Bouvet

Bizbaszvadászat, filléres gagyik, hűtőmágnesek – imádom őket

A Heti napló Sváby Andrással című műsorban Dézsi Zoltán riportját vihogtam végig a napokban. Dézsi “kolléga” arról mesélt, milyen orbitális baromságokat tudnak megvásárolni a turisták a Balatontól Horvátországon át Velencéig. Érdemes megnézned a riportfilmet, a cikkem végén belinkelem nektek. 

Nem csupán a videón kacarásztam. Szinte azonnal rá kellett döbbenjek, én is pont ilyen bizbaszvadász vagyok. Mert ennek az egésznek igenis megvan a maga pszichológiája.

Az ember azért vásárol nagyon bugyuta és nagyon gagyi szirszarokat, mert azokkal onnantól kezdve, amíg él, bármikor vissza tud repülni oda, ahol annak idején járt. 2014-ben Egyiptomban volt szerencsém nyaralni egy héten át. Minden nap elvonultunk a bazárba, ahol szinte úgy éreztem magam, mint Alíz csodaországban. A bazáros Aliról meséltem már nektek, IDE kattintva olvashatod.

Körömvágó csipeszes kulcstartót, ami képtelen körmöt vágni, a kulcstartó karikáról pedig két hét után leugrott, Made in China hűtőmágneseket, fülbevalókat, amiket soha nem hordtam, füstölőt, amit soha nem gyújtottam meg, mert fejgörcsöm van tőle, mini álló macskaszobrot, amely azóta is csak porosodik, gyűrűt, aminek egy hét után veszítettem el a kövét, mégis, mégis, imádom őket.

Elég annyi, hogy elsétáljak az álló macska mellett és máris van egy sztorim Egyiptomról. “És azt meséltem, amikor…?” – Meséltem. Már minden történetet elmeséltem nyolcvanszor, de ha egyszer annyira jó újra és újra? A család nem tiltakozik, nyolcanegyedjére is végighallgat. 

És igenis, képtelen vagyok kidobni a hűtőmágnes tevét, aminek madzag lábai vannak és a lábakon is található egy-egy mágnes. Fél évig bírta a strapát, hogy mind a négyen állítgattuk a lábakat rajta. Az volt a legviccesebb, amikor a teve feje felett voltak a lábai. Vagy amikor úgy tett, mint aki menten orra akar esni. 

Aztán letörött a feje. Másfél évig ott volt még így is a hűtőn, mert a fej nélküli tevének a lábait így is lehetett pakolászni és “elvan a gyerek, ha játszik”, na. 

Végül vérző szívvel levettem és bedobtam a kukába, hogy aztán fél perccel később már könyékig kurkásszak benne és kimentsem a teve seggét és a lábait, mert ANNYIRA kedves emlék. Azóta egy bögrében porosodik, de megvan és nálunk van és szeretjük. 

Éljenek hát a bizbaszvadászok, én nagyon szívesen vállalom, hogy közéjük tartozom! 

A Heti napló Sváby Andrással videóját mutatom, ahogy ígértem:

Gagyi szuvenírek

Már a kerti törpe is elegáns árucikknek számít, a turistáknak szánt filléres gagyik között. Horvátországban a szárított gömbhalat, Amerikában a Trump álarcot, Olaszországban pedig Dávid szobros fürdőgatyát láttunk. A Balaton-parton viszont a hűtőmágnes a menő.

Közzétette: Heti Napló Sváby Andrással – 2017. augusztus 7.

 

Képek: saját

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!