Bouvet

Az újévre szentül fogadom..

Nálunk a legtöbb reggel úgy indul, hogy én hajnalban ülök a gép előtt és valami írást pötyögök a laptopon és verem a billentyűt ezerrel. 2017. január elsején az év úgy indult, hogy Férj ült hajnalban a gép előtt és egy írást pötyögött a laptopon és verte a billentyűt ezerrel. Fogadjátok szeretettel vendégszerzőm, Férj írását.

“Új Évi fogadalmak” 

Nem, nem Évi fogadta meg. Te. Te fogadtad meg. Ahogy eddig is minden évben. Fogadkozol. Nekifeszülsz. Bátorra iszod magad szilveszter este, vagy egy kicsit tovább, és előbújik a “majd-én-megmutatom”. 

Nézzük, miket is fogadkoztál

 

1; Megváltozom! Idén sokkal jobb leszek!

Dehogy. Ugyanúgy kint hagyod az üres tejes dobozt, ugyanúgy nem húzod ki a dugót a kádból, ugyanúgy megpróbálsz beszólni minden egyes családi összejövetelen akinek csak lehet, és ugyanúgy szívatod a vállalat hülyéjét. Nem fogod elfogadni a segítő szándékot, mert hát mindenki kapja be, te úgyis jobban tudod, meg mégiscsak te vagy a fifikásabb, oszt a többi hülye.  

angel-640996

2; Lefogyom!

Te? Komolyan? Ne röhögtess! Most menj oda a fiókos szekrényhez. Úgy. Húzd ki. Hogyhogy melyiket? A legfelsőt. Oda dobálsz be mindent válogatás nélkül. Na, megvan? Ok. Kezdj el kaparászni benne. Nagyon klassz, hogy megtaláltad a vízforralót, de nem azt kerestük. Nem, nem is tavalyi bírság cetlit (úh, apám ez fájni fog ha még nem fizetted be). Áss lejjebb. Látod? Ott van. Nézd meg jól. Igen. Ez a tavalyi kondi bérlet, amit január 5.-én vásároltál. Igen, van még rajta 27 alkalom a 30 – ból. Innentől felesleges erről beszélni.  

3; Nem iszom/dohányzom

De. Már eleve úgy indult az egész, hogy mókás állapotban a haverok közt melldöngetve fogadkoztál …
Nem, nem volt más. Miért lett volna más? Ja, hogy szilveszter meg a buli? Akkor ezek szerint más lesz majd két hét múlva Jocó szülinapja? Vagy amikor az asszonnyal elmentek wellnesshétvégére Valentin napon? Mert persze olyankor csak belefér egy-egy pezsgő. Vagy egy-egy üveg. Aztán irány az asztal teteje. Öcsém, ilyen táncot még az öreg pincér sem látott, pedig ő már a Zimány Lindát is kiszolgálta egyszer.

4; Spórolok

Na, ne nevettess … Mennyi pénz van a zsebedben? Semmi? Hogy-hogy semmi? Mert buli volt a KisCsillagban? Ember! Fele fizetéseddel indultál el. Tudom, hogy akciós volt a jégerkóla. Igen, tudom, hogy el akartad csábítani a bögyös pincérlányt (csak halkan súgom, hogy a pasija is ott volt. Jegyzetelt. Szerintem véged..) és egymás után hívtad meg mindenféle felvizezett likőrre. De szerintem nagy kár volt éjfélkor az „ide vigyázzon mindenki, most én fizetek” napirend előtti felszólalásod.

5; Többet foglalkozom a felségemmel/férjemmel/gyerekeimmel

Ez egy nagyon szép fogadalom. Mesélj, hogy gondolod. Valentin napkor romantikus vacsora feleségnek/férjnek? A hónapban legalább egyszer elviszed a gyereket a Csimm-Bumm cirkuszba?

És a többi nappal mi lesz? Akkor megy majd a „hazajövök-üres-a-belem-csempe-hiszti-kiezalotyó-ménemvásároltálbe-büdöskölök-kussoljál-mármegintbőgsz” ?

Lehetne minden nap Valentin nap. Lehetne minden nap mutatványosdi a gyerekkel… csak úgy mondom.
Konklúzió:

Ne fogadkozz! Csináld! Állj oda, és csak csináld. Ennyi. “Tedd vagy ne tedd. De sohase próbáld! “

forrás: pixabay, giphy, youtube

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pontosan 🙂 Férj nagy kedvence és kedvenc idézete 🙂

  2. encibab says:

    “Tedd, vagy ne tedd, de soha ne próbáld!” Örök igazság a nagy “mester” Yoda szájából.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!