Bouvet

Meglepő módját választotta az álláskeresésnek a magyar informatikus

Én mindig azt vallottam, a magyar társadalom rákfenéje, hogy nem fizetjük meg a tudást, a szaktudást, a munkavállalók mögött letudott éveket, tanulmányokat. Miért is lenne bárki is motivált ebben az országban, hogy a munkahelyén értéket teremtsen, ha egyszer nincs megfizetve? Csak menj be egy hivatalba, nézd meg a postásod arcát, vagy haladj el egy gyár mellett műszakváltáskor, amikor libasorban mennek dolgozni az emberek. Látod rajtuk az állati lelkesedést? 

Nagyon nem. 

Azt is szoktam mondani, hogy aki munkahelyen gépiesen robotol, nem ér rá pénzt keresni. Talán, éppen ezért az a szakmám, ami. Biztosítósként kereshetek annyi pénzt, amennyi éhenhalni sem elég, meg kereshetek többet is – egy a lényeg, rajtam múlik. Egyes egyedül rajtam múlik!

De amíg ebben az országban vannak olyanok, akik “jobb ez is, mint a semmi” alapon elvállalnak éhbérért olyan munkákat, ahol a fizetés szó szerint szégyen és gyalázat, mi alapon várjuk a változást? Maximálisan vallom, hogy minden emberben ott a lehetőség, a tehetség, hogy merjen nagyot álmodni, de legalábbis legyen tudatában a saját értékeivel és olyan nincs, hogy ne lehessen változtatni. 

Ahogy látom, kezd felnőni egy olyan generáció a fiatalok körében, akik már kapizsgálják a lényeget és konkrét elképzeléssel vágnak neki akár egy álláskeresésnek is. És mernek nagyot kérni, mernek nagyot elvárni. És nem adják alább! 

A linkedin-en az alábbi, fordított önéletrajz jelent meg egy Tóth László nevű figurától, ezt figyeld – 600.000 + ft-os fizetést kérvén:

László Tóth
Software Developer

Tisztelt fejvadász arcok! Egy kis versenyt hirdetek, az alábbi paraméterekkel: php, remote work, 600+. Aki tud stabil céget és munkalehetőséget ajánlani a megadottaknak megfelelően, a szerződéskötés pillanatában 50.000 magyar valutával és baráti kézfogásommal lesz gazdagabb! Óra indul!

László sorai felrobbantották a hr-ben már ezer éve dolgozókat, milliom hozzászólás érkezik hozzá. Többen fogják a fejüket a 600 ezer forintos bérigénytől (miért lenne ennyi pénz durva az informatikai területen? – kérdem én..), mások szerint inkorrekt pénzt ajánlani munkavállalóként egy fejvadásznak, de azért a legtöbb hozzászóló gratulál a merészsége miatt és sok sikert kíván.

Hogy ebből lesz-e állás, vagy sem? Nem tudni, én egy ennyire bátor és a saját értékei tudatában lévő fiatalember látatlanban is felvennék, ha lenne erre igényem. 

Szóval a magam részéről drukkolok és még sok ilyet szeretnék látni: látni végre, hogy nyílnak a csipák ebben az országban..

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!