierje asztalára és még három pici gyereket is nevel, nem érdemli meg, hogy te legyél az a férfi, akit el kell viseljen az élete végéig. 

Fiatal nő még, biztos talpra áll. 

Nem akarok túl sokat szövegelni neked, nem kezdek arról az aggályomról írni, hogy szerintem te 10 éve sem szeretted őt igazából. Arról sem tartok most kiselőadást, hogy megkérlek, gondold végig, mi lenne, ha ő még mindig olyan alkat lenne a szülések után is, te viszont egy sörpocakos, izzadós, kopaszodó, vagy épp őszülő Spongyabob volnál. 

Arról sem írok, hogy szerintem te soha nem szeretted a feleségedet, ellenben tökre hizlalta a májadat, hogy egy jó csajt vettél el, aki sikeres, gazdag, háza van, te meg eléldegélhettél a jólétben az ő árnyékában. 

Én inkább dög leszek, aki totálisan mást olvasott ki a soraidból, mint amiket te leírtál. Mert a sorok között állati izgalmas dolgok vannak ám.

Például ott van a legnagyobb parád, hogy mi lesz VELED, ha otthagyod a feleséged. Hogy vissza kell menj egy albérletbe, esetleg a szüleidhez kell bekuncsorognod magad? Hogy eztán a fizetésed felét gyerektartásra kell költened, ami miatt még kevésbé lesz esélyed újra abban a jóban élned, amihez már hozzá vagy szokva. És ugyan kinek kell majd egy háromgyerekes, elvált, albérletben lakó apuka, aki folyton túlórázik, mert a gyerektartást ki kell fizesse? Neked eszed ágában sincs a mostani hétköznapjaidat ilyen szinten elveszíteni, jól sejtem? Inkább szenvedsz, ahogy írod.

De annyira mégsem szenvedsz, ha vagyok olyan jó emberismerő, ahogy – álszerénység nélkül – tartom magam. Mesélj csak, milyen az ágyban az a szomszéd csaj, akire feláll a férfiasságod? Tudod, hogy tudom, hogy már megvolt, ugye? Ha nem így lenne, nem írtál volna róla ugyanis. 

Nem is értem igazán, miért pont nekem írtál. Tőlem vársz feloldozást? Egyszerűen foglalkozni sem akarok veled, csupán annak drukkolok, a feleséged vegye észre a jeleket és egyszerűen kezdje el bepakolni a bőröndödet.

Drukkolok neki,

Üdvözlettel, 

Bouvet

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Próbáljatok meg felszedni egy jó pasit 90 kilósan….. utána gyertek ide sírni bouvethez.
  Van egy csomó motiváló edzés video, lehet egészségesebben táplálkozni, életmódot váltani és még csak nem is fog többe kerülni ez a fajta élet ha cukros Coca Colát ásványvízre vagy csapvízre cseréled.

 2. Péter Kiss says:

  Egyébként a válasz nagyon gonosz és empátiahiányos, és egy abszolút frusztrált emberre vall…, ahogy a komemntek többsége… Frusztráltra és kövérre… és márpedig tessék tudomásul venni, hogy a kövér se nem szép, se nem egészséges… De majd, rá tetszenek döbbenni. És elég gáz, hogy felháborodnak kegyedék azon, ha valaki azt a nőt akarja látni – legalább megközelítően, hisz még a 10 kiló fölösleg sem zavarta, csak asszonyosnak látta a párját miatta -, akit elvett, és nem egy bálnát… Mert leírta, hogy az asszony a karcsú, modell külsejű csajból egy bálnává változott… Egy kis empátia nem ártana, meg egy kis együttérzés, és akkor a válasz is emberségesebbre sikeredett volna. Na de, ahogy elnézem, sokaknak piszkosul bejön… Hát, én meg utoljára kérnék olyantól tanácsot, aki így válaszol valakinek, aki a bizalmába fogadja… Ráadásul nyilvánosan alázza azt, akinek abszolút normálisak az elvárásai. És látom, vannak itt álszentek is jócskán…, akik egy pillanat alatt dobnák el a jólétet, ha kiszerettek a párjukból…

 3. Péter Kiss says:

  Le mertem volna fogadni, hogy az lesz a válasz, ami. de én inkább azt válaszoltam volna a férfinak – mert meg tudom őt érteni, és van bennem empátia, ami a válaszadóban nem mindig… -, hogy beszéljen az asszonnyal. Vigye el egy csodálatos étterembe, és mondja el neki, hogy arra a nőre vágyik, aki egykor volt, és azt a nőt szeretné visszakapni, aki ad a külsejére, és akivel büszkeség volt végigmenni az utcán. Mondja el, hogy kezd kiszeretni belőle… legyen őszinte! És én nem ítélem el ezt a férfit, és elhiszem neki, hogy a szép nőbe szeretett bele, és nem a kész vonzotta, amibe beleülhet.
  Ráadásul, azt sem tartom túl szép dolognak, hogy valaki tanácsért fordul hozzád, megtisztel a bizalmával, te meg pofán vered… Hát, nekem ez nem túl szimpatikus hozzáállás…

 4. Antal Gábor Török says:

  Ez is csak egy megosztó, hergelő TANMESE! Ki ez az elmebeteg, gyökér, barom, aki ilyet megkérdez?

 5. Barcza-Molnar Ildiko says:

  Hagyjuk már, nincs olyan ember, aki élete végéig úgy néz ki, mint egy 20 éves. Költhet temérdek mennyiségű pénzt műtétekre, edzésekre, diétákra, az időt semmi sem állítja meg. Őszülünk, ráncosodunk hízunk-fogyunk, izmosodunk, idősen megrogyunk. Ha valaki csak 20 évesnek szereti a párját, jobb ha nem is házasodik. A férjem akkor is ugyanaz az ember marad, ha már nem lesz haja, bottal jár, fogacskái is megritkulnak:) ez a nyomorék külsőségekre épülő világ a sok agymosott celebbel, az emberek elveszítik értékrendjüket. Nagyszüleim 60 évig voltak házasok és szerették egymást öregen, ráncosan is. Egyik sem lépett meg egy fiatalabbal, pénzesebbel, izmosabbal stb. Fel kéne nőni a sok lúzernek.

 6. Nóra Ordódy says:

  norara: Egyetértek….

 7. Nóra Ordódy says: (előzmény @Hertay Ákos)

  Hertay Ákos.
  Nem olvastad el figelmesen a leírtakat.
  Megéltek úgy is “vígan” ha az asszony nem járt be, csak ritkán. Ment az üzlet úgy is.
  Tehát nem apu segédmunkás fizetéséből éltek.
  Másik:
  Boncolgathatjuk ezt napestig…
  Egy ember viselkedése neveltetésből, környezeti hatásoktól, szocializálásból, és persze értelmi szintből tevődik össze.
  Egyébként a szexualitás erős kötelék, ebben is különbeznek emberek.
  Ha valaki felszed plusz kilókat, kell egy indíttatás, amitől beindul az akarat. Ez bármiben megvalósulhat. Pl., egy dohányos elhatározza, h. több nem gyújt rá, (egészsége érdekében, vagy beteg már, esetleg félti az egészségét) a fogyás is hasonló indíttatásból fog elindulni.
  Sokat számít ilyenkor az ember tudata, vagy kell neki segítség, (hogy a férje kissé rávezesse) de van példa az ellenkezőjére is. A nő elhatározhatja, h. tetszeni akar ismét, vagy nem szereti ezt az állapotát.
  Nagyon sok tényező játszik itt szerepet!
  Mi emberek annyifélék vagyunk, és annyiképp gondolkodunk, hogy az örök bölcsesség soha nem lehet a miénk.

 8. Erzsébet Török says:

  Jézusom, te KIS szakmunkás!
  Remélem a FELESÉGED gyorsan észreveszi milyen SENKI vagy!
  Észre sem kellett volna, hogy vegyen TÉGED!
  Egyszerűen undorító, amiket írsz.
  Várj csak megkapod a jutalmad.:)
  Drukkolok a FELESÉGEDNEK!
  Lesz még Ő JÓ NŐ, akit megint majd mindenki akar.
  Remélem majd tanul ebből, és nem egy ilyen erkörcstelen NULLÁt választ majd újból!!!!!!!!!!!!!!

