Bouvet

Levél Vajna Timinek

Kedves Timi,

ezt most már muszáj. Egyszerűen úgy érzem, szétfeszít a düh és az értetlenség keveréke bennem, így muszáj írnom neked pár sort. Arról, hogy hülye vagy hülyeségeket csinálsz. Arról, hogy nem értem, miért kell egy közel 35 éves nőnek úgy viselkednie, mint egy nyolcévesnek. És te ezt a levelet sem fogod elolvasni, ahogyan azokat a cikkeket sem szoktad lereagálni, amelyek hozzád vagy rólad születnek, mert nyilván pont leszarod, de én magamnak teszek jót azzal, ha ezt most kiírom magamból.

Die hard, Terminátor, Rambó, Elemi ösztön – csak simán séróból pár film, amely Andy Vajna munkásságát mutatja be. Mivel a blogom maximálisan próbál politikamentes maradni, így egy büdös mukkot nem szeretnék Andy-ről, mint kormánybiztosról elfecserészni, maradjunk annyiban, hogy az, amit ő Hollywoodban letett az asztalra, még mindig olyan életmű, amelyre büszkék lehetünk. Ő nem az az ember, aki évtizedeken át szart sem csinált és mégis, most vára van. Elismerem és ismerem Andy Vajna, a filmiparban nyújtott munkásságát, a politikai vonalról pedig nem szeretnék értekezni. 

És ide akar furakodni az a lüktető kérdés, amit nem hagyhatok ki: mondd, Timi, te mi a túrót tettél le az asztalra? Te, Vajna, született Palácsik Tímea, te mitől vagy jelenleg minden bulvárcikk főszereplője? Mondd, te ki vagy azt leszámítva, hogy valamikor modellkedtél, aztán volt egy színész párod, aki aztán börtönbe ment (jogosan vagy jogtalanul) miattad, aztán most meg Vajnáné tetszel lenni?

Nem érzed úgy, hogy te vagy a gyenge láncszem most ebben az amúgy is depresszióra, elkeseredésre hajlamos országban? 

Elmondom neked, ki vagy te, mert bár én sem tudom, de valamikor, közel egy éve, ez a véleményem már megfogalmazódott bennem. És azóta akarom neked elmondani, én hogyan vélekedek rólad.

Nem utállak. Nem irritálsz. Nem irigyellek. Nem kedvellek. Nem bántlak. Nem érdekelsz. Csak…..csak sajnállak. Nagyon. 

Tavaly októberben voltam egy rendezvényen, ahol te is jelen voltál. Valamilyen szinten én is celebkedtem, hiszen meg voltam hívva, megfizették a benzinköltségemet és még a színpadon is ücsörögtem negyed órán keresztül, ahol is engem interjúvoltak és engem hallgatott a pár száz fős hallgatóság. Te pedig …… hát, te csak úgy ott voltál. 

Szinte azonnal letámadtak téged a riporterek, délelőtt párszor forgott körülötted a kamera és mikrofonok voltak dugva az orrod alá. De amikor épp nem az újságírók nyegtettek, te csak úgy ott voltál. Egyedül. Magányosan. Álltál ott, egyik lábadról a másikra toporogva, néha elsimítottad a hajad és igyekeztél nem észrevenni, hogy szinte mindenki szelfiket készített rólad, az emberek háttal álltak be melléd (hátat fordítva, basszus, hátat fordítva!!) majd jött a saját kamerás szelfi, hogyaszongya “némá, itt van a Palácsik-Vajna a hátam mögött”. Amikor ettél pár falatot, amikor megittál egy kávét, amikor csak úgy, nézelődtél, nem volt senki körülötted, csak a tőled másfél méterre álló szelfizők, akik csapatokban vetődtek melléd s csapatokban távoztak mellőled – s te mindig ott maradtál, egyedül…magányosan. 

Férj akkor azt mondta, életében nem látott még ennyire magányos nőt. 

Úgy esett, hogy totálisan egyszerre hagytuk el a rendezvényt. Mint kiderült, autóink egymás mögött parkoltak két utcányira a rendezvénytől, egy kis mellékutcában. Te mentél előttünk, egyedül, csámpásan, sietősen. Mint aki menekül. Mint egy vad, akit kergetnek.

Mi nem kergettünk, kicsit komótosabban caplattunk mögötted. Láttuk, ahogy a biciklisávban mész, majdnem elütött két biciklis. Láttuk, ahogyan beülsz a kabriódba, ismét megsimítod a hajad s elrongyolsz mellettünk. Néztük, ahogyan elhussansz a távolba. 

