Bouvet

Valaki állítsa le Benkő Dánielt!

A magyar média annyi, de annyi fura szerzetet nevelt már ki az elmúlt két évtizedben, igazából azóta, hogy bejöttek a képbe a kereskedelmi televíziók, hogy nem véletlen, hogy nem nézek tévét immár 13 éve. Kizárólag a neten olvasgatok néha és ha valami olyan információ jelenik meg, amely a tévében hangzott el, akkor azt és kifejezetten azt a jelenetet utólag megnézem, de részemről ennyi.

Azt már most vágom, hogy nagyon sok az úgynevezett “ártalmatlan hülye” a celebek körében.

A naptár- és bugyikirálynő, akiről én évek óta azt vallom, hogy szerintem ő sokkal de sokkal rafináltabb és okosabb, mint ahogyan mutatja magát. Húsz éve a köztudatban van, ez nem is mehetne másképp. Vagy ha tényleg annyira bugyuta, ahogyan láttatja magát, akkor meg azért emelem kalapom.

Vagy ott van az a Való Világ győztes, a görög nevű, akit én maximum – és nem leszólva az árufeltöltőket – egy Tesco polcai között tudom elképzelni, ahogyan kék kezeslábasban tölti fel a pelenkákat, vagy huzigálja a bevásárló kocsikat. Mégis a köztudatban van, néha nyög valami kapitális baromságot és basszus, megél belőle. 

Vagy a másik Való Világ szereplő muci, aki már több, mint egy évtizede elő-előbukkan a magyar médiában, pedig már akkor sem volt rá kiváncsi senki, amikor a műsorban minden nap őt nézte az ország. Tudod, az a csaj, aki szerint Villon egy focista és aki legutóbb azon hisztizett valami műsorban, hogy betöltötte a negyvenakárhányadik életévét. 

A másik csajról, aki a legutóbb azzal robbant bele a bulvárba, hogy egy kukában kurkászott, már nem is ejtek szót. 

De akárhogyan is pörgetem magamban ezt a névsort (amit sajnos Háború és béke hosszúságig lehet még kiegészíteni), egy alap tézist meg kell róluk állapítanom: ezek az emberek egytől egyig ártalmatlanok.

Tökre megférnek az életünkben, nyomatják a saját baromságaikat, néha szóbeszéd, néha nevetség tárgyaivá válnak, néha pedig tesznek valamit, amitől azért emeljük kalapunkat, de az közös tulajdonságuk, hogy tényleg, a kutyának sem ártanak. 

Ha pedig így gondolkodunk, akkor még örülhetünk is nekik, végülis, nélkülük nem lenne ennyire színes a paletta.

És itt érkeztünk meg Benkő Dánielről. Olvasom róla a következőket a Wikipedián:

 “1971-ben elvégezte a Zeneművészeti Főiskola zenetanárképző intézetét. 1971-1973 között Angliában lant mesterkurzuson vett részt. 1976-ig gitártanárként dolgozott, majd a Zeneakadémia lant professzora, illetve a groznjani nemzetközi lantkurzus és a Kloster-Langwaden zenei vezetője lett. 1971-ben megalakította a Bakfark Consortot, és velük együtt koncertezik a világ szinte valamennyi országában. 1984-től a Céh Művészeti Alkotó és Kutatási Egyesület elnöke. A magyar kultúra népszerűsítése terén elért eredményeit 1998-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével ismerték el.”

Képzeld el, a Wikipedia konkrétan megáll ennél az 1998-as hírnél.

Ugyanis ami utána indult, maga az őrület, ami mára már – szerintem – valami vérlázító, valami elfogadhatatlan és ocsmány tragikomédiába csapott fel.

Az egész ott kezdődött, hogy neves lantművészünk egyszercsak elkezdett meztelenül pengetni. Aztán pedig temetőkben játszani. Majd meztelenül temetőkben. 

Mindenki azt hitte, megzakkant, de ő váltig bizonygatta, neki ez a művészete, amelyet most kiél.

Itt hibázott a magyar média! Itt hibázott akkorát, hogy lassan húsz év után sem tudjuk ezt a beteg embert kilőni a bulvárból. Azzal hibáztunk, hogy nem hagytuk őt kvázi a fenébe a saját őrültségével.

Hogy hír lett belőle. Hogy hír lett a meztelenségből, polgárpukkasztónak és érdekesnek, hovatovább hírértéknek minősítve azt, ami már akkor sem volt más és több, mint vérlázítás. 

Hogy akkor és azóta is foglalkoznak vele, interjúkra hívják, műsorokba hívják, fotózzák és újságcikkeket jelentetnek meg róla, ő pedig röhög a markába, hiszen töretlenül foglalkozik vele minden és mindenki (lám, még én is, pedig szinte minden idegszálam tiltakozik a lénye ellen is). 

Az, hogy most éppen azzal haknizik, hogy van egy állítólag 19 éves, a gyakorlatban nem annyi éves barátnője, aki Bazsarózsának hívatja magát és aki önként és dalolva tűri és vállalja, hogy a “világhírű lantművész”, a 70 éves Benkő akár élő, egyenes adásban alázza őt porba. Most épp azt fikázva, hogy Bazsarózsa, akinek speciel zörög minden csontja, “rettentően kövér”. 