 9. Van egy rossz hírem, nem fogja egy pasi sem észrevenni. Több barátnőm is járt hasonló cipőben. Mivel a feleség anno csinos bombázó volt, ő a fejében megmaradt annak. Neki is valószínűleg megmaradt az emleke, igénye, hogy jóképű pasik udvaroltak, de 90 kilós 3 gyerekes balnanak nem fognak. Rengeteg szingli bombázó rohangál. A barátnőim, ismerőseim is elváltak, bármikor találnak pasit. Aha… Akinek kellenének, az nekik nem kell, mert úgy is néz ki, vagy egyéb, aki nekik kellene, az pedig észre se veszi a nőt bennük. Szóval óvatosan az ugralassal. Én 30 évesen, 50 kilósan váltam el, visszanezve egész jó nőként, igaz, akkor nem úgy a gondoltam, 3 gyerekkel. 12 evembe került új társat találni. Persze ágyas társak voltak, de nem az volt a cél.

 10. Sztenográfia says:

  Én ragaszkodom ahhoz a 7 évhez, amivel fiatalabb vagyok a férjemnél. Így öregszünk szépen egymáshoz.
  Persze ez nem szentírás, mert nagyon sok mindentől függ egy ember érettsége.

  A levélíró férj szellemileg valószínűleg a húszas évei végén jár.
  8 év alatt három gyermeket szülni és nevelni nem kis feladat és egy nőt jobban leterhel, megviseli a szervezetét.

  Az is lehet, hogy mára a 35 éves, érett feleség csupán csak egy ficsúrt lát S-ben, egy komoly, szerető, családapa helyett.

  Az elhízás elég komoly és összetett probléma nőknél, férfiaknál egyaránt.
  Egyrészt egészségügyi, másrészt táplálkozásbeli, de szinte minden túlsúlyos embert bánt ez a tudat. Ha nem kap megfelelő segítséget, tovább hízhat, vagy áteshet a másik végletbe, az anorexiába, a bulimiába. Ez a nagyobb probléma.

  A házasság nem csupán a sze-x-ről szól, sőt nagyon nem. Fontos, de megelőzi a másik iránt érzett szeretetet, a lelki kontaktust.

  Akinél nem, annak olyan mindegy, hogy még jól néz ki a felesége, vagy sem.
  Az akkor is meg fogja csalni, vagy elhagyja, mert mindig lesz olyan nő, aki felkelti a figyelmét és kapható.
  De csak addig, amíg nem talál fiatalabbat, csinosabbat. Aztán ő is megöregszik és már a kutyának sem kell, amikor neki lesz egészségügyi problémája!

  Az ilyen embertől menekülni kell, hacsak nincs „nagy köténye” a feleségnek.

 11. FBrigitta says:

  rövid leszek: értem én, hogy nem kívánja a nejét, mert meghízott… de neki ugyanúgy áll a farka, mint húsz éve? kockahas is rendben? őszintén szólva kétlem. a hölgy egészen biztosan talál majd olyan pasit, aki imádni fogja, őt magát és nem a pénzét, a súlyát, vagy a karrierjét…

 12. tunde.polanszki@gmail.com says:

  16 évig könyörögtem a férjemnek, hogy ne zabáljon. Megőrjített a szuszogása, az izzadása, de imádott enni. Akárki akármit mond, ez egy idő után igenis eltávolít a másiktól. Esze ágában sem volt lefogyni, leglább pár kilót, hogy ne fújtasson, mint egy ggőzgép. Amikor megismertem 100 kg volt (akkor se sovány, szóval, NEM a külső számított), amikor elváltunk 130. Én sem élnék egy bálna nővel, kivéve, ha látom, hogy igyekszik, hogy megtesz mindent, akkor támogatnám, segíteném, amiben tudom. De hogy otthon tunyuljon és zabáljon, aztán az ágyban agyonnyomjon: no way!

 13. Benedek Nagy says:

  Ez szörnyen vicces.
  Rengeteg nő van hasonló helyzetben, mikor a hátuk közepére sem kívánják már a férjüket (ki miért), de az a k.rva pénz…
  A különbség, hogy a nőket sajnálgatni szokás, mert szenvednek egy “olyan” mellett.

 14. Szabolcs Németh says:

  Én azt mondom, hogy ne legyünk álszentek. És azt is, hogy nem lehet dolgokat és nem is szabad összemosni.

  Sem a levél íróját, sem a válaszolót nem áldotta meg a sors tisztánlátással.

  Amit a férfi ír az nagyon szomorú, de hatalmas károkat okoz az, hogy ezt a kérdèst egybeműsitik. Mert ez mind a két nemre vastagon igaz.

  Emberek tömegével választanak olyan párt maguknak, amivel kifele lehet mutatni a boldogságot, belül meg kong a kapcsolat az ürességtől. Ha nem így lenne, lenne ennyi szakítás, cserélgetnék úgy az emberek a párjait mint a gyermeken a pelenkát szokás? Nem mert összeragasztaná a lélek.

  Ez a férfi valóban kizárólag a felesége külső adottságaiba szeretett bele, és az anyagi hozományba.

  De! Ne legyünk álszentek. Hány ilyen kapcsolatot ismerünk a kornyezetünkben, ahol ugyanez van, csak senki nem áll elő vele őszintén.

  Nem szeretném megtippelni sem a párokra eső megcsalások számát (mindkét nem) de kegyetlen magas szám jönne ki.
  Az emberek ma nem tisztelik egymást és a párjaikat sem.

  Itt van ez a válasz is. Semmi érték nincs benne. Semmi előremutatás, értékes gondolat. Csak egy válasz ami érezhetően arra volt jó a megírójának, hogy kiadja a benne tomboló feszültségeket, ezzel kapcsolatos saját indulatait. Ennek így azon kívűl, hogy a bennünk lévő agressziót levezetjük egy embertársunkon, semmi értelme.

 15. Leonora Kürtös Neumeister says:

  Ez a tema az ember könyöken jön ki. ..
  En is ugy latom, hogy a ferj sosem szerette igazan a feleseget, különben megbeszelne vele, mi zavarja. ..
  A masik oldalrol. …
  3 terhesseg, 2 gyerek utan sem hiztam el. ..söt az alakom kisportolt. …
  Nem! ! Zabaltam a terhessegeim alatt es 3 honappal a szüles utan megint sportoltam. ..
  Termeszetessen keveset, mert szoptattam es nem akartam, hogy elapadjon a tej. ..
  Ugy hiszem sem a kor, sem a gyerekek szama nem ok arra, hogy a hormonok vagy egyeb möge rejtözzünk. ..
  A ferjnek azt tanacsolnam, ha van ver a pucajaban, lepjen meg. ..
  A gyerekek es a penz miatt feleskeges egxüttelni olyannal, akit csak a külsösegek miatt szeretett. ..ha ezt egyaltalan annak lehet nevezni. ..

 16. József Góbor says:

  Hát én nem fogom verni a nyálamat mert igazából ez csak egy önnző faszfej aki senki másra nem gondol se a gyerekeire se a feleségére csakis magára és igen teljesen igaz válj el had basszanak rád egy gyerek tartást bár csak azt nem értem h miért magát állítja be álldozatnak ez nevetséges azt tanácsolnám neked h szépen fog meg a cuccaidat pakolj össze és huzz a vissza az anyádba aki biztos nem annyira szeretthetett mint te a feleségedet . Istenem hogy ennyire alacsony az isten állatkertjének a kerítése hülye idióta seggfej gondolom a fejébe is az 123 321 ismétlődött amikor az esküt tették

 17. Bettina Bartha says:

  Nem fogok regényeket írni, csak egy dolog érdekelne. A faszi vajon hogy néz ki?

 18. Anett G. says:

  Azt el tudom fogadni, hogy a férjnek nem tetszenek a túlsúlyos nők. Ezért is választott modellalkatút feleségnek.
  De azt nem tudom elfogadni, hogy csak és kizárólag a külseje és a külsőségek alapján ítélje meg (el) a feleségét és a kapcsolatukat. Semmit nem írt a feleségről a korán, a túlsúlyán és az anyagi helyzetén túl. Apám, ezért vetted el? Ezek számítottak akkor is, most is? Mert ez bizony édeskevés egy boldog életre.
  Azért küzdesz most, mint malac a jégen, a feleséged külsejének elfogadásával, mert a belső tulajdonságait vagy nem ismered, vagy nem szereted…
  Nem akarom a feleségedet sem kihozni most hősnek, a leveled alapján nem tett semmit azért, hogy ne hízzon el. De az biztos, hogy ha Te nem tudod őt maximálisan támogatni, nem csak a mindennapi teendőkben (dolgozó anyuka, 3 gyerekkel, ne felejtsük el – mint ahogy azt sem, hogy Te meg dolgozó apuka vagy 3 gyerekkel, szóval lehet felezni az otthoni melót), hanem érzelmileg is, akkor nem lesz változás.
  Akkor inkább válj el, és szedd fel a szomszéd lányát. De hosszú távon vele se tervezz, csak szólok.

