Bouvet

Hírességek arcpirítóan alacsony nyugdíja

Mutatok egy képet, felismered, kik láthatóak rajta?

celebnyugdij

Nos, ha ügyesen felismerted Gesztesi Károlyt, Medveczky Ilonát, Nagy Ferót, Paudits Bélát vagy Vikidál Gyulát, elmondom, miben hasonlít ez az öt híresség egymásra. 

Mind az öten már nyugdíjasok és mind az öten olyan végtelenül alacsony nyugdíjat kapnak az államtól, ami igazából arcpirító. Ami miatt viszont most, ebben a pillanatban felhördülsz, természetesen menetrend szerinti lesz:

  • Ugye, hogy azt mondod épp, megérdemelték?
  • Ugye, hogy azt mondod épp, miért nem fizettek járulékot, míg ment a szekér?
  • Ugye, hogy azt mondod épp, miért dorbézolták el a pénzeiket és miért nem aktív korukban gondoskodtak önmagukra?
  • Ugye, hogy azt mondod épp, nekik talán nem kellene menten és azonnal gyűjtést rendezni, mint anno Isaurának?

Amikor az interneten kerestem a magyarországi hírességek konkrét nyugdíjaival kapcsolatban, elolvastam az olvasói hozzászólásokat és bizony, a fenti négy mondat sorozatban előbukkan közöttük. 

De szeretném, ha ezt a képet most kitöröld. Vikidál Gyula helyett, aki amúgy 44.000 forintos nyugdíjat kap havonta, képzeld oda a fodrászodat. Gesztesi Károly helyett, akinek 40.000 forint körüli összeg jön a számlájára nyugdíj gyanánt, képzeld oda a sarki boltban dolgozó, kedves hölgyet. A 44.115 forint nyugdíjjal bíró Paudits Béla helyett az áruházi takarítónőt. Nagy Feró havi 30.000 forintos nyugdíját add tovább annak a biztonsági őrnek, aki 12 órákat ácsorog egy drogériában. Medveczky művésznő 52.000 forintos nyugdíját pedig akár a multinál dolgozó titkárnő barátnődnek is adhatnánk.

Magyarország a minimálbér országa. Amennyiben az összevont jövedelmeket és az utánuk fizetett adót sávos bontásban nézzük, akkor kitűnik, hogy a magyarországi összes adófizető kereken egyharmadaa  minimálbérnek megfelelő éves összeget vagy annál kevesebbet szerepeltetett a bevallásában.

Ami azt jelenti, 1,5 millió ember van jelenleg papíron vagy sem, de minimálbéren foglalkoztatva. Akár kap mellé borítékot, akár nem. Másfél millió ember képe lehet ezen a fenti fotón az öt híresség helyett. 

Másfél millió ember éli jelenleg, boldogan, aktívan az életét úgy, hogy nem gondol abba bele, ha egyszer eljön a pecsét és ők hivatalosan nyugdíjasokká válnak, a minimálbérük után minimum nyugdíjuk lesz. Ha lesz. 

Az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege havi 28 500 forint, amely napi 950 forintot jelent.

Kezdd el feldolgozni a témát és utána olvasni egy picit, ha te is tagja vagy ennek a másfél millió embert tömörítő fotómontázsnak.

Kapcsolódó bejegyzések, a címeikre kattintva olvashatod őket:

A tündérmese, amit úgy hívnak: nyugdíj

Lesz nyugdíjunk húsz év múlva?

photo-montage-556811_960_720

fotók: pixabay, valamint wikipedia fotók alapján saját

szerző: Bouvet

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. 

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!