És sajnáltunk.

Azóta mindig eszünkbe ötlik ezernyi, saját emlék rólad. Ahogyan állsz egyedül egy forgatagban. Ahogyan mosolyogsz, de nincs kire. Ahogy Férj azt mondja nekem: soha nem látott még ennyire magányos nőt. 

Amikor aranyat eszel, az új kabriót még újabbra cseréled, amikor aligsemmiben pózolsz Cannes-ban, vagy falatnyi bikiniben vonaglasz Balin, amikor töröd már a magyart, mert Hollywoodban könnyen felejt az ember, amikor…..amikor…….amikor itthon másoknak kinyílik a bicska a zsebében tőled……. mi sajnálunk.

Érzed-e vajon azt, mennyire gáz, amit csinálsz? Mennyire szánalmas? Mennyire kiborítod tőle az embereket? Miközben tulajdonképpen egy hollywoodi producer csinos kis felesége vagy – nem több. Nem más. Hiába töröm az agyam, de nem emlékszem, hogy George Lucas vagy Steven Spielberg asszonyai milyen kabrióban eszik az aranyat az instagramon. Talán mert nem eszik. 

Elárulok egy titkot. Még nem késő. Még nem késő pördíteni egyet a világon. Még nem késő inkubátort venni, kutyamenhelyet alapítani, koraszülött-mentőknek segíteni, árvaházaknak adományozni, felkarolni egy paralimpikont ésatöbbi, ésatöbbi. Még nem késő gyűlölt celebből megbecsült asszonnyá érned. 

Csak ami az utolsó szavam az előző mondatban: meg kell ehhez ÉRNED. Kész vagy-e rá? 

szerző: Bouvet

kép: saját

Kapcsolódó bejegyzés egy ismerős blogjából: Vajna Timi már nem beszélni jól mágyár

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Ludvig Jenő says:

  Ócska , álságos rosszlány!

 2. Tajti Csaba says:

  Tetszett az írás, fel van építve ahogy kell. Ami viszont nem tetszik, az az, hogy Vajna Tímeából mi csinálunk idolt. A videóival, nyilatkozataival tökéletesen eléri célját és bár sokan rossz májúságból vagy éppen csodálatból de beszélnek róla. Az hogy kihasználta adottságait és egy öregedő (a magyarországi kaszinó és TV biznisze előtt is) meglehetősen jómódú és világviszonylatban elismert producerhez ment hát bumm… bejött az élet.Rajta kívül még kismillió ilyen történik nem csak Hollywoodban. Nem akarom védeni, félreértés ne essék, csak engem annyira nem botránkoztat meg, mert nem nézegetem az élete történéseit naponta.

 3. Mária Kevi says:

  Ez a hölgy soha nem fog fogyatékosokat, állat menhelyet, vagy bár mi jótékonyságot cselekedni, buta, és az is marad. Ezekkel a vonaglásaival a tenger partján, a cabriózással, aranyevéssel ki szeretne tünni, mert végtelenül buta és okos szeretne lenni….

 4. Veronika Erdei says:

  Csak egy megjegyzés: ha a Damu jogosan ment börtönbe, akkor saját maga miatt. Ha jogtalanul, akkor Palácsi miatt. A cikkben az van, hogy jogosan vagy jogtalanul miattad ment börtönbe, mármint Palácsik miatt.

 5. Szürti János says:

  Ócska ,útszéli lotyó. Kukac,pont.hu.
  1 kamionos nem adna még 3 ezret sem érte.Talán cumiért,de azt is gumibugyival””-Bocs.

 6. Jolán Böhmer says:

  Most néztem egy bejegyzést a 24.oldalán, amiben fent említett Tímea idézem: egy új imidzsvideót tett fel, mint szirén a Maldív szigeteken. Természetesen itt is hozta a szokások formáját, átlátszó csipkeruha,amiből kivillan, aminek ki kell villannia… Ez a nő elenged a füle mellett minden ránézve negatív bírálatot, én is azt hiszem a fenti levelet sem olvassa el.

 7. Én nem SAJNÁLOM Vajna Andrást!! Én SZÁNOM! Pénze elvitte Agyát!! Timike, ha egy zivatarban, esernyő nélkül a pusztán állna! Leázna róla a festék és a vakolat a téglavető cigányok anyagává válna!! ( agyag, víz, törek, a vályogvetők jól me taposnák) Persze, hasznosabb lenne mint most!!!

