Bouvet

Nagy Bulvár Összefoglaló 2016

Ahogyan az már évek óta a szokásom, most is összegzem az évet. 2016-ot sokan nem gyászolják a párnáikba fúrt fejjel, bár én szerettem, de az kétségtelen, ritka furcsa év volt. A számmisztika szerint a lezárás éve volt, ami az élet állati sok területén igazat is mondott. 

Valami kegyetlenül nagy pofonnal indult az év bulvárfronton is, vagy inkább úgy fogalmazok: a hírességek világában. Kiss László erőszak ügye hosszú heteken át befészkelte magát a hétköznapjainkba. Egyszerűen a mai napig felfoghatatlan a számomra az egész, mocskos történet és most nem is akarok róla többet írni. Anno már mindenki megírt mindent a témában, az ország ezen pörgött úgy másfél hónapig. Százhalombattáról levakarták Kiss László nevét a sportuszodáról, Gyárfás Tamás akkor még csak azért sem mondott le, Hosszú Katinka viszont csak úszott tovább. 

Én akkor úgy fogalmaztam, ide nekem a bökőt, hogy ez a botrány rá fog ülni a magyar úszóválogatott olimpiai szereplésére, kivéve a Katinkát, aki csak úszott tovább – és sajnos zömmel igazam is lett.

De ha már emlegetjük az olimpiát, ugorjunk is rögvest hozzá. Hogy sikeres olimpia volt-e a rioi, vagy sem, megoszlanak a vélemények. Sokak szerint tök gáz olimpiát zártunk, amitől nekem kikerekedik a szemem, mert én meg az érem másik oldala vagyok: szerintem le a kalappal minden egyes olimpikonunk előtt (na jó, Verrasztó Dávid előtt kalapban maradok). Senki, csak az élsportban élők tudják, mekkora áldozat és mekkora munka egyáltalán kijutni egy olimpiára. Az egyik újságíró ismerősöm barátnője például Papp Krisztina, aki hosszútávfutó. Rioban a marathoni versenyen a 65. helyet érte el. Legyintünk? A fotelból ücsörögve? Miközben minusz hét fok van kint és ez a nő feltehetően ebben a pillanatban is fut, mert neki ez az életműve? Ehelyett én felállok a kis kanapémról és mélyen meghajolok előtte. 

Azért írtam, hogy én az érem másik oldalán vagyok, mert én attól is picsogok, ha egyáltalán meglátom az országunk zászlaját tíz másodpercig besétálni egy olimpiai megnyitó ünnepségen. És igenis, elmondhatatlanul büszke vagyok rájuk, akik kivitték oda a túróba, Brazíliába ennek a picuri országnak a hírét és hazajöttek nyolc aranyéremmel. 

Kapcsolódó bejegyzés, a címére kattintva olvashatod: Levél Imre Gézának

Álljon hát itt az érmeseink neve újfent és igen, megérdemlik a tapsot, ahogyan a többiek is (forrás: wikipedia)

Érmesek

Érem Versenyző Sportág Versenyszám Dátum
Aranyérem Arany Kozák Danuta Kajak-kenu Női kajak egyes 500 m augusztus 18.
Aranyérem Arany Kozák Danuta
Szabó Gabriella
Kajak-kenu Női kajak kettes 500 m augusztus 16.
Aranyérem Arany Csipes Tamara
Fazekas-Zur Krisztina
Kozák Danuta
Szabó Gabriella
Kajak-kenu Női kajak négyes 500 m augusztus 20.
Aranyérem Arany Hosszú Katinka Úszás Női 100 m hát augusztus 8.
Aranyérem Arany Hosszú Katinka Úszás Női 200 m vegyes augusztus 9.
Aranyérem Arany Hosszú Katinka Úszás Női 400 m vegyes augusztus 6.
Aranyérem Arany Szilágyi Áron Vívás Férfi egyéni kard augusztus 10.
Aranyérem Arany Szász Emese Vívás Női egyéni párbajtőr augusztus 6.
Ezüstérem Ezüst Cseh László Úszás Férfi 100 m pillangó augusztus 12.
Ezüstérem Ezüst Hosszú Katinka Úszás Női 200 m hát augusztus 12.
Ezüstérem Ezüst Imre Géza Vívás Férfi párbajtőr, egyéni augusztus 9.
Bronzérem Bronz Márton Anita Atlétika Női súlylökés augusztus 12.
Bronzérem Bronz Kenderesi Tamás Úszás Férfi 200 m pillangó augusztus 9.
Bronzérem Bronz Kapás Boglárka Úszás Női 800 m gyors augusztus 12.
Bronzérem Bronz Boczkó Gábor
Imre Géza
Rédli András
Somfai Péter
Vívás Férfi párbajtőr, csapat augusztus 14.

