Bouvet

A fa alatt a nagy büdös semmi – olvasói levél

Hajnal háromkor érkezett ez a levél a blogom facebook oldalának a postaládájába, idézem:

“Vigasztalódni jöttem hozzád, mert nem akarok sírni. Nem kaptam semmit karácsonyra, de értsd úgy, ahogy értem, az égvilágon semmit. A nagy büdös semmit. A férjemtől. Igaz, egy hónapja vettünk egy mosogatógépet és megbeszéltük, ez lesz kettőnk közös nagy ajándéka, de én azért vettem neki pár apróságot. Becsomagolva ott voltak a fa alatt. 

Engem fojtogatott a sírás, miközben a lányunk bontogatta az ajándékait, majd a férjem is, kaptam tőle puszit és ENNYI. 

Nem merek és nem is akarok szólni neki, hogy én mennyire kiborultam Szenteste. Szerinted igazam van, vagy túlspilázom?”

Kedves,

mivel engedted, hogy a blogon válaszoljak, így megteszem. Úgy gondolom, igen, mindenképp túlspilázod egy picit, de nem a te hibád. Egész egyszerűen nem vágod a titkot, milyenek a pasik.

Figyi, a férfiak zömmel tök racionális és egyszerű lények, a szó teljesen pozitív értelmében. 

Mondok egy példát: ha egy pasit megkérsz arra, hozzon a boltból egy kiló kenyeret, egy liter tejet és tíz tojást, akkor elmegy a boltba és hazahoz egy kiló kenyeret, egy liter tejet és tíz tojást.

De ha azt mondod neki, drágám, hozz a boltból rakott krumplinak és madártejnek valót, akkor azzal kb olyan szinten zavarod őt össze, mint amikor a lányom ENGEM kér meg, hogy segítsek a matekleckében. 

Vettetek egy hónapja egy mosogatót és megbeszéltétek, mást nem vesztek egymásnak, ez a karácsonyi ajándék. Egy férfi agy ebből a dologból tudod mit ért meg? Hogy megbeszéltétek, mást nem vesztek egymásnak, ez a karácsonyi ajándék. És pont. Se többet, se kevesebbet.

Ő pont ezért, amikor te könnyes szemmel nekem írtál levelet, feltehetően édesdeden aludt, állati boldog és tele a pocakja halászlével meg bejglivel, miközben rém büszke arra, hogy a lányotoknak örömet okoztatok tegnap, illetve van egy mosogatógépetek. 

Azt írod, nem mersz szólni neki: nos, ne azért ne szólj neki, mert nem mersz, hanem mert teljesen felesleges. Nem fogja ugyanis megérteni. Az agya megkapta a szükséges információkat a karácsonyi ajándék témában (“megbeszéltétek, mást nem vesztek egymásnak, ez a karácsonyi ajándék és pont”), elraktározta, feldolgozta, elmentette és ennek megfelelően pont azt tette, amit megbeszéltetek. Teljesen buta hiszti volna, ha most csípőre tett kézzel elé állnál és számon kérnéd. Mert mire fel? Hogy azt tette, amit megbeszéltetek?

Figyelj, most a te melód lesz a te női agyadat egy picit átforgatni. Karácsony van, együtt vagytok, szeretitek egymást, a lányotok örült az ajándékainak, van egy mosogatógépetek, ma elmentek a nagyiékhoz, lesz töltött káposzta, meg fenyőillat, meg hat féle süti és egyáltalán……… együtt vagytok, szeretitek egymást. 

Písz! Öleld magadhoz, ha felébredt, jó? 

