Bouvet

Levél annak az utolsó szennynek, aki élve nyúzott meg egy macskát

Azt sem érdemled meg, hogy foglalkozzam veled. Azt sem érdemled meg, hogy rád gondoljak. Csak ő. Ő, az az ártatlan kis élet, akit te megkínoztál, megnyúztál, meggyilkoltál. Ő érdemli meg, egyedül. 

Tudod, még őt nevezik állatnak. Téged meg embernek? Téged? Tudod, mi a különbség közted és közte? Csak annyi, hogy ő képtelen bántani. Ő képtelen gyűlölni, nem ismeri az irigységet, nem ismeri a kárörömöt, nem tudja, milyen pszichopata gennyládának lenni, mert ő nem tud mást, nem képes másra, csak szeretni. 

Valld be nekem: ugye nem mertél a szemébe nézni, míg kínoztad? Tudom, hogy nem mertél. Utolsó, gyáva féreg vagy, hát még ennyi sem ment?

Tudod, mit láttál volna, ha belenézel a szemébe? A fájdalmat? Igen. Az értetlenséget? Igen. A félelmet? Igen. De még mindig nem tudod, mi az, ami miatt mégsem néztél a szemébe, ugye? Én tudom.

Ha belenéztél volna a szemébe, egy dolgot láttál volna meg. Saját magadat. És te attól félsz. Önmagadtól. Mert azt gondolod, ha brutális vagy egy védekezni képtelen kicsi lélekkel szemben, akkor te valami menő csávó leszel. Valaki, akire felnéznek. Akitől félnek. Akit tisztelnek. 

Ha belenéztél volna a szemébe, önmagadat láttad volna, amint anno gyerekként talán téged is aláztak, vertek, bántottak. Anyád nem ült melletted az ágy szélén, amikor lázas voltál. Nem voltak barátaid. Nem volt, ki szeretett volna. És remélem, már soha nem is lesz, hisz te nem vagy ember, csupán egy galacsinná gyűrt papír, egy vécén lehúzott végtermék, egy senki. Nem is……egy semmi. 

Tudom, hogy nem mertél odanézni. Elfojtott és legyűrt egy erő, amelyet kiadtál magadból és most úgy érzed, valami hőstettet hajtottál végre? Tudod te mit tettél? Megöltél mindent, ami magadban valaha emberre emlékeztetett. Mindent, ami érzett. Mindent, aki voltál. Hogy elindulj egy olyan úton, ahol nincs többé múltad és nagyon remélem, nincs többé jelened és jövőd. 

Mert önmagadat tetted ezzel a brutalitással a szemétdombra. Egy kolonc vagy csupán. Egy hányásköpet. Akit soha nem szerettek és már soha nem is fognak szeretni. Aki eldobta saját önmagát azzal, hogy megnyúzott és megölt egy kismacskát. 

És tudod, állatira nem sajnállak. Azt sajnálom, hogy valahol, egyazon tér-időben létezel ezen a bolygón.  

Szívből remélem, hogy a rendőrség megtalál téged. És akkor majd én megnézem a híreket rólad és elolvasom a cikkeket és rohadtul remélem, hogy nem takarják ki a szemedet. Mert én bele akarok nézni a szemedbe és bele akarom zúdítani mindazt a sírástól a számban felgyülemlett nyálat, amit most érzek a számban.

Bár….még ennyit sem érdemelsz. 

A konkrét hír: ITT 

Gyönyörű voltál, kicsike. Nézem a szemed… te nem könnyezel már. Én igen. 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Hajnalka Kalászi says: (előzmény @Poliakné Magdi)

  Kedves Poliakné Magdi!

  Nagyon sajnálom, ami az állataival történt, de!
  Falun élek, csirkékkel, fürjekkel, kacsákkal és libákkal, macska mégsem vitt el soha egyet sem. Sőt, van a házban is törzskönyves benti cica, papagájokkal. Soha nem bántotta őket, nem is nagyon érdekli, akkor szokott egyáltalán a ketrec előtt ülni, ha a papagájok valamin összevesznek. Kint is van cica, egerészésre, együtt alszanak a tyúkokkal. Egéren és bogarakon kívűl nem bántanak semmit.
  Másrész nem csak a macska gazdája felelős az állatáért, hanem aki háztájit tartja, annak is van felelőssége. Igenis olyan élőhelyet kell teremteni nekik, ahol a vadászó életmódot folytató állatok nem tudnak hozzájuk férni. Nekünk is megölte az összes tyúkot, kakast a nyest, azóta patkányozó kutya vigyáz rájuk.