Ha most tizenpár évvel ezelőtt lennénk, amikor még a fiatal korosztály is szeretett tévézni, azon háborognék, vajon milyen testkép jelenik meg egy mai tini számára saját magáról ez után a műsor után, amiben egy csontkollekciót lekövérez egy vén kujon. Hála ég, a mai fiataloknak van épp elég forrásuk, hogy testképzavaruk legyen, ez a Benkős sztori hozzájuk valószínűleg nem jut el.

Eljut viszont mindenki máshoz és ez hiba. Ez az a kapitális hiba, amit a magyar média két évtizede elkövet Benkővel kapcsolatban. 

Hogy hagyni kellett volna őt a búsban, pirickázza csak a lantját a temetőben meztelenül azóta is. 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. steve winston says:

  Ő igy keres hatalmas zsozsókat!A herevasalós sem ingyen bohóckodott!A naptáras ,bugyis sem ingyen produkálta magát!VVMici is is biztos több pénzt kapott hogy teleobjektivben láttuk nemi szervét ,működés közben!ddA görög nevű az kifejezett tahó volt,de az is aki Villont focistának mondta!Na most itt van ez a Benkő,leirtad miket csinált, én a temetői anzixáról nem is tudtam,csak az őserdei önkielégitéséről!ddAzóta is a spiccen van!Nem rég még erről a Bazsarózsa nevű moháról áradozott,most meg már kövér neki???Ki érti ezt?Benkő régen elhagyta a krisztusi kort,de azt is mikor még egy férfi szexuálisan aktiv,de vannak ajzószerek és csodák,és más szexjátékok is!ddVan aki igy keresi meg a megélhetését!Ha van aki ezekért fizet neki,hát az ő szerencséje!Bár nekem sem kedvencem Benkő,mégha esetleg művész is!ENNYI!

 2. Ez egy blog. Magánszemély írja. Szerinted? 😀

 3. Molnár Vilmos says:

  Szerintem ez az írás nem más, mint reklám!
  Mint olvasom, sikeres is. Többekben felkeltette az érdeklődést!
  Vajon a poszt közreadója mennyi gázsit kapott?

 4. ÉvaÉva Szikszay Szikszay says:

  Minden szavával egyetértek 🙂

 5. József Molnár says:

  Állítsa meg az aki elindította a lógó pöccsel lantozó “lant művészt” Gusztustalan!!!

 6. Sirály Király says:

  Teljesen egyértelmű, hogy van rá igény! Ezért él meg a cigánygyőző, és az egész családja, a vasalt tökű breki, meg még ezer, agyatlan celeb. Ha mindenki annyit nézné a fenti személyeket összesen, mint én, (0 azaz nulla perc), akkor ettől még éhen halnának!

 7. Judi Szabó says: (előzmény @Laszlo Pal)

  Én sem. A “világhírű” lantművészről csak ennyi a véleményem: PFUJ!

 8. László Darvas says:

  EKÉZITEK!!! -pedig csak valami bekattant a fejében… és imigyen valósítja meg önmagát…NEKI legalább VAN amire fölvágjon, amire alapozzon… KONZI, PROFESSZORI katedra, és egy jó banda… és RENGETEG tudás…-> LANTMŰVÉSZ…
  JOBBAN BOSSZANT, ha 00 alapokra rázzák a rongyot, kikényszerítve a közönség bírálatát… DE akkor is szerepelnek… mert nekik EZ az életük…ennyi erővel bármelyik kuplerájt is népszerűsíthetnék… OTT sincsenek nagyobb kurvák, mint akiket nekünk föltálal a média…

 9. Laszlo Pal says:

  Azokat kellene leállítani akik ezt a szerencsétlent behívják a stúdióba!!

 10. Clee Max says:

  Polgárpukkasztás? Még ha polgárpukkasztás lenne. De ennek álcája alatt tudatos lélekmérgezés folyik. Nem véletlenül tolják elénk folyamatosan egyiket a másik után. Ha az egyik kiesik, előveszik a másikat. Meg is van eredménye. Csak meg kell nézni a társadalom lelki állapot.

 11. Árpád Puskás says:

  Az a minimum,hogy vizsgáltassák meg egy orvossal.

 12. katalin riedl says:

  Rég nem gondoltam már a hajlott korú, pucérkodó zenészre, de most lehet, hogy kattintok egyet rá, és egyúttal értesülök a legújabb hitellehetőségekről.
  A valóság felülmúlta Andy Warhol próféciáját a 15 perc hírnévről. Ennek talán az lehet az oka, hogy a közönség rászokott a nézettségi index függvényében végteleníthető tévésorozatokra, és képes addig nézni celebkéit is, amíg azok még valamit produkálnak az ingerküszöb fölött. Akármilyen okból érdeklődik a t. publikum, a reklámot benyeli a műsorral, ez a LÉnyeg.

 13. Veronika V says:

  Jézus…én sem nézek TVt de gondolom milyen sok szemetet mutatnak…na de ez?!Én ehhez műsorvezetőként sem adnám arcomat.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!