Bouvet

Így takarítsd ki a lakásodat 8 perc alatt

8 perc, érted? Nyolc perc alatt glancra nyalhatod a lakásodat, legalábbis ezt állítja Courtenay Hartford, a The Cleaning Ninja. azaz a Takarító Ninja című könyvében.

Amikor írok valami olyan blogbejegyzést, amely némelyeknek nem tetszik talán, meg szoktam kapni a képembe, hogy “basszus, ma már minden írástudatlan hülye írhat blogot?”. Őszinte leszek, amikor elolvastam Miss Hartford alapelveit a nyolc perces takarításról, bennem is valami hasonló kérdés tolult fel: “basszus, ma már tényleg minden hülyeségről lehet könyvet kiadni?”.

Na figyeld, mit mond az írónő, így lesz nyolc perc alatt olyan a lakásod, hogy akár az angol királynőt is vendégül láthatod. Aszongya hogy:

 1. Illatosítsunk: szellőztessünk, gyújtsunk gyertyát vagy párologtassunk.
 2. Tisztítsuk meg a konyhapultot!
 3. Töröljük le az étkezőasztalt!
 4. Szedjük össze a szanaszét heverő holmikat a nappaliban, a szemetet pedig dobjuk ki!
 5. Cseréljünk kéztörlő törölközőt a fürdőszobában, és gyorsan töröljük át a mosdót.
 6. Öblítsük ki és mossuk át a vécét.
 7. Töröljük le a port!
 8. Végül töröljük át a felületeket portalanító spray-vel!

És voilá és ennyi!

Menni fog? Menni fog, tuti. Szerintem is… nézzük végig a pontokat.

1.) Tök normális metódus amúgy – ugye, bólogatsz? – úgy kezdeni a nagytakarítást, hogy az ember lánya először meggyújt egy epres illatú gyertyát. Hol a túróban van a gyufa? Mindegy, majd amikor odakerülök a négyes ponthoz, keresek gyufát. Kinyitom az ablakot, haladjunk.

2.) Megfogom a papírtörlő kendőt, kiveszem a mindent tisztító csodaspray-t a mosogató alulról, a pultra helyezem. Összeseprem a morzsákat, tapsikolok a mosogató felett. Most pont itt tartok, amikor letelt a második perc.

3.) Leseprem a morzsákat az ebédlőasztalról, összeszedem a tányérokat, poharakat, bögréket és beleöntöm őket a mosogatóba. El kéne mosogatni, de a fenéket fogok én mosogatni, azt nem írja a könyv, ergo nem kell. Letörlöm az ebédlőasztalt. Sikerült! Ha hátat fordítok a mosogatóban lévő toronynak, akkor nem látom.

4.) Hihhhihihi! Van két gyerekem, egy férjem, két macskám. Hihihhi! De egy próbát megér. Beállok az egyik gyerekszoba közepére, nagyon röhögök és kifordulok onnan. Már másfél perc eltelt, úgy döntök, megkérem a gyerekeket, hogy szedjék össze a cuccaikat. Szerintetek meghallják?

5.) Törölköző a szennyesbe, új törölköző a helyén, közben megnyitom a csapot, majd a tiszta víz lesodorja a koszt. Kész.

6.) Lehúzom a vécét. Beleöntök fél flakon Domestost. Újra lehúzom. Sokat nem értem vele, mert rohan az idő, de legalább ekkora dózisban büdös. 

7.) Hol? 75 négyzetméternyi lakásban hol a répában kezdjem a port, amit egy perc alatt letörlök? Taníts, Mester, taníts! Tanácstalan vagyok.

8.) Isso ráz.

Summa summarum. Ki van szellőztetve. A mosogató felé nem megyek. Állok a lakás közepén a papírtörlő kendővel. Nagyon ügyes vagyok, vagy nagyon ügyes vagyok? 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Angéla Király says:

  5 gyerek 1 macska 2 kutya! ha valaki ezt 8 perc alatt rendbeteszi megeszem a kalapom! esetleg fordítva igen! 8 perc alatt totál káoszt tud tenni akár 1 gyerekem is!!!

 2. eva says:

  Ha esténként 80 percet takarítunk a lakásban, lehet elég reggel a 8 perc!

 3. Anyacuka says:

  A hét vicce
  5gyerek,macska,kutya,férj
  Konyha,na ide bomba csapódott,szerencsére legalább mosogatógép van
  Felmosok,de vagy a gyerekek vagy a macska nem bírja kivárni,hogy fel száradjon
  A WC-be amint bele öntöm a tisztítószert,valamelyiknek sürgősen használnia kell,és ha megárt az a a cucc valamelyik nemes részüknek én leszek a hibás
  És ez meg éjfélkor is így működik
  Az asztal törölheted folyamatos,soha véget nem érő feladat
  A rend meg azt se tudja,hol lakunk
  A mosógép most is megy(előtte vadászat a szennyesre)
  Ja,dolgozni is járunk,és szünet van
  Igazából a gyerekszobaba nem is akarok bemenni,LEGO,kisautók,újságok meg egyéb kacamajkak miatt veszélyes övezetnek nyilvánítottam
  De szellőztetni szoktunk,nincs büdös
  Ha csak a macska nem alkot valamit
  Vendéget meg nem fogadunk

 4. Melinda Kovács says:

  1. A szellőztetés okés, de illatosítás, minek??? 2. Miért nem tiszta mindig alapból???!! 3. Lásd 2-es pont 4. 2 gyerekem van (4 és 6 évesek) egy jóóó nagy családi házban lakunk, ha nekiállnék mindenhonnan összeszedni a szétdobált játékaikat, holmikat 8 perc helyett 8 órás lenne csak ez a pont! 5. Oké, értem, mindent dobáljunk be a szennyesbe, azt hagyjuk ott penészedni, ühüm… A folyóvíz meg levisz mindent, MINDENT! (feltéve ha sohase zárom el és 100 °C-os legmelegebbet engedem rá) 6. Mindig lehúzzuk magunk után, ez nálunk alap, lehet hogy a hölgynél nem? Mossam át? Mivel, hogyan??? 7. A portörlő ronggyal a kezemben, magamban összeomolva szoba közepén sírok 8 percet; ezt a pontot csak ebben a formában tudom kivitelezni 8. Újabb 8 perc sírás, most a spray-el a kezemben. U.i.: Hol az a … királynő?!

 5. Maria Hajdu says:

  Egyszemélyes garzonlakásba,ahol kevés a bútor, és nem főz az az egy személy, talán megy.

 6. Tankovics Ivett-Szabó Péter says:

  130 négyzetméteres a lakásom, 3 gyerekem van….meg kéne próbálnom!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!