 2. Poliakné Magdi says: (előzmény @Nenszi Lupinenszi)

  Egy becsületes neved nem adod ,se valós képed a rágalomhoz .. Nagy vagy Fúúújjj ne írj többet nincs humorom keresni ki az e mögött rejtőző ,de nyugodt lehetsz megtalálható vagy ,de annyit érsz amennyit a cikked sugal !!!!!! 00000000

 3. Poliakné Magdi says: (előzmény @Nenszi Lupinenszi)

  Az undorító válaszod és vádaskodásod téged minősít ! Ilyenek a felelőtlen állattartók ! No és a tudatos állatvédők ! Nem kell már semmi nálunk csak macskák ,mert szépek,kutyák ,mert édesek és kurva sok kárt okoznak felelőtlen tartójuk véget,meg ipari előállított hulladék a nagy kifőzdés kaja osztóból és ennyi ! Mert akinek kára van az a hibás ,mert a cicát ,,nem ismeri” ! Hülyének néz mert ,az neki könnyű tarts úgy portádon a családszámára kis állatott ,hogy a környékeden élők 30 csodás bolhatenyészete ,vadász ösztönével napjában 20 látogat megváltozik a nézeted! Amíg a fotelben a készre főzött ebédet rendelet és műkaját adsz a családnak addig ne szapuld aki 50 éve két kezével termel,süt,főz minden nap botra támastkodva és nem segíjírt kiált ,megingyenekírt !!! Nem kérek több választ már tudom aki engem lehurrog fogalma sincs állattartásról nem ,hogy felsőfokú végzettsége belőle ! Sejtettem ,hogy a cikkre csak olyanok ugranak kiknek még nem ért tyúk,csibe,kisállat piszka körméhez és én vagyok hibás,én nem jól tartottam a ketreceket… Hát itt állunk .. siralmas nézet az emberiségre nézve !!! Mégegyszer kérem a lehurrogókat tartsanak kisállatokat ne macskát ,meg kutyát csak és akkor mást mutat e valaki által elkövetet borzalmas tett !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Nenszi Lupinenszi says: (előzmény @Poliakné Magdi)

  Kedves Poliákné Magdi! Mélységesen felháborító a hozzászólásod,és gyűlölködő.Ez a sok sajnálkozó (ahogyan te nevezed embertársaidat) bizonyára a te Nimfáidat is nagyon sajnálják.IGEN Az állatok ösztönösen cselekszenek. Neked kellene megteremteni a körülményeket az állataid számára, hogy más állat ne férjen a közelükbe.A soraidból kiderül,hogy nem a Nimfáidat sajnálod hanem a pénzt amit kiadtál értük.Egy iszonyú pénz centrikus (lelketlen ) nőszemély vagy.Ez a fajta embertípus gondolja azt , hogy az EMBER bármit megtehet.Remélem hogy szenvedni fog ez a gyilkos pszichopata féregnyúlvány, és mihamarabb visszakapja azt a szenvedést (7-szeresen )amit ennek az ártatlan kis léleknek okozott.Ezért mondják sokan azt, hogy AZ EMBER A LEGNAGYOBB ÁLLAT ÉS HA ÉN ÁLLAT LENNÉK NEM TARTANÉK EMBERT A HÁZNÁL. Nyugodjon békében a lelke a cicusnak , és a te Nimfáidnak is.

 5. Nenszi Lupinenszi says: (előzmény @Poliakné Magdi)

  Kedves Polákné Magdi! Mélységesen felháborító a hozzászólásod,és gyűlölködő.Ez a sok sajnálkozó (ahogyan te nevezed embertársaidat) bizonyára a te Nimfáidat is nagyon sajnálják.IGEN Az állatok ösztönösen cselekszenek. Neked kellene megteremteni a körülményeket az állataid számára, hogy más állat ne férjen a közelükbe.A soraidból kiderül,hogy nem a Nimfáidat sajnálod hanem a pénzt amit kiadtál értük.Egy iszonyú pénz centrikus (lelketlen ) nőszemély vagy.Ez a fajta embertípus gondolja azt , hogy az EMBER bármit megtehet.Remélem hogy szenvedni fog ez a gyilkos pszichopata féregnyúlvány, és mihamarabb visszakapja azt a szenvedést (7-szeresen )amit ennek az ártatlan kis léleknek okozott.Ezért mondják sokan azt, hogy AZ EMBER A LEGNAGYOBB ÁLLAT ÉS HA ÉN ÁLLAT LENNÉK NEM TARTANÉK EMBERT A HÁZNÁL. Nyugodjon békében a lelke a cicusnak , és a te Nimfáidnak is.