 19. Berecz Zsuzsa says:

  Egyetlen dolgot szeretnék megkérdezni a kedves S.-től. Miközben a a kedves bálnává nőtt feleség, megszülte és szépen nevelgette a gyerekeket Te hol voltál? Segítettél neki? Leültetek beszélgetni? Nekifogtatok együtt akár egy az egész családot érintő életmódváltáshoz? Kevesebb stressz , az étrend teljes lecserélése testmozgás beiktatása? Partnere vagy a bálnádnak akit anno elvettél és fogadtad, hogy jóban rosszban vele leszel és támogatod vagy csak panaszkodni tudsz, hogy minden elromlott? Egyszerűbb megdugni a környék összes nőjét mint küzdeni azért a csodáért amit birtokolsz…. szégyelld magad! Az én szememben nem vagy férfi! Egy NŐ mindig azzá lesz amivé a férfija teszi! Ha ragyogtatja ragyogni fog! Ha sz@rik az egészbe…. nos akkor megérdemli, hogy elveszítsen mindent!

 20. Dezső-Szalay László says: (előzmény @Bouvet)

  Ne szomorkodj, csak fogadd el a kávét! Jót tesz a boldogság-hormonoknak. 🙂

 21. Dezső-Szalay László says: (előzmény @Bouvet)

  Valóban, volt idő amikor én is csak lestem nagyokat, amikor meghallottam ezeket a színeket. 🙂 Megismerni nincs kedvem téged, valahol tényleg elsiklott a dolog. 🙂

 22. Ismered azt a régi “Férfiak szabályai” kör e-mailt, ami van már vagy 15 éves? Idézem: MINDEN férfi csak 16 színben lát, mint a Windows alapbeállításnál. Például a barack az egy gyümölcs, nem szín. A padlizsán az zöldség. Fogalmunk sincs, mi az a mályva. 🙂 A kávémeghívást köszönöm, de úgy érzem, igencsak elsiklott az első belépőd a keringőbe. Ha van kedved, ismerj meg, ne csak egy írásból, ami épp nem jött be neked: talán nézd meg a “Bemutatkozom”, a “Családom és mi” vagy a “Véleményem” fülek alatt található írásokat és aztán fogalmazd meg, mit szűrtél le. Szép napot!

 23. Andi Danyi says:

  Nem értem, Bouvet, Szabó Ella és sokan mások is úgy ítélik el ezt párt (nem csak a férjet), hogy nem is ismerik a két fél verzióját és a férjtől is csak a kivonatot. Szerintem ahhoz bonyolult a dolog, hogy idegenek ismeretlenül törjenek pálcát egy házasság felei felett.

 24. Dezső-Szalay László says: (előzmény @Bouvet)

  Nem rózsaszín, mályva. Ha 60 kg alatti vagy, szívesen meghívlak egy kávéra. 🙂

 25. Köszi az aggódást, majd szólok, ha nem 🙂 de a rózsaszín inget nem szeretem 🙂

 26. Dezső-Szalay László says:

  Kedves Bouvet!

  Szexelsz te eleget? Úgy értem igazi, hús-vér emberekkel. Az sem baj, ha kezdésként egyszerre csak egyel.

 27. Mimi hozzászólása a szerzője kérésére törölve.

 28. Mimi hozzászólása a szerzője kérésére törölve.

 29. Charliz says:

  Bravó Mimi! Ez szép hozzászólás volt! Ez sajnos általános hiba a nök többségénél hogy azért mert bekötik a fejüket elhanyagolják magukat. Én mindig azt mondtam skinkelni se csak utcára kell. Nem agyon vakolt vastag sminkre gondolok csak egy kis kemelés. Én anyukámtól is mindig ezt láttam /látom hogy lassan 60 éves és itthon is mindig kisminkeli magát és nem szakadt foltos koszos rongyokba közlekedik. Nem véletlenül bókolnak neki a fiatal férfiak és csodálkoznak a korán. Az én férjem ilyet otthon nem látott. Náluk az elhízás zabálás lustaság igénytelenség jellemző, és eleinte mindig megkérdezte hogy minek sminkelem ki magam ha nem megyünk sehova mégis kinek akarok tetszeni? Na hát mondtam neki még is mit gondolsz! Hát neked! Meg nyilván magamnak is. Nem vagyok nagyképű de nem vagyok csúnya ember vállalható vagyok smink nélkül is de az még dob rajta és kiemeli az előnyöket. Ez most egy példa volt ugyan ez igaz az elhízásra is. Én is jól meghíztam szülés után és habár a férjem sose tett megjegyzést és egyértelműen kíván és azt is mondta hogy neki mindg a ducibb nők voltak a zsánerei én még is változtatni akarok mert nem érzem jól magam a bőrömben. Nem akarok lehet nem is tudoo már 50 kgos lenni mint anno annyira nem akaroo gizdulni de jó legyen tükörbe nézni.
  Ella Szabo megjegyzésedhez annyit fűznék hozzá hogy úgy érzem benned van egy általános ellenszenv a férfiak irányába. Igaz hogy akad köztük szemét patkány de nagyon sok normális is akik ezt a kommentet nem érdemlik meg. Nagyob lekezelő felsőbbrendű komment. Nők közt is nagyon sok a gerinctelen patkány azon se csodálkoznék ha több lenne…
  Nem tudom szültél e ugy gondolom igen és nagyon nem lehetettjó élmény vagy nem tudom de szerintem gáz helytelen így beállítani minket mint vmi szenteket akik feláldozzák magukat a gyerek miatt vagy érdekében. Való igaz hogy vannak nehézségek nem minden zökkenőmentes és eléggé fajdalmas is de én nem érzem úgy hogy azért mert szültem több vagyok egy férfinál vagy jobb. Ez természetes! Ez a dolgom konkrétan! Nem kell áldani egy nőt mert szült pár gyereket anno se istenítettek minket ennyire mert nem normális.

 30. 6komet says:

  @ Mimi : feleségül veszlek ezzel a gondolkodásmóddal.

 31. 6komet says:

  a facebook hozott ide, ilyen szennyet amúgy nem olvasok. szeretném ha elolvasnátok a véleményemet, és MEGÉRTENÉTEK. INKÁBB ONNAN KEZDENÉM , hogy beszélgettem társkeresőn hölgyekkel akiknek van párjuk 30as 40 esekkel, többen panaszkodták hogy a férjük ellustult dagadt disznó lett és rá sem bírnak nézni, ezért félekúrnak. én teljesen megértem ezt az álláspontot,egyszerűen nem tudnak felizgulni egy 30 40 kiló pluszsúllyal rendelkező emberre, a szaga , az izzadtsága a kinézete stb. ugyanez a férfiakra is igaz lehet ha a kedves hölgy felszed plusz 30kg-t….ennyi elveszti női vonzerejét, lehet kedves anyuka szeretni való nő meg nagy guru meg mittudomén mi. aki ezzel a cikk válaszadójával egyetért az hazudik magának és másoknak talán jó nagyit markolva a chipses zacskóból, majd bedob még egy krémest. tessék elhinni hölgyeim és uraim az kövérség, dagadtság, egészsségügyi állapot tönkretesz házasságokat, főleg ha semmit sem tesznek ellene. ide lehet büfögni a legfelindultabb női hozzászólásokat meg linkelni az összes “fatis beauty” linket is. én ugyanezt a témát sokat olvastam angol nyelvű portálokon, a feminista oldalak bármilyen megoldást egyből lehurrognak és a férfi a bűnös mindig. Azokon az oldalakon ahol nem sértettségből, feminizmusból, meg indulatból , meg nagy érzelmi felindulásról beszélnek ott ahol a megoldást keresik ott bizony leírják csendben érzelmek nélkül kinek hogyan történt az ilyen dolgai: kövér nők akik változtatni szeretnének nem pedig csak dumálni a semmiről ők írták, hogy bárcsak a pasijuk ezt elmondta volna nekik és akkor menthető lett volna a kapcsolat, hogyha a férinak lett volna elég mersze elég vér a faszában hogy ezt emberi módon közölje a párjával akkor is hiszti meg durci lett volna belőle de elindulhattak volna a változás útján amiért ugyebár tenni kell nap mint nap. mert ugye azt a legkönnyebb elvárni hogy 95 kilósan valami izmos pasi legyeskedjen körülötted ugye? na elárulom nem fog. és bizony be kell látni hogyx ha kövér nő nem akar változni akkor nem fog , senkit nem tudstz kényszeríteni a változásra, én annyit megtennék az úr helyében hogy leülnék beszélni a hölgyel , és emberi módon megbeszélném vele őszintén legbelső vágyaimat és igényeimet, és azt hogy szeretem meg szeretném ha együtt maradnánk de ez nem működik sajnos szeretném ha megpróbálna változni és minden segítséget megadok neki, ha nem megy ha nem akarja akkor tipli, ha meg jön a válási zsarolás és női kisemmizés csak hogy a faszi hajléktalan legyen akkor még az is belefér hogy szétbassza a fejét egy baltával. mert a nő sem érdemel többet mint amilyen ő maga, ha egykori szerelmét párját ki akarja semmizni a legnagyobb hidegvérrel (mint ahogy láthatjuk a válási ügyvédeknél) akkor ő sem ér a kalap szarnál többet. addig ti pedig dobjatok be még két csokitortát és legyetek depisek hogy a párotok nem szeret azt a kis mellékes dolgot meg ne is említsétek hogy köztetek és a boldogságotok közt ott van az a kis 40kg felesleg, de dumálni hisztizni könnyebb mint változtatni.

