Bouvet

10 jel, ami bizonyítja: örök gyerek vagy

Amikor gyerek voltam, valahogyan a felnőtteket mindig olyan sótlan népségnek tartottam. Nem is akartam ezt a felnőttséget annyira, mert úgy éreztem, a 18. születésnapomon majd lesz egy ormótlan vonal, amit valaki meghúz és onnantól kezdve én is olyan unalmas és komoly leszek, mint a legtöbb felnőtt, akit ismertem. 

Apám soha nem nőtt fel, ő mindig gyerek maradt, de sajnos nagyon kevés közös pillanatunk volt. Amire emlékszem, az zömmel móka volt és kacagás: vele szánkózni, kirándulni, motorozni, a Balatonban pacsálni és oltári sokat nevetni. Anyám ellenben maga volt a megtestesült mélabú, még az esti mesét sem nézte meg velem, mert ő olyankor mosogatott vagy ágyazott, vagy szüttyögött a lakásban, hogy aztán a Híradóra megérkezhessen. Amikor meg már engem zavart el fogat mosni, pizsamát felvenni. 

18 éves lettem, aztán az is elmúlt és én is anya lettem és ma már fel vagyok háborodva a saját születési évemen, szerintem elírás. Nem lehetek ENNYI. Mikor lettem ENNYI?

De mindegy is, mert én elértem azt, amitől gyerekként úgy féltem: nem lettem sótlan felnőtt. 

Mutatok tíz jelet, rólam szólnak, de ha velem együtt bólogatsz, üdvözöllek a klubban.

1.) Ha elsétálsz egy játszótér mellett, vagy még viszed a gyerekeidet oda, önfeledten készítesz tortát a homokozóban velük, kincseket lapátolsz és titokban figyeled, mikor lesz szabad a hinta. Mert neked is MUSZÁJ hintáznod egyet!

2.) Semmi kivetni valót nem látsz abban, ha a táskádon vagy a kulcstartódon egy plüss teknős (maci, zsiráf, cica) lifeg.

3.) Amikor a lányod vesz magának egy cuki-vicces pólót, duzzogsz, hogy neked miért nincs olyan. Aztán persze veszel hasonlót és imádod, ha mások azt mondják “tök jó a pólód”. Persze, hogy jó. Rajtuk béna kiskosztüm vagy öltöny van.

A képen az egyik saját pólóm:

4.) Ha a lányoddal beszabadulsz a plázába, izgatottabb vagy, mint egy állásinterjún.

5.) Ha a lányod elmeséli élete első csókját, vagy a fiad bevallja az óvodai szerelmét, fejhangon visítasz, hogy jujj és hadonászol a kezeddel, hogy mesélje el még egyszer.

6.) Imádod a mesefilmeket. A Vuk-ot például minden évben egyszer végignézed, de előtte bekészíted a százas papírzsepit.

7.) Egyáltalán nem tartod cikinek, ha egy felnőtt nő az élete különböző félresikerült kihívásai közepette kinyújtja a nyelvét. Például a mosatlanra. Vagy a férjére. Vagy a gyerekeire. Vagy a főnökére – a háta mögött.

8.) Ha a fiad intelligens gyurmát kap a születésnapjára, alig várod, hogy másnap elmehessen a suliba – hogy te játszhass a gyurmával.

9.) Amikor a lányod és a barátnői nálatok vannak, fel nem foghatod, miért nem ülhetsz közéjük a nagy pletykapartiban részt venni. Jobb híján felhívod a saját barátnőidet.

10.) VAN dugi csokid! És nem adsz belőle másnak! Bibibi!!

szerző: Bouvet

 

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!