Bouvet

November 14 – az elengedés csodáját adja a teremtő telihold

Hinni szeretném, hinni akarom, hogy a telihold azt leszámítva, hogy ismét nem tudok aludni, de egyáltalán egy picit sem, mindig valami apró csodát rejt. Hogy nem véletlen, ha nem alszom és helyette gondolkodom, tépelődök, örülök vagy épp szomorkodom ezen a havazásra váró novemberi éjszakán. Közel negyven éve nem látott méretű telihold, úgynevezett szuperhold jelenség várható ma éjjel.

És hinni szeretném, hinni akarom, hogy tényleg érvényes az, hogy ilyenkor a gondolatainknak százszoros ereje van.

Az elengedés csodáját hozza ez a mostani telihold. Azét az érzését, amely talán a legnehezebb egy ember számára. 

Tégy meg pár dolgot:

  • Vegyél elő egy papírt és írd le rá, melyek azok az érzések, amelyeket leginkább felednél. Lehet ez szégyenérzet a tested iránt, megvetés egy kolléga felé, félelem valamely betegségtől. Sorold fel őket azon a papíron. Aztán jól gyűrd össze, vagy szakítsd ezernyi miszlikre és dobd ki a kukába. 
  • Vegyél elő egy újabb lapot és írd le rá, melyek azok az emberek, akikkel szemben rossz érzéseid vannak. A jóbarát, aki hátat fordított, a szülő, aki nem ért meg, a párod, akivel sokat vitázol, a főnököd vagy kollégád, aki nem feltétlenül azon van, hogy neked miként lehetne jobb. Szerintem, tudod már, mi a feladatod: széttépni, kidobni.
  • Vegyél elő egy harmadik lapot. Írd le rá, melyek azok a helyek, ahová nem szeretsz járni, vagy ahol nem szeretsz tartózkodni. A munkahelyed, ahová gyomorgörccsel térsz be, az orvosi rendelő, ahol gyógyszert íratsz fel, a gyereked iskolája, ahol nemsokára a nyakadba szakad a tanévkezdés minden nyűgje. Széttéped, kuka.

Aztán vegyél elő egy negyedik, utolsó lapot.

Írd rá:

  • Mi a lelked jelenlegi titkos álma?
  • Hol lennél most ebben a pillanatban?
  • Kivel lennél ott?
  • Mit éreznél, ha ott lennél? 
  • Mit tennél, ha ott lennél? 
  • Elevenítsd fel az elmúlt napok, hetek olyan pillanatait, ahol és amikor jól érezted magad. A finom pizzát abban az új, olasz étteremben. A futást, amikor eleredt az eső. A csókot a fa alatt. A ruhát, amelyet megvettél és ami olyan jól mutat rajtad. Az elismerő szót, amit kaptál. A gyereked kacagását. Egy igazi, szívből jövő nevetést.

Ne! Ezt a lapot ne tépd szét! Olvasgasd, írj hozzá, vedd elő újra és mosolyogj. Aztán rakd el valahová, ahonnan bármikor elő tudod kapni. 

És higgy! Higgy abban, hogy a 2016. novemberi szuperhold ezeket mind megadja neked.

Szép álmokat vagy ébrenlétet..

lone-tree-1406897_960_720-600x403

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!