 32. Ella Szabó says:

  Kedves Man Plumb
  Eddig még egyetlen egyszer sem hallottam egy férfi embert sem, hogy azért sírna vagy keseregne, mert nem szülhet, mert nem élheti át azt a fájdalmat, vagy mert utána a felesége nem szekálhatja azzal, hogy fogyjon le. Próbáltam rávilágítani az alapvető dologra, lehet egy kicist durván, azt nem tagadom, hogy próbáljuk elképzelni a fordított esetet, hogy mi lenne ha most a férfiak nők lennének és fordítva, mit szólnánk ahhoz, hogyha férfiként egy nő így vélekedne rólunk interneten és azért akarna elválni, mert nem fogytunk le 3 gyerek megszülése után. Nem mindenki szerencsés alkatilag.
  Engem azért háborít fel legfőképp ez a történet, mert ha nem épp így, de nem egy ismerősömmel ez történt és aztán nevelhette egyedül a 2 vagy esetleg több gyermekét és ez szomorú és hozzátenném, hogy az ismerőseim nem híztak úgy el, mint ahogyan azt itt a férj leírta a feleségéről vagy ahogyan kommentekben sokan megpróbálták lefesteni, sőt számszerüleg is tudom h 62 kilós volt a csaj és lett 83, ami még szerintem nem egy kóros elhízást jelent.
  Amúgy ebből a történetből nekem csak az jön le, hogy a férfi csak a szexért él, az nyújt neki örömöt csupán. (Uolsó előtti mondat.) Sem a családja, sem az őt körülvevő emberek szeretete.
  Kedves Krisztina Balogh neked tökéletesen igazad van! Ezt szerettem volna én is kihozni abból amit leírtam, azaz erre a helyes megoldásra rávezetni, akik másképp vélekednek 🙂

 33. Krisztina Balogh says:

  Nagyon tetszik a válaszod! 🙂
  Annyit fűznék hozzá, hogy a férjemmel mi 9 éve vagyunk együtt, és az elmúlt 3 évben született meg két gyermekünk. Az első gyermekünk születése előtt volt egy vetélésem is, ami hatására el kezdtem hízni. Gondolom, főként lelki okai voltak, de egy percre sem hagyott magamra! Ő is ugyanúgy el volt keseredve, mint én.
  Mikor az első gyermekünket vártuk, már akkor sem volt az az 56 kg-os nő, akit megismert, addigra 75 kg-ra híztam, de annyit mondott, nem ez számít, hanem az, hogy engem választott és szeret.
  Mikor a második babánkkal voltam várandós, már 92 kg-val kezdtem.
  Sajnos hormonális problémák léptek fel, és egyéb egészségügyi betegségek, amik miatt korlátozottá váltak a sportolási lehetőségeim, így egy külső szemlélő szemében egy lusta, igénytelen háziasszony benyomását kelthetem.
  De nem a férjem a szemében!
  A mai napig első dolga megcsókolni és átölelni, mikor hazaér egy fárasztó nap után a munkahelyéről, és szinte minden héten elmondja, mennyire szeret engem és boldog, hogy gyerekeink vannak, és semmire sem cserélné ezt az életet, amit velem élhet.
  Ennek a férjnek annyit üzennék, legyen férfi, és húzzon el a felesége életéből, és engedje meg, hogy megtalálja azt a férfit, aki TISZTELNI fogja Őt élete végéig!

 34. Tudod, hogy anyu tartja el a családot, vagy csak tudni véled? Szerintem ez a szál csak azért került a történetbe, hogy jelezze: nincsenek anyagi gondjaik.

  Ami mindjárt nem lesz igaz, ha kinyit a városban még egy pizzéria.

 35. Adrienn Varga says: (előzmény @Hertay Ákos)

  Meg annak a lónak bizonyos testrészét !!!!A nőnek saját üzlete van aputól függetlenül és többet hoz a konyhára mint apu bármikor is.A köcsögnek csomó kellett volna kötni a farkára hogy ne csinálja fel anyut

 36. Ananász says:

  Szerintem egy fontos információ kerülte el sokak figyelmét, a harmadik baba kora.
  A második gyerek előtt a feleség +10 kilóval még kívánatos volt….a szex működött.
  A második terhesség alatt komplikációk léptek fel, de szülés után újra kívánatos lehetett a feleség hisz megszületett a harmadik baba, ami csak úgy volt lehetséges ha a szexeltek
  A harmadik baba alig fél!!!! éves. A nők többsége szülés után fél évvel még nem szerzi vissza a terhesség előtti súlyát.
  Remélem a hölgy lefogy és “értékeli” majd a férje róla alkotott véleményét és nagyon gyorsan lapátra teszi.Aztán talál egy olyan férfit aki a belső értékeit is elismeri.

  Én túlsúlyos vagyok, életemben többször fogytam, tizen és még több kilókat. Tudom milyen nehéz szülés után újra karcsúvá válni. 3 gyerek után ez hatványozottan lehet nehéz….
  Ha a férj ennyire nem türelmes a feleségével meg sem érdemli Őt.

 37. Kedves Man Plumb!

  Megnyugtató, hogy még vannak normális emberek/férfiak. Szép hozzászólás, nem tudok elmenni mellette szó nélkül. Talán az egyetlen értelmes!

  A témához az a hozzáfűzni valóm, hogy mindenkinek igaza van véleményem szerint. Én is szültem már, sőt jelenleg is küzdöm még túl súllyal. Szerencsére én nem ilyen férjet választottam magamnak, neki kimondottan tetszik gömbölyded formám, csak nekem nem, de ez nem ide tartozik. Csak azért írtam, mert bele tudom képzelni magam.
  Ennek ellenére, részben igazat adok a levélírónak. Még pedig azért, mert tényleg nagyon kiábrándító tud lenni, ha akár a feleség akár a férj elhanyagolja magát, igénytelenül néz ki, egy bizonyos túlsúly is visszataszító tud lenni. Bevallom nőiesen nekem is mindig fontos volt a külső egy bizonyos mértékig, de persze legalább annyira sőt még fontosabb a belső, de aki azt mondja hogy a külső nem számít az vak vagy hazudik. Viszont, ha én igazán szeretek valakit, akkor segítek neki, próbálom ösztönözni a változásra, és ebben az esetben a férj helyében nem azért aggódnék első sorban, hogy nem áll fel, hanem hogy egészségügyi problémája lesz a túlsúly miatt. Habár megértem részben a levélírót még is elítélem, azért mert oly sokan. Leveléből nem az aggodalom árad a felesége iránt, illetve hiánya miatt, hanem a saját kényelme jó léte érdekli, mi lesz vele ha elválnak. Ha csak a súlya miatt elválna, soha a büdös életbe nem szerette, tisztelte, csak a dicsekvésre volt jó neki, meg a haszonra. Ha igazán szeretné meg próbálna neki segíteni fogyni. Ezért végsősoron oda lukadok ki mint a többiek. A feleség helyében jól kivágnám mint macskát szarni, és nem azért mert nem tetszik neki a kövér asszony, hanem a hozzáállása miatt és azért mert már más nőről “ábrándozik”. Ki tudja hányszor csalta már meg. Nem bűn az ha már nem kívánjuk a párunk, de a gerinctelenséget mindig is elítéltem. Mindig azt mondta, hogy én hűséges vagyok akkor ugyan ezt el is várom.
  Kedves kérdező! Ha valóban szereted még a feleséged akkor ösztönözd a fogyásra, ha meg nem akkor lépj le kettőtök és gyermekeitek érdekében. Senkinek sem lesz ez jó!

 38. Hertay Ákos says: (előzmény @Ella Szabó)

  Már miért lenne igaza? Kifejtette az álláspontját, csak én nem láttam? Egyáltalán ki mondta, hogy valakinek igaza van, a másiknak meg nincs?

