Bouvet

A legnagyszerűbb spirituális tanács, amit valaha kaptál

Amikor ezt a bejegyzést írom, a közösségi oldal zeng a különféle olyan posztoktól, miszerint ma tízmilliószoros nap van. Ilyenkor az a téma, hogy ha kimondod, amit szeretnél és amire vágysz, tádámm, megvalósul majd. 

Ne legyen hitelem, nyaralhassak a Bahamákon, nyerjem meg a lottó ötöst – ahogy nézem a posztok alatti hozzászólásokat, csak úgy ömlenek a hasonló rimánkodások.

Az egyik ismerősöm követte el a lottó ötösös beírást, nem bírtam ki, hogy ne kérdezzek rá. 

  • Te figyi, amúgy szoktál lottózni?
  • Ja, azt nem. – válaszolta.

Gyerekek, nem hiszitek el, de itt van a kutya elásva. Ebben a mini párbeszédben.

Én elhiszem, hogy tök jó kapaszkodó a tízmilliószoros nap – én is hiszek benne, mint oly sok megmagyarázhatatlan dologban. De van ennek a kívánságözönnek egy állati nagy titka: a főszereplő még mindig te vagy benne! Rajtad múlik ugyanis, hogy ne csak kimondani/leírni tudd az álmaidat, de aztán fogd a csinos kis hátsódat és tégy is meg érte mindent. A tízmilliószoros nap ugyanis erőt ad ahhoz, hogy te szembe merj nézni a céljaidnak és megtaláld azt az utat, amely oda is vezet hozzá.

Te kellesz hozzá! Nem Isten, nem Buddha, nem a szerencsehozó marcipánelefánt – hanem te. 

Van egy ismerősöm. Amióta ismerem őt, uszkve tíz éve, a számítógépén a háttérképen a Maldív-szigetek látható. “Ez az álmom” – szokta mondogatni. “Ide el fogok jutni!” 

Más kérdés, hogy ez a hölgy az elmúlt tíz évben Kispiripócson sem nyaralt, de a Maldív-szigetek, na az már valami! Az már álom!

Valamelyik nap küldött nekem egy imázsvideót is a Maldív-szigetekről. “Ugye, milyen szép? Ugye, milyen klassz? Ide fogok eljutni! Épp azt mantrázom magamnak, hogy előttem a kép, amelyen ebben a függőágyban heverészek.”

Nem bírtam magammal, rákérdeztem: – És mit teszel azért, hogy eljuthass a Maldív-szigetekre?

Konkrétan hülyének nézett. Sőt, egyszerűen nem értette, hogyan tudok feltenni egy ennyire hülye kérdést. Pedig a kérdés gyakorlatilag ugyanaz, mint amit a lottó ötösre vágyó ismerősöm kapott. 

Ma éppen tízmilliószoros nap van, de ez az írás holnap is pont annyira aktuális, meg holnapután – csak próbálj meg most kivételesen:

  • nem (annyira) hülyének nézni
  • elgondolkodni

Megismétlem, amit fentebb írtam, jó?

Van ennek a kívánságözönnek egy állati nagy titka: a főszereplő még mindig te vagy benne! Rajtad múlik ugyanis, hogy ne csak kimondani/leírni tudd az álmaidat, de aztán fogd a csinos kis hátsódat és tégy is meg érte mindent. A tízmilliószoros nap ugyanis erőt ad ahhoz, hogy te szembe merj nézni a céljaidnak és megtaláld azt az utat, amely oda is vezet hozzá.

Te kellesz hozzá! Nem Isten, nem Buddha, nem a szerencsehozó marcipánelefánt – hanem te. 

szerző: Bouvet

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Melinda Kovács says:

    Egy marcipán elefántot most be tudnék falni, az mondjuk szupi lenne 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!