Bouvet

A Nagy Titok 2017-re

Csak egy párbeszéd.

Ő: Mit csinálsz?

Én: Cikket írok.

Ő: Miről szól?

Én: Leírom benne a nagy titkot, hogy 2017 mitől lesz majd egy nagyon szuper év!

Ő: Na és mi a nagy titok?

Én: Nem tudom. 

Ő: De hát pont most mondtad, hogy épp azt írod meg..

Én: Pontosan. 

Ő: Hmm?

Én: Tudod, az olvasók teljesen kivannak: kilátástalanok, csomó rossz dolog történik velük, 2016 sokuknál nagyon kemény év volt. Felmegyek a közösségi oldalra és tudod, mivel van tele?

Ő: Nos?

Én: Ilyen cikkeket meg képeket osztogatnak sorozatosan, hogy “oszd meg ezt a négy levelű lóherét, szerencsét hoz 2017-re”, meg “kérd az angyalok/pápa/csüngő hasú vietnami malac/Teréz anya szelleme segítségét, hogy 2017 jó év legyen”. Annyira akarnak hinni és kapaszkodni valamiben és úgy gondolják, majd a lóhere meg a malacok meghozzák mindazt, amire vágynak. Csak épp állatira nem ezeken a hókuszpókuszokon múlik. 

Ő: Csak rajtuk múlik.

Én: Pontosan. És ez a titok! És nekem ez a feladatom, hogy leírjam nekik, hogy elmondjam az egész világnak, hogy ez az egész mindenség nem a hülye malacokon meg felálló ormányú elefántokon múlik. A jövő év, meg úgy kb minden az én, a te, az ő saját kezükben van. Hogy egyetlen egy dologban kell hinniük..

Ő: Önmagukban.

Én: Megint te mondtad ki. Igen. Én azt akarom, hogy higgyék el és tudják, hogy minden rajtuk múlik. Hogy a titok végig náluk volt és van. Ott lapul a zsebeikben. És ezt kell elmondanom nekik, ezt kell tudniuk. Rajtuk múlik. 

Hogy a legnagyobb fegyver, a legnagyobb titok te magad vagy! És hogy ezt soha ne felejtsd el!

Érted?

Ő: Értem. Ők is érteni fogják?

Én: Remélem… Igen. Azt hiszem, érteni fogják.

szerző: Bouvet

hand-1848710_960_720

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!