  Megint csak miért gondolja bárki, hogy a pasit a gyerekeként kell istápolnia? Amíg két terhességnél is komplikációk miatt feküdnie kellett a feleségnek, addig szerintetek miből éltek?

  Bizony, apu fizetéséből.

 39. Alapvetően igazad van, de sajnos megfogalmaztad a klasszikus genyóságot, amit nem tudok szó nélkül hagyni;

  ” Amíg egyetlen egy férfi egyetlen egy terhességgel ezeket meg nem tapasztalta, addig szerintem húzzák meg magukat kicsit”

  Szíves tájékoztatásodul megállapítom a tényt, miszerint a férfiak biológiailag (anatómiailag) alkalmatlanok az utód kihordására. Ez a tény sokunkban hiányérzetet, bánatot is okoz, de sajnos nem tudunk rajta változtatni, ezért elfogadjuk.
  Az, hogy Ti nők részesülhettek ebben a csodában (hogy egy test a testemből kapcsolatba kerülhettek az utódotokkal)segíti elviselni annak -rövid ideig tartó- negatív vonzatait is. De hogy ezért még mellet akarsz döngetni és a férfiakban lelkiismeret-furdalást kelteni-, őket másodrendűként kezelni sportszerűtlen, ráadásul -csak feltételezem- a Te férfiakhoz való viszonyodat mérgezi.

 40. Ella Szabó says:

  Szerintem mindenképpen a felségnek van igaza. Itt az előttem szólók közül le merem fogadni, hogy 90% ban akik a férjet pártolják, azok férfiak. Ez nem a férfi társadalom ellen szól, ne értsen félre senki, szimplán csak arról, hogy mivel a földön még egy férfi sem szült, ezért nem tudják, hogy egy anyának terhessége alatt mivel illetve mikkel kell szembe néznie, mivel jár. A nő megszüli a gyereket és a férfinek jár a szája, hogy fogyjon le, mert ronda. Egy nőt tisztelni kell! De legfőképp egy anyát! Aki a férjet pártolja és férfi, csak abba gondoljon bele, mi lenne ha fokozatosan 9 hónapon keresztül csak szedné fel a kilókat, mert muszáj és egy életet kell magában táplálnia? A bőre megnyúlik, striái lesznek, felszed kilókat … de mindezek ellenére mi NŐK felvállaljuk a terhességet, hogy a párunkat is megajándékozhassuk egy csemetével, nem is beszélve a kihordásról és a gyermek megszülésének fájdalmairól. Amíg egyetlen egy férfi egyetlen egy terhességgel ezeket meg nem tapasztalta, addig szerintem húzzák meg magukat kicsit és örüljenek neki, hogy a nő megajándékozta egy családdal, mert az addig oké, hogy a szexhez partner is kell, de szexelni mindenki tud. Mindezek mellett, ha egy párkapcsolatban/ házasságban valamelyik fél nem érzi túl jól magát, akkor az a korrekt dolog, hogy a másik elé állunk és megpróbáljuk elmondani a problémáinkat, nem az internethez fordulunk, meg másoktól várjuk a tanácsot, különben nem fog működni hosszútávon.
  Mind emellett, a szövegben csak az áll h úgy nézhet ki a feleség mint Mónika a Jóbarátokban. Itt mindenki ítélkezik, de a valóságról senkinek foggalma sincs, mert azért nem ez lenne az első eset, hogy valaki interneten arc nélkül kicsit túlozna. Emellett, gondolkodjunk el, hogy milyen furcsa világban is élünk. Azért, mert vki teltebb, akkor már védekeznie kell. Kik elől? Vagy például nincsen sehol átlagos lányokról szóló oldal vagy vékony lányokról szóló oldal, nem támogatják egymást, mert nekik nem kell. Akkor a telteknek miért? Szánalmas, hogy mindig, mint a birkák megyünk a társadalom akarata és elvárásai után. Mert mindig az a divat, ami ritka. Déli országokban, ahol barnák az emberek barna haj, barna bőr, szem, ott az ideál a szőke. Északon pl oroszoknál ha rágondolunk is rögtön egy gyönyörű fekete hajú orosz nő jut eszünkbe, pedig ott leginkább szőkék vannak. Az őskorban pl Willendorfi Vénusz telt női ideál, mert szegények voltak az emberek nem volt annyira táplálék, ezzel a gazdagságot fogalmazták meg. Jelen helyzetben pedig, mivel társadalmi viszonylatban van élelem bőven, ezért a vékony, a csont sovány a divat, aki úgymond egészségesen táplálkozik és figyel az alakjára. Érdekes mondhatni…
  Tovább mennék.
  A szövegből idézve :
  “A második és a harmadik terhességénél viszont komplikációk merültek fel, a feleségemnek sokat kellett feküdnie, ellustult, eltunyult, a legnagyobb gyerekünkre is rengetegszer nekem kellett figyelnem, én vittem az óvodába, én mentem vele játszótérre, bevásárolni. Iszonyatosan elhízott.”
  Itt megint lehetne beszélni a terhességről, a gyerek kihordásról, de azt már az elején megtettem. De itt a legnagyobb kérdésem az, hogy miért baj az, hogy a férfinek kellett elvinni óvodába a gyereket, vigyázni rá vagy esetleg bevásárolnia? A férfiak mostanában nagyon tévedésben vannak. Egy nő nem azért van mellettük, hogy az anyjukként körül ugrálja és kinyalja a seggét, neki is feladata van a házimunkában, a mindennapi teendőkben és a gyereknevelésben is!
  Lehet néhol durván fogalamztam, amiért elnézést kérek, de akinek nem inge ne vegye magára!

 41. Man Plumb says:

  Totál kamu story.

  Ad 1.: Ilyen választékosan megfogalmazott levelet nem ír egy -a tartalom alapján feltételezhető- érzéketlen, hímsoviniszta pöcs.

  Ad2.: A tartalom nem áll össze teljesen logikailag. Azaz nem konzekvens és logikus az események sorozata, a szereplők derengő jellemképe. Mintegy kívülálló mondja el a történetet. (Csak egy-két gondolat: a ffi közben alkoholista/szintén elhízott/rendszeresen félrekúró lett-e? Ha elválnak miért kerülne utcára?- Ha esküvő előtt patika pontos házassági szerződést írtak, azt miért nem említi? A feleség lelki alkata, kettőjük kommunikációja?)

  Ha tévedek, és valós a megkeresés:

  -Kedves férfitárs!

  Ha a feleséged esztétikumának-, pénzének és termékenységének előnyeit nem derogált élvezni, akkor ajándékozd meg a nejedet egy aerobic/zumba/rúdtánc/más hasonló bérlettel!
  Segíts otthon a házimunkában, foglalkozz (ne csak a nagyobb)napi 2-3 órát a gyerekeitekkel.
  Vegyél kettőtöknek színház/mozijegyet, fizess be egy családdal közös társasutazásra jó előre.
  És vegyél be minden nyugis este egy 50-es halványkék pirulát lefekvés előtt. Mire mindez rutinná válik újra a Te feleséged lesz számodra a Világ legszebbje.

 42. Hertay Ákos says:

  Arccal és névvel vállalom a véleményemet.

  Bouvet, ne ítélj, hogy ne ítéltess. A pasi a leírása alapján nem here (le is írja, hogy sokat dolgozik), hanem kétkezi munkás ráadásul olyan szakmákban, ami itthon sem kerül két fillérbe, a határ túloldalán pedig 5-ös BMW-vel járnak dolgozni: kőműves, szobafestő, burkoló EGYBEN. Honnan tudod pl. hogy a felesége pizzériáját nem a két kezecskéjével építette fel?

  A házasság létrejötte után minden szerzett vagyon közös, kivéve a különvagyont, függetlenül a felek hozzájárulásának arányától. Azzal, hogy azt írja “akkor elveszít mindent”, fel sem merült benned, hogy apaként az ember úgy lép ki a kapcsolatból, hogy nem kezd el a fél házon, kocsin, mindenen kekeckedni, hanem otthagyja a gyerekeinek? Nem haragszik a nőre, a gyerekeire meg főleg nem, egyszerűen csak nem kívánja az ágyban.

  Feleslegesen áltatod magad, egy egységsugarúvá hízott 3 gyerekes nő nagyon “nem kapós a piacon”, akkor se, ha fiatal. Hacsak nem a pénze miatt. Szép kis szerelmet kívánsz szegény nőnek.

  Értem én, hogy van egy határozott véleményed, de kerültél már legalább hasonló szituációba bármilyen szinten? Tehát pl. van házastársad, gyereked, elhízott/idővel megcsúnyult párod?

