Bouvet

Horoszkópod elárulja, mennyire vagy pletykás

Miután megtudtuk, a különböző csillagjegyek mennyire hisztisek (IDE kattintva olvashatod), most nézzük meg, mennyire is vagyunk pletykásak.

KOS

A szótárában sem szerepel a szó, egyszerűen nem is tudja, mit jelent pletykásnak lenni. A kos egy nagyon öntudatos csillagjegy, aki semmit nem azért mesél valakinek valaki másról, mert pletykás volna, hanem totális meggyőződésből teszi. Ő nagyon penge emberismeretnek hívja, de szerintem pusztán gyors ítélkezésről van szó, amikor egy kos gyakorlatilag minden embert és minden élethelyzetet egy szempillantás alatt besorol “jó dobozba” vagy “rossz dobozba”. Onnantól kezdve viszont bármit mesél, bármilyen információt is továbbad, azt azért teszi, mert ő azt tartja a teljes igazságnak. Néha nem árt tudniuk, ha tévednek, de ember legyen a talpán, aki nekik megmondja. 

BIKA

Nem egy pletykás fajta, mivel végtelenül megfontolt és óvatos jellemű a bika ember. Éppen ezért mielőtt pletykálkodásra adná a fejét, oda-vissza-előre-hátra meggyőződik arról, hogy az adott dolog tényleg a valóságot fedi. Ha meggyőződött róla, akkor sem pletykálkodik, inkább elkönyveli, hogy megtudott valamit, ami igaznak bizonyult.

IKREK

Pleplepleple: az élet napos oldalán sütkérező ikrek mindig a társaság középpontja, szeret tudni minden érdekességről és szeret csacsogni is az információiról. Viszont végtelenül jólelkű csillagjegy, bántani és megbántani nem akar és nem is tudna másokat, így a súlyos pletykákat mélyen elássa magában, az apró információmorzsákkal pedig bebiztosítja magának a társaság közepének megingathatatlan helyét. Ha komoly horderejű dologról van szó, nyugodtan bízz benne, ha valami kis apróság, azt viszont kikotyogja. És tényleg véletlenül.

RÁK

A Józsi kamatyolt az irodában a Marival? A szomszéd Rezső Görögbe’ ment nyaralni, miközben kergeti őt a NAV? Egy rák meghallgatja ezeket a pletykákat, de ennyi. Már elnézést a szófordulatért, de pont leszarja ezeket az információkat. Ők egyáltalán nem pletykálkodnak. Soha. Minden pletyka, amiket neki mondanak, egyirányú utcának bizonyul egészen addig, amíg nem őt magát és a hozzá legközelebb állókat érinti. A leginkább családcentrikus jegyünk ugyanis anyatigrisként viszonyul a saját szeretteihez, így ha a pletykák róluk szólnak, belőle szó szerint dúvad születik. Nem hagyja, hogy bántsák a szeretteit, nem hagyja, hogy pletykálkodjanak róluk, így minden erővel próbálják védeni igazukat – akkor is, ha nincs igazuk. 

OROSZLÁN

Mindig mindent tudni akarnak és meg is tudják, amire kíváncsiak. Nem szeretik a meglepetéseket, az a biztos, amiről ők tudnak. És hogy mennyire adják tovább az információt? Ha arról van szó, hogy a pletykálkodás által az ő pozíciójuk erősödik, akkor bizony el-elkotyognak ezt-azt, csak hogy a többi csillagjegy pontosan tudja: itt ők azok, akik minden információmorzsák a kezükben tartanak.

SZŰZ

Nem tudnak különbséget tenni pletyka és hasznos információ között, mindent egy kalap alá vesznek. Így nem feltétlenül tudják, mikor kell lakatot tenni a szájukra. Ezt viszont ne ródd fel nekik, elsősorban azért csacsognak, mert igazán impulzív emberek, akiknek be nem áll a szája.

MÉRLEG

Igaz? Nem igaz? Hall valamit és mély gondolkodóba esik. Zavarja, ha megtud valamit, zavarja, ha nem ismeri az info hátterét, mérlegeli, kinek hasznos az és kinek árthat, aztán pedig azon kezd pörögni: neki miben hasznos az információ, vagy miben árthat. Ha nem jön rá a miértekre, az egészet dobja a kukába és nem foglalkozik vele tovább.

SKORPIÓ

Az élete árán is megóv minden információt. Maximálisan megbízhatsz bennük, a titkaid náluk jó kezekben vannak. Még akkor sem adják tovább azokat, ha végül pont őket hozza ki a titok rossz fényben.

NYILAS

Pletykás vénasszonyok, de annyira szerethetőek, annyira hiányzik belőlük a gonoszság legapróbb szikrája is, hogy ha véletlenül pletykálkodáson éred őket, elkönyveled, hogy “csak csacsognak”. Az élet napos oldalán élnek, lételemük a társaság, a beszélgetések, a móka, így az, hogy be nem áll a szájuk és lökik a sódert mindenről, hozzájuk tartozik. Ártalmatlan kis pletykagépek.

BAK

Fát lehet vágni a gerincükön. Megbízhatóak, de csontig. És elsősorban azért nem pletykásak, mert az ilyesmi, kétes híreket ők csupán meghallgatják, vagy konstatálják, hogy történt valami, aztán fogják az infót és jó mélyre elzárják azokat egy dobozba. A dobozt meg még egy dobozba, amit aztán el is ásnak. 

VÍZÖNTŐ

Hall valamit, konstatálja, tovább megy. Megtud-meglát valamit, konstatálja, tovább megy. Semmilyen pletyka vagy pletykálkodás nem keresztezi az útját. 

HALAK

Nem egyszerű a halak élete abban a tekintetben, hogy ők rendkívül empatikus népség, akiknek mindenki szeret mesélni. Mindenki nekik sírja el a bánatát, mert ők annyira jó hallgatóság. Minden információt meg is tud, mert ők tényleg nagyon jó emberismerők. A titkaidat nyugodtan rájuk bízhatod, nem élnek vissza vele, csak néha hozzátok össze őket más halakkal, hogy valaki őket is meghallgathassa.

szerző: Bouvet

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!