Bouvet

5 zseniális filmjelenet, aminél a színész improvizált egy nagyot

Abban a végtelen szerencsében lehetett részem általános iskolásként, hogy a feledhetetlen Mensáros László és Tolnay Klári főszereplésével láthattam egy színházi örömjátékot Mikszáth Különös házasság című regényéből. Nagyon kicsi voltam még, fel sem foghattam, hogy mekkora ajándék volt ez az előadás a sorstól és hogy mekkora óriás az a két, immár törékeny, idős színész ott a színpadon.

Vérprofik voltak, de emberek, így az előadás egyik pillanatában Mensáros figyelme megakadt valamin: talán egy galamb repülhetett a szabadtéri színpad sarkára, mindenesetre egy pillanatra lankadt a figyelme és bár a jelenete szerint épp elmélázva kellett visszaemlékezzen valamire, egy másodpercre megállt és elmosolyodott. Aminek láttán Tolnay Klári is ezt tette, a nézőtér pedig nevetve megtapsolta őket. Az egész intermezzó alig pár másodpercig tartott, de én erre a jelenetre emlékszem leginkább.

Mutatok nektek 5 olyan filmes jelenetet, amikor a színész improvizált-nevettetett egyet úgy, hogy az adott jelenet benne sem volt a forgatókönyvben. És ahogyan az lenni szokott, később pont ezek a jelenetek lettek a legismertebbek, hisz spontán születtek. 

Micsoda nő

A pillanat, amikor Richard Gere megmutatja Julia Robertsnek a nyakéket. Julia odanyúl, Richard pedig azzal a lendülettel rácsukja a dobozt a színésznő kezére. A jelenet teljes mértékben Richard ötlete volt, senki nem tudta, hogy mit tervez: látszik, hogy majd szétpukkad a nevetéstől ő is, Juliát pedig még jobban csípem emiatt a jelenet miatt, mert ilyen szívből jövő kacajt ritkán látni hollywoodi filmekben. 

Római vakáció

Mennyire rég láttam ezt a filmet, ideje elővenni! A jelenet, amikor Gregory Peck eljátssza, hogy az Igazmondó szobra leharapta a kezét, nem volt benne a forgatókönyvben. A tündéri Audrey Hepburn reakcióját nézd, a kép alatt ott a jelenet is:

A keresztapa

Marlon Brando alias Vito Corleone nagyjelenete a filmben, kezében egy macskával. A macska nem szerepelt a forgatókönyvben: egy kóbor cica volt, aki egyszerűen csak besétált a forgatási helyszínre, Brando pedig a kezébe kapta.

Die hard – Drágán add az életed

Drágán add az életed első részében a zseniális Alan Rickman zuhan le a tetőről. Ebben a jelenetben a rendező volt nagyon mókás, ugyanis teljesen váratlanul lökte meg Rickmant, egyenesen a filmes zöld háttérbe. Rickman arca éppen ezért olyan realisztikus, tényleg meglepődött.

Good will hunting

Robin Williams nevének hallatán nem is tudom, sírjak-e vagy nevessek. Akkora űrt hagyott maga mögött a halálával. A Good will hunting egyik jelenetében hirtelen arról kezd sztorizni Matt Damonnak, hogy milyen bélproblémái voltak az elvált feleségének, aki mennyiszer eresztette ki ezáltal a galambokat. A jelenet totális improvizáció, nem csupán ő és Matt Damon nevették végig, de a felvételen látszódik, hogy operatőr kezében remeg a kamera is. 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!