  Kedves S! Értem a problémád. De nem tudok jó tanácsot adni. Erre nincs mindenkit megnyugtató jó megoldás, az egyik ujjad le kell vágnod. 🙁

 43. Istvan Szabo says:

  Az asszonyka elkényelmesedett. Ne legyen senkinek kétsége, miután elhagyták, pár hónap alatt leadja a felesleget és újra bombázó lesz. Mert van újra célja, el kell “adnia” magát.
  Még az sem kizárt, hogy újra összeakadnak a társkeresőn 🙂 !

 44. Mayerné Répási Adrienn says:

  Az én válaszom a kedves férjnek vagy a hasonlóan gondolkodó férfiaknak, nőknek:
  http://adriarnyoldal.blogspot.hu/2016/03/hizas-fogyas.html

 45. Bush says:

  Bochkortól igazi tuskóság az volt, mikor két pofont ajánlott a lelkes riporternőnek. Annak nem volt értelme.

  Abban, hogy valaki egy kapcsolatban figyeljen oda magára, van igazság. Ha hozzámész egy férfihoz, aki aztán elkezd nem tisztálkodni, nem borotválkozni, az tulajdonképpen válóok. Persze, hogy “nem CSAK” a külső számít, de hát benne van a kifejezésben, hogy az IS – pont arról van szó, hogy akibe beleszeretsz, azt úgy szereted, ahogy van, és ha ezen az alapon hozzákötöd az életed, akkor megváltozni kifejezetten inkorrekt dolog a részéről. Ha a testiség nem volna fontos, csakis a “belső érték”, akkor nem léteznének heteroszexuális emberek, mivel belső értékei bármelyik nem képviselőjének lehetnek…

  A betegséget meg az egyéb predesztinált hátrányokat ne keverjük ide, az igénytelenségről beszélünk.

 46. Mario Ianus says: (előzmény @Bouvet)

  SZerintem se szerette soha, egy önző haszonleső féreg volt a pasi.
  A másik 100%-os tény az, hogyha a mőnek nincs semmije csak a teste, vizet eszik élete végéig és nézi a kopaszodó húrkajancsi gömböc trottyot sok esetben, ha pedig egy nőnek attól van kárrierje meg szabadsága mert szép, akkor vizet eszik, hogy szabad lehessen.
  Ebben az esetben a nő sikeres a férfi meg tűr a jólétért, én a nő helyében lapátra tenném a szaporító köművesférget és keresnék egy normális embert, a bánattól biztosan leadnék pár kilót és megengednék magamnak pár hosszabb kiruccanást, közben fogynék, enélkül az élősködő féreg nélkül mindenképp.

 47. Maria B Kissne says:

  Igazad van ! Jó a válaszod. Ez egy here nem egy szerető aggódó férj aki a családjáért a párjáért aggódik és segíti és ha kell beszél vele támogatja a súlyproblémák megoldásában.
  Hiszem mint írta, a teltsége ellenére is nett ápolt nő a neje. Ez egy farok matyi aki a szomszéd puncust ápolgatja de otthon zabál, otthon mosatja a cuccait és élvezi a jólétet. Ki kell rúgni de gyorsan.

 48. Semmi ilyesmi nincs, csupán egy szavadon pördült felfelé a szemöldököm: azt írtad rám, hogy feminista vagyok 🙂 Na, ezt azért nem tűröm 😀

 49. Csepregi Tamás says:

  Látom megy a cenzúra 😀
  Szánalmas…
  Fáj az igazság igaz?????

  “Kedves” bouvet.

  “Az igazság olyan takaró, ami alól kilóg az ember lába, az ember hiába rángatja, valamije mindig kilóg alóla, akárhogy cibálja, valamije mindig fázni fog, attól fogva, hogy először felsírunk, egész addig, míg utolsót sóhajtunk.”

 50. Kata Kosztolányi says:

  Kisregény vagy sem, az igazság szerintem noranoránál van. Ha egy férfi beteg lesz, vagy meghízik, kopaszodik, vagy épp elveszti az állását, alkoholista lesz, vagy rájön a kapuzárási pánik, akkor persze a megértést, a türelmet és a segítséget várja el. Hát akkor bizony működjön már ez fordítva is! Álljon oda most akkor ő, teljes vállszélességgel, és kezdje el végre támogatni a másikat. A másikat, aki megteremtette a nem is olyan rossz egzisztenciát, jó körülményeket, kihordott és megszült 3 gyereket az egészségügyi komplikációk mellett is. És mindezek alatt mit csinált a másik? Sokszor kellett vigyázni az egyik gyerekére??? Jajj, te jó ég, mindjárt zokogok! Nem is tudom, hogy élte túl!!! Tessék végre azt a nőt támogatni, elvégre az esküvőn azt ígérte, hogy jóban-rosszban, nem??? Tessék erősíteni az önbizalmát, hogy elhiggye, hogy lehet még olyan, vagy legalább hasonló, mint évekkel (és 3 gyerekkel meg egy rakás egészségügyi problémával) ezelőtt. Amúgy pedig… igenis van olyan, hogy az ember bármit csinál, csak hízik. És hízik, és hízik és hízik. Van olyan ismerősöm, akinek úgy meghülyült a pajzsmirigye, hogy nagyon komoly kezelés és speciális kórházi diéta mellett is jó ideig hízott. Pedig tényleg alig ehetett valamit, és naponta sportolt.

 51. Elek Mekk says:

  Hogy nézhet ki a blog írója? Szerintem bálna. Ha nem kívülről, akkor a fejében!
  Na akkor kezdjük.
  Ha valakivel összekötöm az életem, VELE kötöm össze az életem. Azzal, akit szeretek, azzal ahogy megismertem.
  Igen. Akkor szerethette a feleségét, akitől azóta megundorodott, mert ő nem ezt a bálnát szerette meg.
  Keresi benne az egykor szeretett lényt… de nem kívánja, mint nőt. Talán a lelkét még szereti, de a testét már nem kívánja.
  Egy kapcsolatban mindenkinek kell tenni azért, hogy az a kapcsolat működjön. A férfiember álljon oda az asszony elé (legyen férfi) és mondja el neki, hogy “babám, fogyj le, vagy lelépek, mert este sosem tudom, hogy szexelni akarsz velem, vagy én leszek a vacsorád!”
  A nő meg legyen önmagára igényes. Ahogy a cigiről le lehet szokni, le lehet a nasiról is. Lehet menni konditerembe, hetente háromszor, szerintem a férj vidáman elgyerekezik azalatt… Lehet újra nőnek lenni,szakítva a bálna-léttel… Csak azért bizony tenni kell! nem elég kommentelni, hogy “én is bálna vagyok, szeressetek!” Nem, nem fogunk szeretni.
  Éveket leéltem a nejem mellett, amikor dagi volt… és én örültem a legjobban, amikor leadott 25 kilót és nő lett újra. Tessék szépen utánacsinálni!

 52. Vadász Réka says: (előzmény @Péter Kiss)

  Ezek szerint csak szerintem nevetséges hogy egy ilyen cikk alá képes valaki ilyet írni mint Kiss Péter ? “Ez az legfőbb kincsetek”
  Ha lenne egy kis tisztelet benned látnád mi minden más rejlik egy nőben.
  Plusszban még hogy a nők a pénre buknak csak úgyis ? … Azt hiszem benned tényleg legfejebb ezt láthatná bármilyen nő mert más pozitívumot nem rejt a kommented magadról.

 53. Ide járnak normális emberek is kommentelni? Mert a cikk írója… hát enyhén sem az! 🙂

 54. Sirály Király says:

  Jó tanács!
  A “nálad többet érdemlő” feleség biztos, hogy azonnal fog találni jobbakat, öregedő, elhízott háromgyerekes bálnaként!!

