Bouvet

A tizenegyedik óra rejtélye

Van egy pár dolog, amiben igazán hiszek, bár lehet, többen totálisan hülyének néznek emiatt. Vallom viszont, tapasztalatból sajnos, hogy ha az ember életébe olyan időszak jön, ami földbe döngöli, felpofozza, széttiporja, szétcincálja, akkor …. nos, akkor még egy kicsit újra és újra földbe döngöli, felpofozza, széttiporja és szétcincálja. Hogy aztán elérkezzen ahhoz a pillanathoz, ami egy döntés elé állítja. Vagy feladja toporzékolva, vagy csak azért is folytatja a megkezdett utat.

Ha ez utóbbit választod, már győztél. Mert ha tovább mész a mégoly göröngyös úton is, eléred a célod. 

A lélekbúvárok ezt a pillanatot, a döntés pillanatát a “tizenegyedik óra rejtélyének” hívják. 

Andrew Matthews könyvéből idézek s teszem hozzá saját gondolataimat:

Az üzletemberek gyakran mesélik, közvetlenül egy sorsfordító üzletkötés előtt már majdnem feladták az egészet. Amikor már azt érezték, rájuk dől a ház is, hirtelen út nyílt a megoldás felé. Kitartóak voltak, így elnyerték jutalmukat. 

Hasonlóan ismerünk sportolókat is, akik a pokol legmélyebb bugyrából vakarták fel magukat olyan csúcsokra, amelyek meghozták a számukra a várt sikert. Már ott tartottak, hogy feladják. Gondolj Hosszú Katinkára, aki 2012-ben a londoni olimpiát követően abba akarta hagyni az úszói pályafutását, de szintén úszónő jut eszembe másik példaként. Risztov Éva vissza is vonult jó pár évre, mielőtt aztán 2012-ben Londonban úgy nyert olimpiai aranyérmet, hogy azóta is fejet hajtok előtte. 

Tutodm, te is átéltél már olyan nehéz időket, amikor azon tűnődtél, hogy érdemes-e élni egyáltalán, aztán találkoztál valakivel, bevillant valami, megvalósult valami, ami a felhőkig repített.


Az élet ilyen. És ez a „tizenegyedik óra” elve. Amikor a leghidegebb és a legsötétebb van. De ha kitartasz, ha még egy lépést megteszel, minden rendben lesz.

Amint megértjük a tizenegyedik óra működésének elvét, az élet már nem is lesz olyan ijesztő!

Amikor minden reménytelennek tűnik, akkor mondhatjuk ezt magunknak: „Szóval most minden rosszul megy! Ez valószínűleg azt jelenti, hogy már majdnem elértem a célomat.” 

Ne hagyd magad átverni! A „tizenegyedik óra” egy mocskos szélhámos. Amikor minden sötétnek tűnik, már az ok lehet az ünneplésre! Lehet, hogy már majdnem a célvonalnál vagy.

soha-ne-add-fel02

Forrás

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!