Bouvet

Tündéri magyar animáció terjed a falusi élet szépségeiről

Amikor gyerek voltam, mindegyik nagyszülőm városban élt. A környezetemben élő gyerekek folyton meséltek arról, milyen is elmenni a nyári szünetben a “messzi mamihoz és tatához”, ahol kis csirkék vannak az udvaron, a mami minden nap főz, maga készíti a tésztát és az udvaron álló barack- és meggyfákról lehet lopkodni a gyümölcsöt. Ahol malacok röfögtek az ólban és reggel nem az ébresztő órára ébredtél, hanem kakasszóra. Ők meséltek és meséltek, én meg sóhajtoztam. 

Mindig is vágytam ebbe a miliőbe. Talán tízéves voltam, amikor egy balástyai tanyán (Csongrád megye) tölthettem pár napot. Az maga volt a feltöltődés, az egészség. Egész nap kint voltam, fáradhatatlanul az udvaron, a kertben, a földön. Nevetni fogtok, de imádtam barackot szedni és ládákba pakolni, imádtam hajnalban megetetni a tyúkokat, de még kapálni is. Egy városi gyereknek ez maga volt a menyország.

Valahogyan úgy éreztem magam, mintha a Tüskevárba kerültem volna mellékszereplőnek.

Ezt a nyugalmat, otthonosságot, a magyar értékek iránti elkötelezettséget adja át Wonhaz Annamária “A falun” című, 12 perces kisfilmje.

A díjnyertes filmet idén 6 éve mutatták be, a 42. Magyar Filmszemlén.

A Facebookon a SentFilm.hu osztotta meg a rendezőnő engedélyével, én onnan továbbítom nektek, mert ezt látni kell!

Falun – Wonhaz Annamária animációs filmje

A szívünk csücske ez a díjnyertes magyar animációs kisfilm, amely szeretetteljes derűvel mutatja be a vidéki nagyszülők egy napját. Megtiszteltetés, hogy a rendező, Wonhaz Annamária személyes üdvözletével tehetjük közzé a "Falun" c. kis remekművet! 🙂

Közzétette: SentFilm.hu – 2017. február 19.

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!