Bouvet

Áramkimaradás, apokalipszis, túléltem

Kedves Naplóm,

a mai napon áramkimaradás volt abban az utcatömbben, amelyben élek. Ezt az üzenetet azért jegyzem fel az utókornak, hogy lássa a világ, mennyit szenvedtem.

8:10

Lekapcsolódott minden, a számítógépem egy halk pukkanással jelezte, hogy ő is múlandó, a mikrómban jéghidegen árválkodik a kávém. Megtapogattam magam, én még élek.

8:20

Állok kezemben a hideg kávéval és azon elmélkedem, miért nincs kis méretű lábasom, amiben gázon felmelegíthetem. 

8:30

Hideg kávét iszom, amiben nem oldódott fel a kockacukor, mert nem találtam kicsi lábast és  a levesesben eltűnt a kávé. 

8:45

Feszít a felismerés, hogy nincs internet, mert nincs wifi. Most először érzem, szükséges lett volna a telefonomra az a mobilinternet szolgáltatás, amire én azt mondtam, nem kell. 

9:00

Már ötven perce élek facebook nélkül. Rémesen idegesítő, hogy ezt nem tudom kiírni a facebookra.

9:10

Hogyan tudom meg, milyen az időjárás, ha egyszer nincs facebook?

9:20

Vajon mit reggeliztek ma ismerőseim?

9:30

A lányom megérkezik három, őt ábrázoló szelfivel és megkérdezi, melyik tetszik. Hüvelykujjam felmutatásával dobok egy tetsziket. Labdázni kezdek a macskáimmal, mert ma még egy cuki, macskás videót sem láttam. 

10:00

Átjön a szomszéd és elmeséli, hogy rántott csirkemellet készít párolt rizzsel ebédre. Gázon.

10:10

A lányom átszellemült és boldog arccal közli, ha már nincs wifi, pendrive-on megvan a kedvenc filmje, megnézi a tévén. 

10:20

A lányom szülei undorító dögként kuncognak, amikor a lány rájön, tévé sincs.

10:30

Gyertyafényben tusolok. Jó móka.

11.00

Bevásárolni megyek abba a boltba, ahol a zöldséges pult mellett mindig fogható egy kóbor wifi. Tizenheten kerestek, alig győzöm megválaszolgatni, hogy élek. Isteni érzés, aggódnak. Valaki megkérdezi, van-e még akciós banán.

12:00

Milánóit készítek, gázon. Jólesne még egy kávé, de hideg. Pittyeg a telefonom: sms! Elmeredek azon, hogy ez a funkció még TÉNYLEG létezik? 

12:50

Még be lehet kapcsolni a laptopomat, van egy pici élet az aksijában. Naplót kezdek írni. Vajon mit ebédeltek az ismerőseim?

13:00

Ezt nem lehet kibírni. Alszom inkább. Igen, napközben. 

14:35

Fényárban úszik a lakás, mert trükkösen felkapcsoltam még délelőtt, hogy elsőként értesüljek, ha elmúlik a Sötét Középkor. Erre ébredek. Oh, túléltem!

ui:

Ezen bejegyzés természetesen vicc, ami kicsit görbe tükröt próbál állítani annak a teszetoszaságnak, amit pár szituáció kapcsán éreztem a mai napon. Tényleg nem volt áram. Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyire, de mennyire alapnak érezzük már, hogy az életünk része az elektromosság. Valahol szomorú ez, valahol viszont a modern világ velejárója. A tévés beszólás, miszerint “ha nem tudom bekapcsolni a gépet, majd megnézem tévén” – az tényleg elhangzott ma. Aranyos volt.

szerző: Bouvet

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ancsa74 says:

    Igen, ilyenkor gondolkozom el rajta, mennyire természetesnek vesszük, hogy van áram. Velem esett meg huszegynéhány évesen, hogy sütisütés-mákdarálás közben elment az áram. Gondoltam, sebaj,ráér a süti később is; amíg visszajön az áram, lenyírom a sövényt. Elektromos sövényvágóval… Kicipeltem a vágót a tetthelyre, letekertem a 30 méter hosszabbítót,semmi nem volt gyanús. Akkor csaptam a fejemre, amikor be akartam dugni… Rég nem nevettem akkorát magamon. 🙂

  2. Szerintem ma volt az áramszolgáltatók országos munkanapja. Idénre letudták. 🙂

  3. Melinda Kovács says:

    Nálunk is áramszünet volt egész délelőtt (országos jelenség???) és tök jó volt a csend! Nem csináltam semmit, tegnapról maradt kaja is bőven, leültem és elkezdtem gy cipőt átalakítani 19. századivá egy rendezvényre. Szép lesz. Mondjuk az ujjaim jobban örültek volna ha van áram és csak a számítógépbe pötyögöm, hogy facebook… 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!