Bouvet

10 érdekes tény a Harry Potter rajongóknak

(Fogadjátok szeretettel a lányom, a 13 és háromnegyed éves Viki írását! Tessék nagyon szeretni, sokat dolgozott vele! Imádom! Őt is, a cikket is.) 

Sziasztok! 

Viki vagyok, nagyon sok kis érdekességet találtam a kedvenc filmemről, egyben könyvemről. A világ legjobb iskolája a Roxfort, nem tudom, ki, hogyan van vele, de az lenne az egyetlen iskola, ahol szívesen ennék a menzán, meg az ahova szívvel-lelékel mennék mindig. Álmom válna valóra, hogy ha egyszer elmennék a Harry Potter stúdiójába, vagy ha találkozhatnék az szereplőkkel, vagy magával az íróval. 

Na, de vágjunk is bele ebbe a 10 ténybe

1.  Az írónőnek, amikor kiadásra került a Bölcsek Köve című Harry Potter regénye, azt tanácsolták, hogy rejtse el monogramba a nevét, hogy több fiú is megvegye a könyvet. Női írónő regénye nem lett volna annyira kapós. Így született meg  J.K Rowling

fotó: Warner Bros

2. A hét filmben játszó Daniel Radcliffe összesen 160 szemüveget “koptatott el” 

3. A tiniként meghalt Hisztis Mirtill-t játszódó színész a forgatáson 37 éves volt! 

 

4. A Black család összes tagját egy csillagról nevezték el. Sirius a kutya csillagképéről lett elnevezve. Nem is csoda, hogy animágusként a kutya formáját öltötte fel 

5. A Harry Potter könyveket 200 országban 69 nyelven adták ki

6. Amikor Harry-ék a Gringotts-ban jártak, a varázslók/boszorkányok bankjában, nem számítógépes trükk volt az a sok a pénzérme. Tényleg legyártottak  több, mint 210.000 érmét 

7. A King’s Cross egy létező vasútállomás Londonban. Hogy a rajongók ne rohangáljanak a falhoz, egy időben biztonsági őr állt a pályaudvaron. A 9 és 3/4 vágánynál tettek oda egy ilyen kis táblát, ahol a turisták fotózkodhatnak. 

8. Az összes pálca, amit a filmekben látsz, mind egyedi, nincs belőlük kettő. Csak a forgatásra készítették őket.

9. A híres  írónő, J.K Rowling mára Anglia leggazdagabb nőjének számít. Megelőzve a királynőt is. 

10. Amikor elkezdték forgatni a Harry Potter és  a Bölcsek Köve című filmet, féltek, hogy hamar felnőnek a gyerekek és le kéne cserélni őket. Ezért rohamtempóban forgatták a filmeket: volt, hogy az egyik forgatás vége és a másik résznek a forgatása között alig három nap telt el!

fotó: Warner Bros

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. És ez hogy jön ide? :O Pláne szomorkodva..

  2. Blueberry says:

    JK Rowling Skociaban el 😉

  3. Edina Cseléné Figula says:

    Nekem is a kedvenc filmem/könyvem, bár én már 36 és 3/4 éves vagyok! 🙂 A cikk nagyon jó lett,köszönjük, hogy ennyi érdekességet megosztottál velünk! Ügyes vagy és gratulálok.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!