 6. Kölcsei Ilona says:

  Ez a cikk több mint megható. Nagyon mély gondolatok, érzések ezek. Mást nem is lehet mondani. Aki pedig a hozzászólók közül nem tudja, hogy a macska ösztönösen ragadozó állat, az oroszlán, tigris és a többiek közeli rokona, az igen buta ember lehet. Egy macska, amennyiben kijár a házból, ráveti magát mindenre, ami mozog. Mert ez nála ösztön. És nem azért, hogy bántsa. A macska egy rendkívüli intelligenciával rendelkező lény, aki nem tudná, és ahhoz, hogy őt megértsük és szeressük, nekünk is intelligensnek, legalábbis EMBERNEK kellene lennünk. Aki állatot kínoz, az viszont egy súlyos pszichopata, el kell őt tűntetni a társadalomból, igazság szerint, ha nagyon mélyen belegondolunk, ő is hasonlót érdemel. És nem élhet itt köztünk! Aki a macskákban pedig a milliós károk okozóját látja (??????), az inkább olvasson a témában, jobbat nem javasolhatok szegénynek.

 7. Poliakné Magdi says:

  Nem helyes tett az biztos ,de mi vezette ekkora durvaságra??? No és bizony a kedvenc cicukák is másnál milliós károkat okoznak !! A csinos karmaikkal a drága dísz madarakat és galamb állományt vagy nálam is a kis csibéket évente 40-50 is ellopnak csodás szomszédok éhenkórász egyedei!! Ami több tízezres kár,de a Nimfa papagájaim melyek 20 éves költő párok voltak ki szedték a ketrecből ..inkább darabokra marcangolták ahogy a lábukkal elérték !! Erre mit írtok sok sajnálkozó?? Persze aki tartja annak se csirkéje,se madara,se macska kajára pénz!! Gondolkozni kéne azért ,de ha néked egy díjazott postagalambod ,vagy egy félmilliós értékű díszmadarad tett tönkre persze nehezebben megy !! Aki macskát tart az meg kéne tanítsa ,hogy madarakat nem szabad bántani ,mint ahogy asztalra sem fel menni és bele enni a reggelibe,aztán nem történnének ekkora szörnyűségek! S aki nem tanítja macskáját jóra az sajnos állhat ekkora bajjal szemben !!!!!! Ugye azt nem tudod mit tett ? Nem szidták hangosan ,de lehet akkor tulajdonosként röhögtél és most meg rendőrért kiáltottál !!!!! Néha visszanyal a fagyiii és ez az írást csak is az ártatlan 20 éves költőpár Nimfáim lelki üdvéért írtam ki … NE SZIDD AZ ANYÁM ÉRTE!! NEM ÉN TETTEM ,AZT SEM TUDOM HOL TÖRTÉNT ,DE HA TÖRTÉNT EZÉRT VOLT ÉS ÍGY MÁR AZ ÍTÉLETEM MÁS KÉPP FEST !!!Ugye értesz ???

 8. Melinda Kovács says:

  Jogos az előző hozzászólás: miért kell egy állatot elaltatni, amint pusztán ösztönből (félelemből, dominanciai harcból, stb.) megharap egy embert? Ja, mert azt mondjuk, hogy ha egyszer megtette, meg fogja tenni legközelebb is és elvadul. Akkor azokat, akik egy másik embert/állatot megkínoznak és megölnek nem kéne ugyanilyen alapon halál büntetésre ítélni? Az ember is elvadulhat, sőt a bűn ismétlés nem ismeretlen fogalom a kiszabaduló börtön töltetlékek körében sem. Pár éve a hírek közt volt, hogy egy gyerekeket molesztáló és megerőszakoló férfi kiszabadult a börtönből, amint a buszról leszállt a legközelebbi városban már rátámadt az első útjába kerülő gyereknek! Szerencsére a kisfiúnak sikerült elmenekülnie és segítséget hívott, így a visszaeső bűnöző aznap este ismét a zárkában találta magát. Kár, hogy eltörölték a halál büntetést, mert így csak telnek a börtönök, a szociopata bűnözők × év után szabadulnak és ott folytatják, ahol abbahagyták, a börtönben a rengeteg elítélt ellátása pedig csak terheli a költségvetést. Tudom jól, hogy vannak kimutatások amik szerint a halál büntetés sohasem tudta a bűnözéstől azt a fajta visszaszorítást szavatolni, amit vártak tőle, de legalább az áldozatok szerettei megnyugodhattak abban, hogy a szörnyűséget elkövető tettes lógni fog, megfizet érte és nem fog soha többé mást bántani! Ma erre nincs semmi garancia, hisz az életfogytig ítélet is csak vicc, ha azt vesszük, hogy jó maga viselet esetén, stb. korábban szabadulhat a tettes. Én is nagyon sajnálom a cicát, valószínűleg az elkövető soha sem fog bűnhődni a tettéért 🙁