Ha már a sportnál tartok, muszáj megemlítenem, mennyire jól éreztem magam júniusban, amikor a foci EB-t követtük figyelemmel. Én bevallom nektek őszitén, az év egyik fénypontjai voltak a magyar válogatott meccsei, mert az mindig egy igazi rituálé volt: piros-fehér-zöldre pingált arccal, a himnuszt ordítva énekelve, egy-egy gólnál a kanapéról felugrálva, zömmel a két gyerekemmel egymás kezét fogva. 

Amikor elkezdődött az EB, én vettem a lottózóban egy tipmix szelvényt, amiben az EB végső győztese Magyarország volt. Tudom, tudom… ne is mondjátok, hogy tök hülye vagyok, akkor doszt elegen mondták ezt a képembe. De tudjátok, kiadtam egy ezrest egy szelvényre, 150.000 forint jött volna belőle, ha bejön, ellenben adott egy extra, vigyorgós szurkolási löketet. Élveztem, jó volt és persze a fentebb már emlegetett érem másik oldala: én ezekre a fiúkra is tök büszke voltam. 

Kapcsolódó bejegyzés: Levél a magyar labdarúgó válogatottnak

A legnagyobb focis sztori viszont mégsem az EB-vel volt kapcsolatos, hanem az én tízéves kisfiammal. Nyári napközis táborban volt, amikor Király Gábor eljött Szegedre és Tápén megnyitott valami focisulit. A programkiírás szerint egész nap ott volt a volt válogatott macinaci kapus, délután hatig, úgyhogy mi négykor kocsival szedtük össze a Lacikát a táborból és rongyoltunk ki Tápéra.

A gyerek nem tudott semmit, csak annyit, hogy a szülei valami NAGY és ÓRIÁSI meglepetést találtak ki. Negyed ötkor leparkoltunk a tápéi focipálya előtt, ahol konkrétan nem volt senki. Már majdnem agyvérzést kezdtem kapni, amikor az én kisfiam visítva kilövellte magát előre, idézem: “Úristeeeeeeeeen!”. 

És ott állt Király Gábor tök egyedül és pakolt az autójába befele, mert a rendezvény véget ért, a milliom kiskölyök meg a szüleik már rég elmentek, csak egy, mindössze egy kisfiú érkezett felé szájtátva. És ez volt a Lacika. 

kiralygabor

A fotó bekeretezve, Király Gábor autogrammjával együtt ma már a Lacika szobájában van a falon. 

Visszakanyarodván a számmisztika szerinti meghatározáshoz, miszerint 2016 a lezárás éve volt, nem semmi, mennyi szakítást hozott az év.

Még mindig remegve figyeljük Sarka Kata és Hajdú Péter drámáját, ugye? De Brangelina is a múltté, ami igazán fájó esemény, főleg, hogy Brad Pitt és Angelina Jolie válása nem ígérkezik túlzottan szépnek. Hasonlóan csemege Johnny Depp válása is, igazi szappanoperának ígérkezik. 

Vannak viszont szerencsésebb csillagzatú sztárpárok: Liptai Claudia példátul még szült is egy babát a legújabb nős pasijának. A Bochkor Gábor is töretlenül együtt van Várkonyi Andreával. Mindketten azzal töltötték az idei évet, hogy amikor épp nem róluk szóltak a bulvárlapok, akkor benyögtek valami hülyeséget és ez a bibi máris megoldódott. Bochkor szerint a kövér nők nem érdemlik meg, hogy szeressék őket, a Várkonyi szerint pedig aki nem akarja őt megkettyinteni, egyenesen buzi

Itt kell megemlítenem, hogy a Class FM megszűnéséről szólt az idei november, de én nagyon örülök annak, hogy a MorningShow folytatódik Balázsékkal – bár magát a rádiót én itt Szegeden csak online tudom hallgatni. 

Sajnos elérkeztem ahhoz a részéhez ennek a bejegyzésnek, ami a legszomorúbb. Most még épp nézegetem az online médiát, de már potyog a könnyem. Elképesztően sok óriási nevet veszítettünk el idén. Nem tudom csupán egy apró fejezetben leírni, mert óriási a lista, úgyhogy úgy gondolom, lesz egy külön bejegyzésem azok tiszteletére, akik idén elhunytak. Bud Spencer, Józsa Imre, David Bowie, Prince, Gábor Zsazsa, Alan Rickman, Johan Cruyff, Leonard Cohen, Zsigmond Vilmos, Umberto Eco, Kocsis Zoltán, Gene Wilder, Somló Tamás, Esterházy Péter, Kertész Imre – hátborzongató névsor, mekkora nevek, mekkora egyéniségek…..voltak. 

Szerző: Bouvet

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Melinda Kovács says:

    Sajnos 2016 az a tolvaj, akit ha kiküldesz az ajtón, visszamászik az balakon! Még most az utolsó napokban sem rest olyan hírességeket elvenni tőlünk, mint George Michael, Debbie Reynolds és lánya Carrie Fisher 🙁 És még van 3 nap szilveszterig, hosszú lesz az idei gyászlista és talán a legszomorúbb is!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!