 8. Edit Jordán says:

  Nos “nemtetszett” a véleménye. Nagyon olyan íze volt mint a “savanya szőlőnek”. A “pont leszarom” kifejezés a védjegye? Akkor valószínűleg, ha valami nem tetszik magának vagy nem ért egyet mással (pl. A tanárnővel) akkor jön ez az érvelés.

 9. Gabriella Udvardy says:

  Minden szóval,vesszővel és ponttal egyetértek!!!! Szánalmas egy nőszemély aki a pénzért bárkinek /hangsúlyozom mégegyszer, bárkinek/ hajlandó viszintbe feküdni és rajongani érte.

 10. Gabriella Pogány says:

  Ebben minden benne van, amit én erről a szerencsétlen nőről gondolok. Ő egy üres fejű dekoráció egy idős, szivarozó férfi mellett.Bár én sajnálni sem tudom, sem a múltjáért, sem a jelenéért, sem semmiért.

 11. Czimre László says:

  Andy Vajna producerként tevékenykedett a filmiparban és nem mint rendező, operatőr, színész, stb. Egyszóval sima üzletemberként olyan filmeket támogatott anyagilag, melyek busás hasznot hoztak!! Tehát életműről ne beszéljünk, mert művészi dolog nincs mögötte!!

 12. Kertész Hajnalka says:

  Fásy Zsülikéből már jó ideje Zsüliett lett. Kíváncsi vagyok, mikor lesz Timiből Tímea.

 13. Sztenográfia says:

  Ez a levél nagyon ott van.
  Ha én lennék Tímea, megköszönném, hogy van valaki, aki ismeretlenül is megpróbál kirángatni a megalázó celebségből.

 14. An says:

  Timike egy tipikus aranyásó, ő kifejezetten élvezi ezt az életet és minden kellemetlen velejáróját. Az ilyen rendezvényekre is azért megy, mert pénzt kap érte. Szerintem ezen a “levelen” is csak röhög és arra gondol “kit érdekel a véleményed, a lényeg hogy van pénzem!” Nem számít neki senki és semmi, csak a pénz. Egy érzelmileg nulla, sekélyes ember. Pont a minap olvastam, hogy nem akar szülni. Jobb is így, az ilyen korcsfajzatok ne szaporodjanak.

 15. Meliskó György says:

  “Nem utállak. Nem irritálsz.” Bevallom, engem kifejezetten irritál és utálom is.
  “Nem irigyellek” Én sem. Leginkább mindazt, amit azért a pénzért, azért a luxusért meg kell tennie. Persze van az a pénz, és van az a gyomor…
  “Nem kedvellek” Én sem. Mint az következik az utálatomból.
  “Nem bántlak” Békés ember vagyok, senkit sem szeretek bántani. Az állatokat sem. Miért pont őt?
  “Nem érdekelsz”. Hát engem sem.
  Hogy milyen alapon alkotok mégis véleményt és sorolom fel a fenti negatívumokat?
  Azért, mert már a Damu-ügy megalapozta a hírnevét. Azért, mert bármit teszek, azóta sem tudom ezt a nőt kikerülni. Bármerre járok a neten, állandóan belebotlok. Már a címek is információt tartalmaznak (bármennyire bombasztikusak is). Ha bekapcsolom a tévét, ott is rendre szembe jön velem. Az átkapcsolás 1-2 másodperce is (szorozva nem is tudom mennyivel) nyomatja az információt.
  Hát ezért.
  “Csak… csak sajnállak. Nagyon” Hm.
  Mindig is úgy éreztem, hogy a villogás a nagy Júeszéjben, a hírességekkel való barátkozás és fotózkodás, a nagy mellény itthon, az egész celebség, a lángoló nagy szerelem a Papi iránt – valahogy olyan mű. Az egész nő mintha műanyag lenne.
  Azt hiszem, elfogadom a levélíró véleményét. Még azt a keveset is, amit eddig ezzel a nővel foglalkoztam sutba vágom.
  Mostantól csak… csak sajnálom. Nagyon.

 16. Sándor Hidegh says:

  Én csak Andi Vajnát sajnálom!

 17. József Molnár says:

  Sajnos itt tartunk,hogy egy palácsik hír értékű vagy az őt körül vevő Vagyon.Bármibe fogott nem viselt értéket a süteményes bolt a cigánysorból kiemelkedett”színész” akit jogosan vagy jogtalanul börtönbe segített Papit nem fogja Ő nem erőszakoskodik nem olyan……….


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!