Bouvet

Levél azoknak, akik szerint csalódás magyar részről a vizes vébé

Van egy rokonom, amolyan sopánkodós és sokat elégedetlenkedő fajta, aki a napokban minden egyes – napi több – párbeszédet mélyről jövő, sípoló hangon fújtatva kezd és arról kezd nyávogni, mekkora csalódás a magyarok szereplése az úszó vébén.
 
Minden második mondatában elhangzik a “papírforma” kifejezés, meg aztán olyanokat is mond “neki nyernie KELLETT volna”. 
 
És emlegeti Cseh Lacit, meg Katinkát meg Gyurta Danit, a vizilabda lányokat és húzza a száját. 
 
Én pedig most fáradtam bele abba, hogy ilyen beszélgetéseket kell elviseljek. 
 
Dumcsizzunk akkor először arról, mit is jelent az, hogy “neki nyernie kellett volna”. 
 
Képzelj el egy versenyt, amiben kiáll iksz számú versenyző és egytől egyig mindegyik azért van ott, mert különben amúgy ő is a kanapén enné a chipset, mint te, szóval azért van ott, hogy nyerjen. Azért rugaszkodik el, azért figyel a kartempóra, azért kalimpál a lábaival, hogy miközben te jól szórakozol a kanapédon, ő épp kiköpdösse a belét. 
 
Mit ad ég, a nyolc versenyzőből egy, csak egy legény válik győztessé és ahogy nézem, néha (főleg a rövidtávoknál) az eredményt van, hogy az befolyásolja, kinek lifeg ki jobban egy körömpiszok a körme alól. Tized- századmásodpercekről beszélgetünk! 
 
Képzeld el, én az a fajta UFO vagyok, aki még akkor is képes a másik iránt érzett tisztelet és elismerés jeléül elbőgnie magát, ha az épp nyolcadikként végez. Ezt kapd ki!
 
A papírformával kapcsolatban pedig nem fogom feltenni a kérdést, hogy mondd, kedves, te vajon minden létező munkádban, döntésedben, küzdelmedben képes vagy töretlenül ugyanannyira jó lenni, mint egy korábbi sikerednél voltál? És mi van, ha töretlenül ugyanannyira jó vagy, de mások egy hangyapiszokkal mégis jobbak? Az csalódás, ha közben te megtettél mindent, ami emberileg kivitelezhető volt abban a pillanatban?
 
Papírforma? Nincs nála nagyobb butaság a világon. Tudod, miért?
 
Képzeld el, 1988-ban, Szöulban két, díjbirkózó méretű és magasságú, brutális NDK úszónő volt a papírforma szerint a 200 méteres hátúszás esélyese. Kristen Otto és Cornelia Sirch úgy mentek oda, hogy kettejük közül valamelyik nyakába kerül az aranyérem.
 
Tudod, mi történt? Jött egy aprócska, magyar kislány, aki 14 (tizennégy) évesen és egy hónaposan a kezébe kapta a papírformát és apró miszlikekre tépkedte. Ő volt Egerszegi Krisztina. 
 
Van még kérdés? Ugye, nincs. Amikor ezt a cikket írom, még hátravan durván 24 órányi verseny, szóval, szurkoljunk inkább még egy utolsót, kedvesek!
 
szerző: Bouvet – a lájkvadász lopkodós oldalaknak üzenem: a cikkeimet ne lopd, nem adom! 
 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Szekeres Tamás says:

  Szóval a szerzőnek üzenem:
  1. Nem Kristen, hanem Kristin Otto
  2. Nem is indult 200-on, a 100-at viszont megnyerte
  3. Egerszegi 200-on Sirchet és Zimmermannt verte

 2. Naná, mit is mondana mást? Persze vannak elvárások de ha nem úgy teljesülnek az is az élet és ezek az úszók nem gépek. (bár a gépek is hibáznak, vagy van, hogy van náluk jobb gép és kész)
  Szerintem egyszerűen önteltség savanyúan megállapítania XY-nak a Tv előtt ülve, hogy” nem vagyok elégedett pl. Gyurta D. szereplésével. ” LOL mégis mit képzel ki ő tán az edzője? max ő mondhat ilyet de biztos vagyok benne, hogy Dani is jobbat várt de azért a sportban benne van, hogy bármi lehet!
  na.

 3. Szabó Gabriella says:

  Szívemből szóltál már megint…minden sorodat köszönöm! 🙂

 4. Georgina Kiss says:

  Én úgy vagyok vele, hogy az edző, a versenyző érezheti rosszabbnak, mint amit várt, lévén ők keltek fel hajnalban, ők dolgoztak, ők tudják a legjobban, hogy x edzésen jobban ment vagy sem. Mi nem voltunk ott minden edzésen. De aki nagyon sokat rídogál, annak csak mondj annyit, hogy ott a rajtkő, fel lehet állni és megmutatni a sok “bénának”, hogyan is kell ezt!
  Meg a másik, akinek ez nem lenne tiszta: VB=világbajnokság. Ezüstérem? A világon egy (1) ember van, aki az adott távot gyorsabban leússza!! Melyik nyervákoló mondhatja el magáról, hogy van egy dolog az életében, amiért rohadtul megdolgozott és csak egy ember tudja jobban nála? Pláne ország-világ előtt előadva…

 5. Szücs József says:

  Szóval, olvasd el Sós Csaba szövetségi kapitány véleményét. Példának okáért egyáltalán nincs megelégedve az úszóválogatott szereplésével. Azok után amit Gyurta Dani jósolt saját magának (utána lehet nézni a face oldalán), és sem vagyok megelégedve. Egyenlőre ennyi.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!