Bouvet

Raffaello likőr házilag

Pár napja az egyik facebook csoportban láttam ezt a receptet és azóta csorgott érte a nyálam. Imádom a nőcis italokat, a krémlikőrökkel le lehet kenyerezni, úgyhogy ez rögvest olyan recept volt, amit muszáj volt elkészítenem. 

Ez a nap ma elérkezett! A hűtőmben ott sorakozik másfél üvegnyi ebből az isteni, krémes csodából és már alig várom az estét, hogy nyalogassak belőle. És ez csak az enyém ám, mert a pasik hála ég sajnos tökre nem szeretik az ilyen csajos kontyalávalókat.

Az eredeti recepten picit módosítottam, de íme.

Raffaello likőr házilag

Hozzávalók:

10 darab Raffaello (az eredeti recept 15-öt ír, de kétgyerekes anyukaként kivitelezhetetlen volt hazahozni egy 15 golyóból álló dobozt anélkül, hogy abból ne kuncsorognának ki “kóstolót” a kiskorúak – ellenben a likőr így tökéletes, 15 golyóval már lehet, túl édes lenne

3 és fél csapott evőkanál cukor

3 dl tej

2,5 dl tejszín

2 dl vodka

Rakd a golyókat a botmixer táljába, vagy valami mélyebb keverőtálba, öntsd rá a tejet és add hozzá a cukrot. Botmixerrel keverd össze ezeket. Igen, a teljes golyókat, kekszestől, mandulástól. 

Ezután add hozzá a tejszínt és a vodkát is és még egy percig kavard a mixerrel. 

Hűtőbe, pociba. Ennyi az egész. 

Iszogatás előtt felrázandó! 

img_1372-1

img_1376-2

Fotók, szöveg: Bouvet

Forrás

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!