 55. Andi Danyi says:

  Azért nem lehet elítélni egy férfit sem, mert alapjában véve a vékonyabb, vagy az arányosan kissé telt nőket szereti. A cikk férfije is ilyen. Írhatta volna csak azt is, hogy a feleségem elhanyagolta magát, meghízott, ellustult, hibáztathatta volna csak az asszonyt,de nem. Ő őszintén leaírta azt is, hogy mi az anyagi helyzetük, hogy a felesége miért hízott el, hogyan jutott el e kövérségig. Bár kiérződik az önzőség a levélből, de az is, hogy tanácstalan. Szívesen maradna a feleségével, de a bálna testével kéne valamit kezdeni. Nos én azt ajánlanám, hogy kezdjen el a feleségével (gyerekeket is be lehet vonni) jóval többet kirándulni, biciklizni, ha a feleségnek nem megy, akkor Ő próbálja az étrendet helyesebb irányba terelni. Segítsen abban, hogy minden adott legyen a feleségnek a fogyáshoz. Ha ezek után a feleség nem akar részt venni a fogyókúrában, akkor beszéljék meg, hogy együtt hogyan mehetne tovább az életük, ha nem jutnak dűlőre, váljanak el. Mielőtt szétszednétek. Olyan családból származom, ahol a nők bálnák. Én jelenleg 49 éves vagyok, 90 kiló és küzdök azért, hogy ne legyek 140 kiló, mint a rokonaim. Teljesen arányos a testalkatom, ezért is nem nézek ki 90 kilósnak. Egy nő is tehet arról, hogy ne legyen 140, hanem csak 90. Dolgoznom kell érte. Szerintem nem teljesen igazságos a válaszod Bouvet. Tudom alkatilag mások és mások vagyunk. De szerintem a cikk felesége nem tett meg mindent az alakjáért. Sajnos a feleség verzióját nem ismerjük, csak akkor ítélkezhetnénk.

 56. Angéla Gimpel says:

  szerintem probáld visza pörgetni az emlékeidet keresd meg miért szeretél bele a feleségedbe és együt kellene töltenetek még több idöt.sétálgatás hoszú beszélgetések tévénézés hejett
  .

 57. Ági Szűcs says:

  Nagyon jó válasz a Bouvet részéről. Én is pont azt vettem ki a levélből, hogy inkább hiúságból, mint szerelemből vette el a feleségét. Ráadásul (nekem még ez tűnt fel a levélből) a feleségét “lelustázta” mert a terhességnél sokat kellett neki pihenni, és neki kellett a gyereket óvodába vinni! Az én kislányom is szinte végig feküdte a második terhességét, mert nyitva volt a méhszáj! Én is azt mondanám a feleségnek, hogy rúgja ki a férjét, de lehet, hogy még nagyobb “büntetés” lenne neki, ha nem válna a gyerekek miatt, és lekorlátozná az ürgét!

 58. Ditta L. says:

  Tudod,miért nem szeretted sosem ezt a nőt? Mert arról nem szól a “kedves” leveled, hogy milyen belső értékeket találtál meg benne. Ugyanis a saját vállalkozás és a darázs derék, meg a kellemes mell kevés….Ha szeretted volna, akkor megláttad volna benne azokat a dolgokat, amik miatt ma nem számítana, hogy felszaladtak a kilók mindazok után, hogy 3 csodálatos gyereket szült neked. Te ezt a nőt nem támogatod, nem értékeled, ahogy azt soha nem is tetted. Remélem kilépsz a házasságból,találsz egy kis fiatal formás fenekű fruskát, aki az első rád felszaladó kiló után, vagy amikor elkezdesz őszülni, esetleg kopaszodni, kiadja az utadat. Addig pedig minden percben,amikor ránézel a feleségedre és a 3 közös gyermeketekre, szégyelld el magad, de rettenetesen.

 59. Bill Toth says:

  Tobbet kéne mozogni az ágyba.☺

 60. Andrea Jánosi says:

  Aki csak a külső alapján választ az nem i szeret igazán, csak elképzel valamit a másikról, és ettszik neki a látvány. A nők persze szülnek, ki így ki úgy néz ki a szülés után, aki a közös gyermeket hordta ki. Ez a férfi részéről legfeljebb egy fellángolás lehetett, arról nem is beszélve, hogy volt hol laknia ki volt szolgálva stb. A férfinak és a hozzá hasonlóan gondolkodóknak meg azt üzenem, ők is lesznek kövérebbek, vagy kopaszabbak vagy öregebbek, és kívánom nekik hogy, a külsőségeik megváltozása miatt szakítsanak velük. Amennyiben jó lenne a kapcsolatuk akkor egyébként ezt a témát is meg lehetne beszélni, és megoldani, mondjuk közös sportolási lehetőséggel, szóval van megoldás ere is, de nem az, hogy azért kiszeretni valakiből mert a külseje megváltozik.

 61. Csepregi Tamás says:

  Szerintem sokan összekeverik a szeretetet a szexuális vonzalommal.

  A pasiknál a kettő működhet külön-külön is. Nőknél már kevésbé. Persze vannak kivételek ugye.

  Mondjuk nem gondolnám,h. az a pasi aki az elhízott feleségét nem kívánja az már szemétláda.

  Ha van egy pasi aki kisportolt és szexi és minden nő megfordul utána az utcán elvesz feleségül egy nőt,
  aztán 10 év múlva eltunyult sörpocakos ronda rozmár lesz belőle és a felesége nem akar vele ágyba bújni akkor az a nő egy szemétláda????

  Nem hinném……

  Azt se felejtsük el,h. fiatal korban azért a kapcsolathoz a szex az intimitás is hozzátartozik. Ha az intimitás és a szex nem működik egy kapcsolatban akkor ott a legtöbb esetben jönnek a gondok.

  Én alacsony srác vagyok és ezért rengeteg elutasítást kaptam már nőktől.
  Nagyon sokat.
  Pedig nem vagyok visszataszító pasi.
  Mindegy, nem akarom magamat fényezni.

  Akkor most én is mondjam azt,h. a nők milyen szemetek?????

  Szóval az éremnek két oldala van és mindenkinek magába kellene nézni mielőtt elkezdi a másikat ócsárolni!!!

 62. andrás umenhoffer says:

  Nekem a véleményem az,hogy Te soha nem szeretted a feleséged!Mert akkor ezt a helyzetet megbeszélted volna vele!Félted a jól megszokott jó életed,aminek valószínű már búcsút mondhatsz!Ha ki kacsintottál már a házasságotokból,továbbra is ki fogsz!Úgyhogy szedd a sátorfád,és csomagolj!

 63. Péter Kiss says:

  Sajnos a nők zöme,40-50-en túl nem ad magára,sajnos elhízik!Nőiességük maradékát is elvesztik!Ezért jár rengeteg férfi prostituáltakhoz!A feleségét ,gyerekét nem akarja elhagyni,de sajnos a kövér nő nem nagyon hozza izgalomba a férfiak zömét!Ha egy nő igazán szereti a férjét,igenis megpróbál tetszeni neki,és nem nyugszik bele az úszógumiba!Ez persze fordítva is igaz,csak a nők inkább a pénzre gerjednek,a kinézet másodlagos!Így teremtett minket a Jóisten!Tessék tenni a jó alakért,hölgyek,ez a legfőbb kincsetek!

 64. Leonella says:

  Nos, biztosan sokan nem fognak egyetérteni velem, de bizonyos szempontból megértem a férjet. Pedig nő vagyok, aki már szintén nem bombázó, mert némi túlsúly van rajtam. Azonban a házassåg nemcsak mély szeretetről szól, hanem testiségről is, amihez kell fizikai vágy. Úgy gondolom, ha nem betegség áll a håttérben, igenis kell, hogy legyen egy nőnek annyi igénye önmagával és a férjével szemben, hogy tegyen meg mindent a fogyás érdekében. Megértem, ha a szex vizuális inger hiányában nem működik egy férfinél.

 65. Lótusz says:

  Sziasztok!Molettekről szóló cikkekért (divat, diéta, életmód), látogassatok el a Dundi Angyal Cafoblogra is! 🙂

 66. Nézd, e-mailen jött, mint oly sok olvasói levél. A válaszomat is ott kapta meg. Arra már nem jött válasz. Azt el tudom képzelni, hogy provokációnak szánta az illető a levelét. A valóságalap viszont szerintem is valós, az én környezetemben is van ilyen férj, aki kibukott a felesége testi változását – ő egy gyerek után – és ott a pasi tovább is állt.

 67. Nézd, e-mailen jött, mint oly sok olvasói levél. A válaszomat is ott kapta meg. Arra már nem jött válasz. Azt el tudom képzelni, hogy provokációnak szánta az illető a levelét. A valóságalap viszont szerintem is valós, az én környezetemben is van ilyen férj, aki kibukott a felesége testi változását – ő egy gyerek után – és ott a pasi tovább is állt.

 68. Jeanette Kishlaf says:

  Kedves Bouvet, abszolut egyetertek ahogy valaszoltal…de lenne egy kerdesem, ami nagyon foglalkoztat…ez csak egy olyan “kamulevel” vagy valos level? Koszonom s valaszod!! 🙂

 69. Vera Barta says: (előzmény @Anna Vent)

  Tudom, hogy ez a levél egy kamu, de mégis hozzáfűznék néhány gondolatot! Az ilyen pasi pakoljon, és húzzon el a balfenéken, adja meg a lehetőséget a feleségének, hogy rátaláljon az a pasi, akinek ez az alkat jön be!(van ilyen, hidd el nekem), és az a pasi majd úgy néz rá, és úgy érinti meg, hogy örökre elfelejti, hogy a világon volt!
  Kérdésem még: a második és harmadik gyereket kényszerből csinálta lankadt micsodával?