 9. Georgina Kiss says:

  Hála az égnek az eredeti hírt eddig nem láttam (most igen). De ilyenkor nekem mindig eszembe jut, hogy anno meglehintett a gondolat, hogy állatrendőrség, vagy hasonló munka… És már akkor is rájöttem, hogy ez nem nekem való, mert a második esetnél csapnám fejbe a delikvenst egy szívlapáttal, hátha abból ért… Még én kerüljek börtönbe egy ilyen miatt??? Bezzeg, ha valakit megharap egy kutya vagy ló/szamár, azt azonnal ki akarják irtani… Azt sem vágom soha, hogy azok hova vannak felháborodva… “bementem az udvarra, és…” vagy “meg volt kötve, de a gyerek odament, és …” De nagyon remélem és hinni akarok benne, hogy a sors visszafizeti ezeket és nem hagyja kiegyenlítetlenül a számlát… Lehet, hogy nem ma, nem holnap, de vissza kell ezt még fizetniük az életnek.

 10. Szilvia Kocsis says:

  Kedves Bouvet! Szörnyülködve olvastam a híreket… Elgondolkodtam, vajon mi tehetett ilyet egy cicával. Növény nem lehetett, ugye ők nem tudnak menni. Állat nem lehetett, mert állat másik állatot csak akkor bánt, ha éhes, rá vagy a családjára támadtak. EMBER nem lehetett, mert EMBER nem kínoz állatot. Új faj jelent meg a Földön. Remélem az állatvédők hamarabb megtalálják ezt a lényt, mint a hatóságok, és egész testes nyúzással szemléltetik majd, hogy milyen kínokat élt át szegény kicsi cica…

 11. A cikkből sajnos kiderül, főleg az utolsó kép feletti mondatból, hogy a cica nem élte túl, bár egy napig küzdöttek az életéért az állatmentők.

 12. Veronika V says:

  A cikkből nem derül ki, hogy a cicus nem élte túl – akkor lehet, hogy életben maradt?
  Borzasztó egyébként, még belegondolni is, hogy mit élhetett át ez az ártatlan kis lény. Megszakad a szívem :-(((

 13. Gyula Molnar says:

  Ez emberi lénynek egyáltalán sem bevezhető 1 bit agyú micskos, utolsó féreg!!!!!
  Elnézést kérek a férgektől!!!!!

 14. János Papp says:

  Az ilyen ember egy rohadt állat.

 15. Julianna Tóth says:

  Egy ártatlan ,szeretni való kis lény volt,aki simogatást várt ,szégyen,hogy ilyen embernek nevezhető brutális állat elvette az életét.

 16. Csilla Altmár says:

  Nagyon jól meg lett fogalmazva! Napok óta látom ezt a képet a neten, de csak a csodálatos, gyönyörű szemeit látom. Csodaszép cicus volt! A mocskos féreg meg aki ezt tette, remélem hasonló kínokat fog átélni

 17. Bárány Fekete says:

  Nagyon kíváncsi lennék,vajon ez a rohadék hogyan tűrne hasonló fájdalmat,mint amilyet szegény ártatlan kis áldozatának át kellett élnie. Azt gondolom,hogy már ennek a töredékétől is sírva,vinnyogva könyörögne.Pont az ilyen férgek a leggyávábbak,és ha őket éri valami kis fájdalom azonnal összeomlanak.Reménykedek benne,hogy hozzám hasonlóan feldühödött állatvédők kezébe kerül,mielőtt még a rendőrök találnák meg,és azok majd letesztelik a fájdalomküszöbét 🙁

 18. Betty Zizi says:

  Erre csak egy valamit tudok mondani: tökéletesen leírtad mindazt, amit érzek. Maximálisan egyetértek Veled!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!