Ja, és ha ráérsz egy pár percre, stikában nézd meg ezt a videót a férfi agyról, meg a női agyról. Vicces, szeretni fogod és garantálom, hogy megnevettet: IDE kattints!

szerző: Bouvet

dog-1115700_960_720

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Timea Varga says:

  Sziasztok…mi sem veszunk egymasnak ajandekot szuletesnapra, karacsonyra…legalabbis materialis ajandekot nem…mindenre ami szuksegunk van azt megvesszuk ev kozben, Saját magunknak,kozos megbeszelessel. Viszont minden esemenyre megtalaljuk a modjat hogy egy-ket napot kettesben toltsunk gyerekek nelkul. Ha lehetoseg van ra akkor elutazni akar csak a szomszed varosba egy ejszakara, ha anyagilag nem tehetjuk ezt epp Meg akkor a nagyszuloknel vannak a gyerekek egy estet, Es mi mozizunk vacsorazunk, olyanokat csinalunk egyutt Amit a 3 gyerek mellett nem tudunk kivitelezni… mar maga a teeny,hogy vegig tudunk aludni egy ejszakat ebredes nelkul feler egy ajandekkal… Mi igy Es ezzel koszontjuk Es unnepeljuk egymast… Tobbet ernek ezek a kis kiruccanasok mint egy parfum vagy egy sapka/sal a fa alatt… Es nem utolso sorban a hazassagnak is jot tesz kiszakadni a hetkoznapokbol Es igazan csak egymasra figyelni.

 2. Szőke Rövid says:

  És olyankor mi van ha tegyük fel, születésnapja van az ember lányának pont karácsonykor??! és a férj arra nem vesz semmit??
  Én neki az előző hónapban tartott születésnapjára nagy titokban családi segítséggel egy értékes és régóta vágyott ajándékot vettem meg, volt öröm meg minden:) Azt hitte akkor karácsonyra nem kap semmit ,de volt még 1-2 dolog amiről tudtam, h rég vágyik rá ..1 nappal karácsony előtt nyakamba véve a várost beszereztem neki …és magamnak is vettem ajándékot( KARÁCSONYRA) mert azért az ember születésnapra nem magát lepi meg ….
  Ő semmivel se készült ..este mikor a gyerek boldogan csomagolta a játékokat és osztotta melyik ajándék kié ..nekem csak egy volt … a lányom szomorú lett és nekem adta az Övét. Annyi választ kaptam, h miért vettem neki ennyi mindent??
  Neki nem volt ideje … minden nap jár nagy áruházba ahol ha mást nem vesz egy tepsit vagy valamit amire tudja ,h így is úgy is szükségem van …nem vártam volna toronyórát lánccal,de a semminél kicsit többre számítottam …

 3. Mészáros Mónika says:

  Most olvastam ezt a cikket.Mi lassan 22 éve vagyunk a párommal,és számomra a karácsony nem az ajándékról szól.Sokkal többet jelent az egész évi hajtás után, hogy együtt lehetünk ,van időnk leülni együtt enni,tévézni vagy csak úgy odabújni a másik mellé.Ezek azok a dolgok amik pénzért nem vehetőek meg.

 4. Kornyik Attila says:

  Kikérem igen sok férfi nevében ezt a femin beállítottságú cikket! Majdnem hogy eggyügyü állatoknak nevez minket írója!Tudom mi kel a rakott krumplihoz és még sok máshoz! Veszek ajándékot akkoris ha egy nagyobb dolgot már vettünk! De látom az igazi szőkeagyú nők lelkesen hozzászoltak….

 5. Zsuzsa Hegedűs says: (előzmény @Zoltán Szabó)

  Maximálisan egyetértek. Rossz érzés olvasni a kicsit fensőbbséges, helyenként lesajnáló véleményt a pasikról. Mintha nem is egy nagykorú, egyenrangú társról beszélne. Szerencsére a pasik nagy része nem ilyen, ahogy a nők nagy része sem hozza a sablon “szőke nő” viselkedést. Én a levélíró helyében biztosan nem fortyognék és sírdogálnék magamban, hanem megbeszélném életem párjával, mi a problémám.

 6. Én negyedik éve nem kapok a páromtól mert meghalt, ez még borzasztóbb. Nem kell parázni, az élet az bonyolult.