 70. noranora says:

  Ismét lesz amiben másként gondoljuk, Bouvet 🙂
  Először is, szeretném leszögezni, hogy úgy gondolom, akinek volt valaha is a súlyával problémája, vagy szült már, vagy mindkettő, az ő véleményébe alaposan belejátszik a személyes érzelmi töltet ezzel kapcsolatban. Azt gondolom épp ezért minden vélemény jogos, mindnek van létjogosultsága, és abszolút el kell fogadni, semmi értelme győzködni a másikat ennyire személyes alapokon nyugvó véleményekben.

  Én is állandó küzdelmet folytatok a súlyommal. Most kb 20 kiló súlyfeleslegem van, férjem, akivel több mint 9 éve vagyunk együtt, és 3 gyermekem. Az első terhességem előtt 3 hónap alatt 10 kiló jött rám, abszolút a zabálás és a hajszolt életmód miatt. Előtte évekkel siekrült fogynom sokat, amit tartottam is, nem voltam vékony, kb Jennifer Lopez alkatom volt, de elégedett voltam vele, és sosem kellett petrezselymet árulnom, az én döntésem volt hogy egyedül vagyok vagy sem.
  Az első terhességem alatt 25 kilót szedtem fel, mert én hurráterhesvagyok, most végre bepótolhatom az előző évek kajahiányát, van hova híznom még, és most szeretnék ebben a boldog bársonyos felhőben ücsörögni ami az első gyermeküket váró boldog terhesekre jellemző.
  A szülés után konstans 20 kiló maradt rajtam, összesen 25-el voltam több mint ahogy megismert férjem. Valahogyszerencsés alkatom van, nem voltam formátlan 90 kilósan sem, nem folytam szét, a derekam nem volt vastag. A férjem érdeklődése sem hagyott alább. Most is inkább olyan van mit fogni rajta, de formás az alkatom.
  Utána vállaltuk a második babát. Vele elhatároztam hogy másként lesz, odafigyelek, nem akartam elefánttá hízni, és főleg mert nem akartam diabéteszt, lepényproblémákat, nem akartam hogy a keringésem még jobban terhelődjön, nem akartam szülés közbeni komplikációkat. A szénhidrátot számoltam csak, fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt ettem, édességet kizártam teljesen. 8 Kilót híztam, szülés után semmi nem maardt rajtam, csak az eredeti túlsúly.
  A harmadik terhességemet is ugyanezzel a túlsúllyal kezdtem, amit még az első terhesség alatt zabáltam magamra. Tulajdonképpen a 8 héttől a 35 hétig feküdnöm kellett, ugyanúgy a férjem adta fel a munkáját, látta el a háztartást, gyerekeket mint a posztolónál. Én hónapokig csak a vécére mehettem ki, tudtam kimenni az állandó görcsöktől. Akkor is odafigyeltem mit eszek, de állandó hányinger és étvágytalanság is kínzott a 30 hétig. 7 kilót híztam. Hónapokig feküdtem, hízásra hajlamos vagyok, szóval azt mondom a fekvés és a terhesség nem ok arra hogy elhízzon az ember lánya ha nincs a súlyra ható betegsége.
  Azóta fogytam 10 kilót, és úton vagyok a többi 10 felé.
  Azt gondolom rendben van ha az ember szeretné hogy a párja hasonlítson arra a személyre akit megismert, beleszeretett. Nem arról beszélek hogy a korral az ember változik, öregszik, vagy betegség miatt hízik el. Nem, arról beszélek ha rövid idő alatt jelentősen megváltozik a külső.

  Akkor most a másik oldal. A ” kedves” férj megkérdezte-e valaha a feleségét miközben látta hogy kezd a hája mögé rejtőzni, hogy mi a baj drágám? Vagy meghallotta-e ha a feelség elmondta a gondját, érzéseit, meghallotta-e ha segítséget várt a férjétől, a férj törekedett-e megoldásra, kompromisszumra, érzelmileg, bajtársilag kielégítette-e a feleségét, törődik-e vele?
  Volt olyan, hogy azt modtad neki, hoyg hagyd drágám, pihenj, menj el barátnőkkel, vagy sétáni, én elmosogatok, altatok, takarítok? Gondolkodott-e azon hoyg együtt sportoljanak, hogy keerssen valakit aki néha vigyáz a gyerekekre hogy kettesben elmenjenek beszélgetni, moziba, bárhova? próbált-e rájönni, hogy mi van a súlygyarapodás mögött?
  Én sejtem, egy abszolút magát világ közepének képzelő, nárcisztikus alak, akinek így kéynelemsebb élni, mint felvállani hogy ő is hibázott..
  Abszolút beszédes ez a mondat is ” a legnagyobb gyerekünkre is rengetegszer nekem kellett figyelnem, ”
  Na figyelj, ő a te gyereked, ugyanúgy mint a feleségednek, TE is felelős vagy érte, a TE feladatod is, a TE dolgod a saját gyereked! Mi neked az asszony? Ez házicseléd aki takarít , és neveli a gyereket, mert az az asszony dolga? Van női meg férfi munka? Na ne nevetess már! Van egy közös háztartásotok, egy közös gyereketek és egy közös házasságotok apukám! Nincs női meg férfi munka,miért gondolja sok apsi házasság után hogy hotelben lakik? Miért nem viselkednek úgy mintha az egyetemi lakótárssal laknának, és evidens lenne hogy a szaros vécét ők is takarítják?
  Ezekről beszélgettél vele?

  Ez meg a legalja:

  “brutális bálna, aki a feleségem. Akire rossz ránézni, mert nem tudok másra gondolni, mint arra a csodálatos nőre, aki valaha volt. Folyton azt kérdezem, ez kicsoda? És ne haragudjon meg a világ, de nem fogok elnézést kérni azért, mert a farkam nem miatta áll fel, hanem mondjuk a szomszéd lányára, aki feleakkora, mint a feleségem. ”

  Hogy beszélhetsz így a feleségedről? Mit tettél TE hoyg ne így legyen! Azt mondom, aki ilyen szinten elhízott az vagy beetgség avgy lelki probléma. Ugyanúgy mint az anorexiánál. Elbújik a háj mögé.
  Rákened a felelősséget a feleségedre.
  Tökminegy, egy normális, értelmes nő nem bírja sokáig az effajta hímeket, az ilyen hozzáállást, le fog lépni a feleséged előbb -utóbb, meg ott állsz majd ,és kamillázol, hogy miért? Közben kürtölöd a kocsmában hogy nem tudod miért lett így, te ott sem voltál, stb…
  Nem hagyod te el, van meleg kaja, mosott ruha, ott a hotel, dugni meg lehet félre ha van kit. Remélem a feleséged hamarosan magára talál, öntudatára ébred, és lesz benne elég erő a változásra!

  Szóval azt gondolom, rendben van ha valaki preferálja ha a párja alkata nem tér el jelentősen attól ahogy megismerte őt, számításba véve a lehetőségeit ennek megtartására, betegség, kor értem ezalatt. Azt sem gondolom hoyg terhesség és fekvés terhesség alatt ok lenne az elhízásra, főleg hogy a babának is rossz .
  De a fenti “úr” problémája baromira összetett, és az elhízás csak tünet, nem ok, és a súly a legkisebb gond. Azért kíváncsi lennék mennyit változott a férj alkata..:-)

  Bocs a regényért!

 71. Flow says:

  Hát a válasz lehet, hogy a kövérek szemszögéből jó, de én a férjjel értek egyet. Nekem sem kellene a férjem kövéren, pedig 30 éve vagyunk együtt. 3 kg-t hízott azóta. A nő nem boldog, ezért lett ilyen kövér. (nem érdekel, a beteg vagyok , a hormonjaim miatt-szöveg, bocs)Semmi nem indokolja, hogy valaki plusz 30-40 kg-t szedjen magára, mert gyerekei születtek. Jó lenne megérteni, hogy vannak akik másként gondolnak a kövérségre. Számomra undorító. Ez van. Lehet savazni, de a Life network csatorna hozza a példákat, miért is rossz kövérnek lenni. Nem szeretném hajtogatni és keresgélni a hájtömeg alatt a párom. Nem kívánnám.

 72. Takács-Lovász Ilona says:

  A válasszal egyetértek, a feleség helyében már kidobtam volna.
  Félti a kényelmét.

 73. Anna Vent says:

  Tökre igazad van…Tetszik a válaszod! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!