Bouvet

Tibi atya öngólt rúgott?

Ma a blogom facebook oldalára érkezett egy értékelés, amelyben azt írta egy kedves olvasó: “Jól esik az őszinteség”. Én visszaírtam neki, hogy ennél szebb bókot nem is kaphattam volna.

Ma reggel arra ébredt az ország, legalábbis az az 1,3 millió honpolgár, aki Tibi atya facebook oldalának rajongója, hogy kedvenc, részeg papjuk hip-hop eltűnt a közösségi oldalról. Fel is pezsdült az ország internetes társadalma, a legnagyobb hírportálok vezető hírként közölték le ezt a tragédiát. Mit nekünk londoni toronyház-tűz vagy éhező gyerekek, a Tibi atya eltűnt.

Aztán pár órával később jött a vallomás: nem volt az egész más, csupán áprilisi tréfa, ezen a bájos, júniusi napon. 

“Azért függesztettem fel saját kezűleg az oldalamat, mert ki akartam próbálni, milyen érzés honatyáink kommunikációs paneljait csattogtatni, miközben az egész média az általam generált hazugság miatt, valójában egy teljesen jelentéktelen üggyel foglalkozik. Be kell vallanom, az első fél órában viccesebb volt, mint középsuliban ellopni a tesitanár kinti cipőjét, a másodikban még azért tartott az első hatása, a harmadikban már kicsit fárasztó volt privát üznetekben és közleményekben hazudozni újságíróktól a személyes ismerőseimen át mindenkinek, a negyedik kifejezetten sz*r periódust viszont egy ötödik, határozottan nyomorúságos követte (itt már a saját anyámnak is hazudnom kellett).” –  írja blogján a mi urunk, Tibi. 

Nos, azt kell mondjam, ez egy orbitális öngól volt. 

Ez az ország azért nyög ennyire, mert körbeveszi őt az értékelhetetlen teljesítmény, a léhűtő celebek és hírességek miatti felháborodás, miközben az ország legnagyobb hányadában (és Tibi atya követőinek legnagyobb hányadában) az egyik napról a másikra döcögés mindennapos küzdelme őrli fel az embereket. 

Én azt vallom és azt tapasztalom, hogy ez az ország már szinte szomjúhozza az őszinteséget. Belefáradt a kamuba, a mutyiba, a hazugságokba, nem tud lassan már híreket olvasni, hiszen az egyik hírportál “erre leng”, a másik meg “amarra”. Ha a tévéből informálódna, ott is csak “egyik oldal” – “másik oldal” versenyez, ki mond nagyobb blődséget, közben pedig árvízként zúg a közösségi oldalakon az összes lájkvadász oldal, amelyben megtudhatod, hogy a hörcsöghúgytól gyógyul a rák, vagy idén ötödjére halt meg Sebestyén Balázs. 

Maximálisan felháborodva mondom, hogy ezekre az öngerjesztett hisztikre és az atombomba erejével lecsapódó HAZUGSÁGOKRA nincs szükség. Tibi atyának pláne nem volt erre a kamura szüksége. 1,3 millió facebook követővel konkrétan kiskirálya a magyar médiának (gyerekek, az én oldalamra kellene még 1,284 millió emberke, megoldható? de seperc!). 

A képen “Tibi atya” látható, kapcsolódó bejegyzés címére kattints: Tibi atya leleplezve

Fotó: saját

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Adrienne Vargáné Szikszai says:

    Hisz épp erről szólt. Hová vezet a hazugság?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!