Bouvet

Lányok a “seregben”

Alig egy hete még tankok csörömpöltek Kunszállás határában és sok száz katona masírozott fel s alá. 

Ez most nem egy szokásos hadgyakorlat volt, hanem egy military fesztivál, ahol hagyományőrző csapatok, veterán hadi járművek mutatták meg magukat. 

A IV. HMFEST alkalmával rengeteg hagyományőrző alakulat látogatott el a helyszínre. Így képzeld el: felveszik a letűnt korok egyenruháit, felszereléseit és erre a pár napra kicsit katonának érzik magukat. Akinek most megjelent az a gúnyos kis mosoly a szája szegletében, annak javaslom képzelje el, milyen lehet hónapokat eltölteni könyvtárakban, kiállításokon, előadásokon, hogy egyáltalán megtervezhesd a szívednek kedves időszak egyenruháját. Majd tessék abba is belegondolni, hogy nem egy esetben hosszú évekig tart egy-egy ilyen egyenruha elkészítése, valamint az egyéb kiegészítők beszerzése. Ha mindez még mindig nem elég, hogy komolyan vedd ezeket az embereket, akkor abba is tessék belegondolni, hogy ezek a ruhák mindenről híresek voltak, kivéve a kényelemről. És egész nap ebben a ruhában lenni porban, 30 fokban, tűző napon … Nah, hát az sem kis teljesítmény.

Manapság egyre több hölgy tagja is van ezen csapatoknak. Rendszerint “kisegítő” szerepben tetszelegnek, szigorúan tartva a korhűséget, de bizony láttam és találkoztam olyan lánnyal, aki magára öltötte a felszerelést, és a férfitársaival együtt állta a megpróbáltatásokat.

Beszélgettünk a lányokkal és legtöbbjük barátjuk, párjuk kedvéért vágott bele, de egyöntetűen azt mondták mind, hogy most már akár egyedül is csinálnák. Van varázsa ennek a dolognak, valljuk be.

A következő képsorozattal szeretnénk nektek bemutatni ezt a kicsit sem hétköznapi közösséget.

(A fényképeken szereplő hölgyek hozzájárultak a fényképek közzé tételéhez.)
A KÉPEK UTÁNKÖZLÉSE CSAK A SZERZŐ ÍRÁSOS HOZZÁJÁRULÁSÁVAL LEHETSÉGES.

Képek: Dobó János 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Instagram oldal: IDE kattints

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anna Kele says:

    A hagyományok ápolásán túl az egyenruhák vonzása is felfedezhető a rendezvény mögött, amely igen jól “mutat” egy kisportolt, csinos alkatú nőn vagy férfin, olykor egy idealizált személyen ! Különösen azok számára jelent sokat ez a viselet , akiknek nem volt vagy nincs lehetőségük egyenruha viselésére. A nosztalgia talán azoknál fedezhető fel legjobban, akiknek a családjában volt olyan egyenruhás, akit tiszteltek és szerettek.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!