Bouvet

Sorozatajánló: Westworld

Szigorúan 18+ kategória a Westworld című, egyelőre tíz részes amerikai western-scifi. Már maga a műfaja is furcsa, igen, egyrészt western (cowboy kalap, lovaglás, sarkantyús csizma, pisztolyok és fegyverek pörgetése és minden, ami ehhez a világhoz kell), másrészt sci-fi, hiszen állatira remélem, hogy a tudomány és a technika még nagyon messze van attól a világtól, amely ebben a filmben elénk tárul.

Két főszereplő elvileg garancia lenne a Westworld sikerére. Ed Harris is és Anthony Hopkins is brillírozik. 

Mutatom a trailert (bemutatót), ami miatt úgy döntöttem, végignézem ezt a sorozatot:

Jelen pillanatban azt gondolom, életem egyik elvesztegetett tízszer egy órahosszája volt megnézni ezt a sorozatot, de nagyon sokáig nem jöttem rá, miért éreztem szinte végig azt, hogy kínszenvedés minden egyes filmkocka.

Aztán rájöttem. 

A Westworld egy kegyetlenül profin megalkotott film, profi képvilággal, nagy ágyú színészóriásokkal, lenyűgöző effektekkel és olyan helyszínnel, amitől újra és újra tátva marad a szád, minden szuper, minden tökéletes, csak épp az nincs benne, ami az embert megkülönbözteti a gépektől. 

Nincs benne érzelem. Semmi. 

Nem találtam benne egy olyan szereplőt sem, akinek a sorsa akár csak egy fikarcnyit érdekelne. Egyrészt szinte mindenki első és sokadik blikkre konkrétan unszimpatikus, másrészt érdektelen. Unalmas. Elalszom tőlük.

És ami a legszörnyűbb, hogy epizódról epizódra egyre inkább az érzem, pont leszarom, kivel, mi történik. Nem mozdít meg bennem semmit, de még a tragikus jelenetek sem. Mondjuk, az egész sorozat tele van ilyen pillanattal, de még csak meg sem birizgálnak. 

Anthony Hopkins monológjaitól pont úgy tudok mélyen és egyenletes szuszogással aludni, mint Ed Harris gyilkolászásaitól, ami azért gáz. 

Ettől függetlenül azt mondom nektek, ha valami nagyon mait, nagyon modernet szeretnétek megnézni, ami még lehet, hogy tetszik is nektek, ez a sorozat tökéletes választás. De azt ígérjétek meg: ha az első rész benneteket sem hozott izgalomba, ne nézzétek tovább, mert akkor a többi sem fog.. 

szerző: Bouvet

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!