 7. Zsuzsa Garas Vaszlovikné says:

  Nálunk 40 éve ez van. Az én férjemnek sem jut eszébe bármilyen apróságot venni karácsonyra.Régebben amikor a gyerekek még kicsik voltak mindig magamnak is csomagoltam valami csekélységet, hogy az illúzió meglegyen, hogy a Jézuska mindenkinek hoz ajándékot. Már az unokáim is nagyobbacskák. Az idén az ajándéķ a gyerekeken kivül mindenkinek sorsjegy volt. Most éñ jártam jól , mert a kaparóson 15.000.-Ft t találtam.

 8. József Gyula Török says:

  Nem mindenben értek ezzel egyet . Nálunk hasonló volt a helyzet , meg vettünk egypár dolgot amire szükség volt feleségemnek és nekem , mi is meg egyeztünk hogy karácsonyra külön nem veszünk semmit . Aztán szent este kaptam két ajándék csomagot . Persze itt örülnöm kellett az ajándéknak nehogy elvegyem az örömét . Legbelül pedig valahogy rosszul esett hogy megbeszéltük , és én mégis kapok és én ott állok üres kézzel mint hülye gyerek a cirkuszban . Meg köszöntem az ajándékokat és magamba fojtottam az érzéseimet , elvégre karácsony van és a szeretetről szól minden .

 9. macintosz says:

  Nálunk hasonló volt idén a helyzet. A feleségemmel 9 évvel ezelőtt, amikor a nagyobbik fiunk született, megbeszéltük, csak a gyereknek (később gyerekeknek)vásárolunk karácsonykor ajándékot. Ezt be is tartottuk, annyi különbséggel, hogy mivel csak én dolgoztam és kezeltem is a bevételeinket, én azért megajándékoztam egy-egy apró ajándékkal, bon-bonnal, sminkkészlettel. Ő mindig nagyon szépen megköszönte, és ennyiben is maradtunk, nekem nem esett rosszul. Idéntől viszont a párom is dolgozik, és a nagy rohanásban 24-e úgy talált este, hogy nem vettem neki semmit. Viszont én kaptam tőle egy drága parfümöt, amit nagyon szépen megköszöntem, mindenesetre nekem kicsit kellemetlen volt, de a puszi megnyugtatott 🙂

 10. Somogyi Balázs says:

  Egyetértek Szabó Zoltánnal. A cikkben foglaltak pl. rám sem igazak. Ez is egy olyan “kamu” a nők egy része részéről, mint pl. az, hogy a férfi egy plusz gyerek a családban, vagy az, hogy a férfi otthoni munkája “segítség”. Kézcsók a hölgyeknek!

 11. Margó Nyeste says:

  Az en ferjem 25 even at semmit nem vett,de boszen bontogattaa,amit o kapott.

  Soka tartott,mig felnyilt a szemem,sajna nalunk valas lett a vege/no nem pont ezert/.

  Termeszetes volt ,mindenkitol kapott ajandekot,de o senkinek nem adott

 12. maszucsi says:

  Nem parketta, komód…sőt ta aly is csak a térítő volt alatta…

 13. János Koch says:

  Ismerni kell egymást, így a másik félnek nem csak parketta marad a fa alatt. 🙂

 14. Ágnes Hajdú says:

  Mi is megbeszéltük, hogy a felnőttek nem kapnak semmit karácsonyra, csak a gyerekek. Így is lett.

 15. Crystal says:

  Szerintem a cikk minden szava igaz, a férfiakból hiányzik az a bizonyos árnyaltan “finom érzék”, amely megsúgja, hogy a megállapodás ellenére a Karácsony az Karácsony és mindenki szeretne valami apróságot találni a fa alatt.

 16. Zoltán Szabó says:

  Olvastam a cikket !! Nos, finoman szólva is felháborító. Nem azért mert ebben a helyzetben jómagam is biztosan megleptem volna a kedvesem pár aprósággal; hanem azért mert a környezetemben élő összes pasi rokonom, barátom, kollégám, sporttársam így tett volna !!! A férfi agyra vonatkozó megállapítások pont olyanok, mint a viccek a “szőke nőkről” !! Gratulálok a cikkéhez.
  Tisztelettel:
  Szabó Zoltán


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!